Architectuur, interieurontwerp

Architectuur, interieurontwerp

Modern huisontwerp in Brazilië

modern minimalistisch huis in brazilië

Deze mooie, modern huisontwerp bevindt zich in Araçoiaba da Serra, Brazilië. Het project werd in 2011 voltooid door de Marco Peres. Het is een zeer modern interessant voorbeeld van een gezinswoning. De kamerhoge ramen laten natuurlijk licht en warmte het interieur binnendringen. Deze architectonische oplossing geeft ook de mogelijkheid om je te vergapen aan het adembenemende uitzicht op het prachtige landschap. Dit modern huisontwerp combineert de eenvoud, stijl, comfort, functionaliteit en schoonheid in één huis. In tegenstelling tot anderen moderne huisontwerpen, dit heeft een heel bijzondere taak. Het doel is om comfort te creëren en bewoners de mogelijkheid te geven om te allen tijde deel uit te maken van de omringende natuur. De eenvoud van de constructie, de uitgestrekte woonkamer en de prachtige meubels dragen bij aan dit geweldige effect van het huis. Ook al is het een woning, deze plek is multifunctioneel genoeg om een ​​vakantiehuis te zijn, een werkruimte, maar ook een plek voor evenementen, bijeenkomsten of vergaderingen. Het huis is volledig uitgerust en bevat alles wat een modern huisontwerp  zou moeten hebben.

De ramen van vloer tot plafond

Ramen van vloer tot plafond

De verschillende woonruimtes in deze modern huisontwerp zijn verbonden door een discrete gang, waardoor de slaapkamers en badkamers heel anders zijn dan de andere delen van het huis. Het gebruik van overal glas maakt deze woning een tikkeltje funky, maar ook uiterst praktisch. Ook al worden de verschillende ruimtes van elkaar gescheiden door glazen wanden, de transparantie verbindt ze op een heel bijzondere, unieke manier waardoor een nog groter effect ontstaat. Dit modern huisontwerp is absoluut een van de meest innovatieve ideeën voor een huis in een afgelegen gebied.

Licht stroomt door de grote ramen in huis

minimalistisch huisontwerp in Brazilië

Marco Peres modern design huis is een zeer herkenbaar voorbeeld van een toekomstige woning. Deze architecturale oplossing zorgt ervoor dat het gebouw opgaat in de natuurlijke omgeving en maakt het ook erg warm en uitnodigend van binnen. Het brengt alles samen zonder deel uit te maken van het idee voor modern huisontwerp verlammen.

Rebecca T.

Moderne inrichting vanuit de woonkamer

moderne minimalistische meubels in de woonkamer

minimalistisch design - moderne woonkamer

modern minimalistisch interieur

Houten vloeren in de moderne gang

Tuin en zwembad op het dak van het boshuis

Tuinoverkapping in modern huisdesign

Zwembad op het dak van het huis in Brazilië

Houten trap bij de zij-ingang

modern minimalistisch design in het bos

grote glazen ramen in modern huisdesign

modern huisontwerp - minimalistisch

Read more
Architectuur, interieurontwerp

Appartementontwerp zorgt voor balans tussen traditie en moderniteit

Ontworpen door Pitsou Kedem Architects

Jaffa Appartement Ontwerpidee Israël

Dat Plat ontwerp in Jafa is gevestigd in een heel oud gebouw in de buurt van de oude haven in Tel Aviv, Israël. Het kijkt uit over de Middellandse Zee en ademt de sfeer van de oude stad. Pitsou Kedem Architects Studio heeft het appartement met succes gerenoveerd en omgevormd tot een modern appartement, met behoud van de authentieke stijl.

 Platte ontwerpidee uit Israël

Appartement Tel Aviv Israël Uitzicht Zee

Het idee achter het project is dat sommige delen van het oude gebouw die in slechte staat waren, worden hersteld. Stenen muren, gewelfde bogen en gesegmenteerd plafond werden gecombineerd met moderne, eenvoudige witte meubels om dat te maken Plat ontwerp ziet er eigentijds uit. Om het uiteindelijke effect te bereiken, hebben de ontwerpers zorgvuldig de juiste meubels gekozen qua kleur en materiaal. De moderne meubels blijven op de achtergrond zodat de vreemde mix er goed uitziet.

