accessoires

Louis Vuitton ontwerpt beschermend vizier dat ook dienst doet als pet

Welkom bij het nieuwe cadeau, waar het gezichtsscherm het nieuwe onmisbare accessoire is dat zelfs modehuizen zoals Louis Vuitton in het spel brengen. Het Franse luxemerk zal naar verwachting eind oktober een speciaal beschermend vizier lanceren in geselecteerde winkels. Dit belooft een discrete maar verfijnde toets toe te voegen aan persoonlijke bescherming, terwijl het ook dient als hoofdbescherming.

Beschermend vizier tegen coronavirus van Louis Vuitton

Prototype van beschermend vizier tegen coronavirus ontworpen door het modehuis Louis Vuitton

Het stijlvolle vizier wordt het LV Shield genoemd, alsof de pure kracht van de handtekening van het merk ziekten zou kunnen afweren. Het moet echter wel bescherming bieden tegen de zonnestralen dankzij de monochromatische coating. Dit komt omdat het donkerder wordt bij blootstelling aan zonlicht. Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft zo’n gezichtsbescherming ontworpen met zijn kenmerkende LV-monogram. Je kunt hem ook opvouwen en als zonneklep gebruiken. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn gemaakt van een materiaal dat lijkt op plastic en is afgezet met stof en een elastische band die goed om het hoofd van de drager past. Met gouden klinknagels met de bedrijfsnaam kan de drager het vizier omhoog kantelen en transformeren van een gelaatsscherm in een vizierdop.

een trend tijdens de covid 19 pandemie van het luxe merk lv shield ook als pet

Omdat het vizier is gemaakt van een lichtgevoelig materiaal, wordt het donkerder in direct zonlicht en verandert het van helder naar getint. Dus het kan de drager beschermen tegen milde schittering van de zon. Zowel de bies als de hoofdband zijn bedrukt met het typische LV-monogram van het bedrijf in de klassieke bruine en gouden kleuren. In een verklaring omschrijft Louis Vuitton het bord als “een in het oog springend hoofddeksel, zowel stijlvol als beschermend”. De LV Shield zal naar verwachting vanaf 30 oktober 2020 verkrijgbaar zijn in geselecteerde Louis Vuitton-winkels wereldwijd. Hoewel het merk nog geen definitieve prijs heeft gegeven aan het beschermende vizier, zouden de geschatte kosten rond de 800 euro kunnen liggen. Dit komt overeen met het enige vergelijkbare product in deze stijl in hun assortiment – de Strawgram Visor, die ongeveer zoveel kost. De gebruikelijke petten van het modehuis kosten daarentegen tussen de 500 en 800 euro.

Oriënteer je op de trend

Aziatisch model draagt ​​fotomonochroom beschermend vizier van Louis Vuitton op haar gezicht

Terwijl gezichtsmaskers en beschermende schilden steeds meer deel uitmaken van het dagelijks leven tijdens de COVID-19-pandemie, creëren steeds meer modemerken en ontwerpers hun eigen versies van de PBM. Zo lanceerde het Britse bedrijf Burberry onlangs een reeks katoenen gezichtsmaskers. Deze zijn dienovereenkomstig bedrukt met blauwe of beige versies van het vintage ruitpatroon. Een andere ontwerper die gezichtsbescherming zeer modieus wil maken, is de New Yorker Joe Doucet. Hij creëerde een gelaatsscherm dat als een zonnebril kan worden gedragen.

stijlvol ogend gezichtsmasker van louis vuitton met verpakking en tas van stof

Louis Vuitton is dus niet het enige luxemerk dat items lanceert die mensen tijdens de pandemie als modeaccessoires kunnen dragen. Het sportkledingbedrijf Adidas heeft ook zijn eigen herbruikbare gezichtsmasker gelanceerd, gemaakt van ademend gerecycled materiaal, net als het andere sportkledingmerk ASICS, dat een gezichtsbedekking voor hardlopers heeft ontwikkeld met geïntegreerde ventilatieopeningen tegen coronavirussen.