Architectuur, droomhuizen

Modern huis – bouwproject voor duurzame architectuur in Australië

modern-minimalistisch-huis Foto’s: Nic Granleese

In het noordelijke deel van Melbourne is een modern huis, wiens bouwproject een uitstekend voorbeeld is van duurzame architectuur. Het gebouw is ontworpen met minimalisme in het achterhoofd en volgens de basisprincipes van futuristische projecten. De gevel ligt op het noorden, de achtertuin is goed bewaakt – de drie kleine kinderen van het gezin kunnen daar spelen.

Moderne woning met zonnepanelen

moderne huis gevel glazen ramen Foto’s: Nic Granleese

EEN modern huis is op de helling gebouwd en voorzien van zonnepanelen – dit zorgt voor voldoende energie voor de bewoners. Een oud huis dat naast het nieuwe gebouw stond, is omgebouwd tot kindergedeelte. Het heeft zijn oorspronkelijke constructie behouden. De architecten van Andrew Maynard hebben op fantasierijke wijze besloten om het nieuwe gebouw volumineus en interessant te maken – het is een leuke verfrissing voor anders laagbouw in Melbourne, Australië. Om de moderne constructie zoveel mogelijk zonlicht te laten krijgen, is één wand strategisch beglaasd met veel glas. Het interieur van het huis was ook zeer modern en beslist in termen van minimalisme – houten panelen laten het huis groter en lichter lijken. Een interessante wenteltrap verbindt de eerste en tweede verdieping. Het huis opent naar de tuin via een interessante glazen deur.

Modern huis op een helling

modern-interieur-design-woonkamer-minimalisme Foto’s: Nic Granleese

EEN modern huis van Andrew Maynard Het opzetten is een gemakkelijke taak gebleken. De minimalistische constructie was in harmonie met het moderne interieur. Het is ongetwijfeld een innovatieve constructie en een interessant project dat profiteert van de technische vooruitgang. Het huis toont de nauwe verbondenheid met de natuur – dit is zowel terug te zien in de rijkelijk beplante gevel als in het interieur door de natuurlijke kleurstellingen. De gunstige ligging en de verhoogde constructie door de helling bieden een beter zicht op de omgeving. Buiten zijn de twee huizen – de oude en de nieuwe – verbonden door een buitenterras. Het is een perfect huis voor een groot gezin dat van het buitenleven houdt en waar de kinderen hun eigen rijkdom kunnen hebben.

Houten panelen – modern interieur

modern-minimalistisch-huis-interieur-design Foto’s: Nic Granleese

Duurzame architectuur – woningbouw

moderne-milieuvriendelijke-architectuur-gebouw-een-huis Foto’s: Nic Granleese

Huis op een helling – renovatie idee

moderne-architectuur-terras-buiten Foto’s: Nic Granleese

Huisuitbreiding – milieuvriendelijke architectuur

interessant-bouwproject-moderne-architectuur Foto’s: Nic Granleese

Interessante entree met glazen deur

grote glazen schuifdeur huis ingang Foto’s: Nic Granleese

minimalistisch huis in Australië

minimalistische-woningbouw-moderne-architectuur Foto’s: Nic Granleese

Huis op de heuvel blauwdruk

modern huis blauwdruk