Architectuur, interieurontwerp, droomhuizen

Dynamische architectuur combineert traditie en moderniteit

‘CC House’ – ontworpen door ‘Cubic Office’ Architects in Leiria, Portugal

 spannend huisontwerp

De bouwstijl van dit familiehuis in Portugal kan als modern worden beschouwd dynamische architectuur te omschrijven. Het CC-huis is gebouwd in een populaire woonwijk in Portugal. De traditionele architectuur uit het gebied en de bestaande beperkingen van de staatswet hadden invloed op het moderne ontwerp. Het resultaat is een fascinerende combinatie van moderne en traditionele elementen die alle fans van de eclectische architectuur zeker zal inspireren.

Traditionele en moderne stijlmix – unieke dynamische architectuur

dynamische gevel - moderne architectuur

Het CC-huis is gebouwd in een zeer zonnige omgeving. Op het eerste gezicht ziet het rechthoekige profiel er strikt modern uit, maar als je beter kijkt, zie je enkele traditionele elementen. Lokale autoriteiten bevelen aan om elk huis te ontwerpen met een schuin dak. Zo ontstond een vierkant dak.

de dynamische architectuur  bestaat uit asymmetrische rechthoekige onderdelen die overwegend wit zijn geschilderd. Op de tweede verdieping daarentegen bevindt zich een groot, donker onderdeel. De ramen zijn strategisch ontworpen zodat er zoveel mogelijk licht de woning binnenkomt. De architecten benadrukken hoe belangrijk het is om energie te besparen – ‘… de vorm van het huis speciaal ontworpen zodat een luifel in de zomer schaduw werpt en de noordelijke zon het huis verlicht en verwarmt in de winter. Het dak vergroot de opvangcapaciteit voor regenwater’

Eclectisch interieurdesign onderstreept de dynamische architectuur

moderne woonkamer - roze tapijt

In tegenstelling tot de eenvoudige gevel is het interieur van het CC-huis op een fascinerend eclectische manier ontworpen. De architecten van Kubiek kantoor gekozen voor een wit decoratieschema. Accenten worden gezet door spannende materialen. Antiek meubilair wordt gecombineerd met moderne decoraties – rode kroonluchters, spiegels met ornamenten, decoratieve kooien creëren een moderne en elegante sfeer. Deze dynamische architectuur fascineert met zijn concept.

door Jaz

moderne witte gevel

Badkamer met spiegel met ornamenten

Spiegel met ornamenten - oosterse decoratie

spannend eclectisch design in de woonkamer

moderne lederen meubels in de woonkamer

Luxe inrichting in de woonkamer

moderne lamp in de woonkamer

witte keuken met roze tegels en tapijt

witte ingerichte keuken

rode kroonluchter in moderne badkamer

rode accenten in de badkamer

innovatief huisontwerp uit Portugal

innovatieve constructie - modern terras

modern huis in Portugal blauwdruk

dynamische architectuur - huis in Portugal