Architectuur, interieurontwerp, droomhuizen

Het moderne huis aan zee door Bates Masi Architects

Genius Loci Huis Verlichting Kusthuis

Dit fascinerende huis ligt in de kleine badplaats Montauk, New York. Bates Masi Architects zei over hun project dat de unieke geschiedenis, klimatologische omstandigheden en folklore van het gebied aanzienlijk hebben bijgedragen aan hun ontwerpbeslissingen. Dat “Genius Loci Huis” is op de een of andere manier doordrenkt met de essentie van deze sfeervolle locatie. Raadselachtig vernoemd naar een “Genius loci”:

“… een intelligente geest of magische kracht die op één plek woont”. Wikipedia

Het is dus mogelijk dat dit moderne huis aan zee belichaamt de geest van Montauk? Om dit te doen, zou het architecturale kenmerken moeten tonen die verband houden met traditie, de topografie van de regio, zijn geheimen en zijn legendes.

Het moderne kusthuis met uitzicht in de verte vanaf Genius Loci House

Verre uitzicht vanaf Genius Loci House modern kusthuis

De oorsprong van dit huis is al generaties lang geworteld. Het was oorspronkelijk een paardenboerderij, dus deze nieuwe constructie heeft al wortels geplant in dit raadselachtige terrein. De moderne constructie erkent de klimatologische uitdagingen en is stevig gebouwd om extreme weersomstandigheden zoals dichte mist en frequente stormen te weerstaan. Misschien moet de solide constructie ook meer bezoeken van wezens zoals het legendarische “Montauk Monster” in toom houden. De bouw van dit moderne kusthuis was een ambitieus en veeleisend project. Het huis is geschakeld en subtiel geworteld op de steile helling zonder afbreuk te doen aan de toegang tot daglicht.

Overdekte brug verbindt de twee gebouwen

moderne-kusthuis-overdekte-brug

Vanuit het zuiden lijkt het huis twee aparte boerderijen te zijn. De fundering van het huis versmelt met de lucht en de oceaan. De noordgevel onthult echter de uitgebreide omvang van het gebouw. Dit moderne huis aan zee zit vol verrassingen en het interieur is echt magisch met een informele gastvrije sfeer. Er ontstaat een duidelijke versmelting – tussen de traditionele elementen en de meer moderne open bouwstijl. Dit is een huis waar je vrij kunt zijn, maar er is ook een gezellig aspect aan – een plek die communicatie aanmoedigt, misschien met familie en vrienden, of vreemde verhalen vertelt met Montauk. Deze twee verschillende kenmerken zijn terug te zien in de contrasterende materialen – open, transparant glas en warm beschermend hout, die afwisselend in deze woning worden gebruikt.

Zonnig terras in het moderne kusthuis Loci

modern-kusthuis-terras-beton

Traditionele aspecten van de Montauk-bouwstijl zijn te zien in het diepe zadeldak, dat in dit geval is aangepast aan de hedendaagse structuur dit moderne huis aan zee passen. Naast de unieke ‘spirit’ van deze woning zijn er tal van onverwachte details. De overdekte brug die de twee structuren met elkaar verbindt, zorgt bijvoorbeeld voor een veranderend licht op de binnenplaats eronder. Overdag lijkt het plat en tweedimensionaal, maar ‘s nachts trekt het licht fascinerende patronen door vormen die in de planken zijn gesneden. Deze patronen hebben ook betrekking op het blauwe scherm dat voor de rij dakramen is geplaatst. Zoals de architecten zeggen:

\ … steen lijkt gewichtloos omdat afwisselende stenen uit het patroon worden verwijderd om licht in de logeerkamer te laten komen. Deze onverwachte details versterken het grotere idee om het onverwachte te vangen. “

Wat in wezen slechts één voorbeeld is van hoe dit moderne huis aan zee is ontworpen om een ​​fysieke manifestatie te worden van het sfeervolle en verrassende Montauk-gebied.

door Jaz

modern interieur in het Genius Loci-huis

Woonkamer in het Genius Loci-huis

Eetkamer in het Loci House

Keuken in het Genius Loci-huis

Badkamer in het Loci Huis

Slaapkamer in het moderne kusthuis

Lichte sfeer in het moderne kusthuis

modern kusthuis met houtdesign

Loci huis architectuurplan

Architectonisch plan en plattegrond

moderne-kusthuis-plattegrond-plattegrond-buitenlocatie