Architectuur, droomhuizen

Residentie Queens Park in Sydney – houtdesign voegt warmte toe aan het huis

houtdesign - Residentie Queens Park in Sydney

Wat inspireert een warm aroma als het gaat om goede, gezellige architectuur? Hier is een project dat opvalt als een voorbeeld van houtarchitectuur. Het is inderdaad een renovatie van een traditioneel huis met drie slaapkamers op een terrein in Sydney. De residentie Queens Park in Sydney, Australië is ontworpen en gebouwd door de Australische architecten CplusC. Ze tonen echte liefde voor houtdesign.

Residentie Queens Park met houtdesign in Sydney

Zwembad in de residentie Queens Park in Sydney

De vorm van het vlinderdak is gespiegeld terwijl de gang door de structuur naar het hart van het huis leidt. De open woonruimtes zijn verdeeld over het midden van het huis. De open ruimte omvat een ruime keuken, eethoek en tuin aan de achterzijde van het huis waar een houten terras het zwembad omringt. De Louvre ramen en schuifdeuren geven de Queens Park Residence een gevoel van ruimtelijke continuïteit en vullen het interieur met aangenaam daglicht. Een gedetailleerde pergola-structuur gemaakt van jarraboom en rode ceder filtert het licht in een fijne filigraan.

Houtdesign in interieur- en exterieurdesign

De eetkamer in de residentie Queens Park

De keuken is modern en ruim genoeg voor de eethoek en een comfortabele bank. Zo ontstaat in principe het open woongedeelte. Het gedeelte voor het raam met ingebouwde zonwering is ook uitgerust met een bank, die niet alleen een perfecte leeshoek is wanneer deze is gedecoreerd met kussens en kussens. Het kan ook worden gebruikt als opslagruimte voor planten of andere decoraties.

De tuin in de residentie Queens Park

Op het terras zijn ook banken te vinden die gecombineerd worden met een moderne eettafel met hetzelfde design. De moderne pergola biedt aangename schaduw, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer. Direct naast dit zit- en eetgedeelte bevindt zich het moderne zwembad, dat vanwege veiligheidswetten is omlijst door een beschermend hek. Moderne en eenvoudige betontegels dienen als vloer. Hieronder kunt u verdere kenmerken van de moderne woning bekijken.

Queens Park Residence - houten lambrisering