Modern appartementontwerp – restauratie van het oude gebouw in Tel Aviv

Woonkamer appartement Israël glazen wand

modern-eetkamer-gerenoveerd-appartement-Israël

Eenvoudige heldere lijnen en een ruime woonkamer bepalen dat Plat ontwerp. Het meubilair is eenvoudig, gemaakt van natuurlijke materialen en in een overwegend neutrale kleurstelling. De muren zijn wit geschilderd zodat de mooie oude bakstenen muur goed tot zijn recht komt. Een paar gekleurde tapijten, die zijn versierd met motieven uit het Middellandse Zeegebied, dienen als accent. Een groot terras met houten vloeren en comfortabel terrasmeubilair met kussens kijkt uit over de zee. De slaapkamer heeft een bijna volledig glazen wand waardoor er veel zonlicht de kamer binnenkomt. Verlichting speelt een grote rol in het interieur en vooral in de keuken en eetkamer is er discrete wandverlichting aangebracht om een ​​gezellige sfeer te creëren.

Van KH Hristova

Modern gerenoveerd appartement in Israël

modern-gerenoveerd-appartement-interieur

Zwart keukeneiland – renovatie appartement

donker-zwart-keuken-eiland

Gerenoveerd appartement in Israël

Appartement Jaffa Israël

Witte badkamer met moderne douche

Jafa appartement-wit-badkamer-douche

Elegante witte slaapkamer

elegante witte slaapkamer

Oud huis met bakstenen muur in Israël

Bakstenen muur oud huis Israël

Gerenoveerd appartement in Israël – eetkamer

Eetkamer-witte kroonluchter-gerenoveerd-appartement

Read more
Architectuur, interieurontwerp

Een rijtjeshuis is modern in Singapore

Rijtjeshuis wordt modern in Singapore

Internationale Architectuurbedrijf Ong & Ong was van de overledene De heer Ong Teng Cheong en mevrouw Ong Siew opgericht in mei 1972. Onlangs, Ong & Ong Art Deco-stijl rijtjeshuis gerenoveerd tot een strikt neutrale woonruimte in Singapore. De architecten hebben er een getransformeerd traditioneel rijtjeshuis naar een moderne minimalistische leefruimte, maar niet ten koste van het historische karakter van het gebouw – zoveel historische elementen bleven onaangeroerd in de ruimte van 306 vierkante meter. Dat staat in mooi contrast met de nieuwe, ultramoderne functies.

Nieuwe moderne look van het huis

huisontwerp in Singapore groen

Direct bij de ingang van het huis vindt u de keuken en het eetgedeelte, die een ideale gelegenheid creëren voor gezelligheid en entertainment. Er zijn veel open vouwdeuren en luiken. Het huis was bedoeld voor verhuur, dus de neutraal kleurenpalet  gekozen om te voldoen aan de veranderende smaak van elke huurder. Het project worstelt om de grens tussen binnen en buiten te elimineren.

Modern minimalistisch ontwerp

Rijtjeshuis is modern in Singapore - van bovenaf

huis in singapore - prachtig ontwerp

Read more
Architectuur, interieurontwerp

The Three Wall House – een dramatisch minimalistisch pand in LA

Door Kovac Architects in Los Angelism, Californië, VS 

minimalistische huisarchitectuur

Gebouwd in Los Angeles, Californië, deze dramatisch minimalistisch eigendom  werd genoemd door de makers – de Kovac Architects ” het huis met drie muren ”. Het lijkt alsof de architectuur de ruimte speelt en manipuleert. De exclusieve constructie bestaat uit lagen van eenvoudige geometrische panelen en openingen. Het huis is gebouwd op speciaal gemodelleerd terrein en is alleen te bereiken na een lange rit.

 Dramatisch minimalistisch pand Three Wall ”Huis - dramatisch minimalistisch pand in LA

De naam van het huis wordt geassocieerd met de beslissing van de architecten om het huis stap voor stap te onthullen. de minimalistische huisarchitectuur werd zo gerangschikt dat drie muren het zicht op de hele compositie blokkeren totdat je de parkeerplaats bereikt. Dankzij de verrassing en opwinding wordt de dramatische eerste indruk van het hele pand op deze manier versterkt. de minimalistische huisarchitectuur, van buitenaf bekeken,  benadrukt de ruimte en de solide constructie. De combinatie tussen massieve, ondoordringbare muren en open ruimte is ongelooflijk. Meer drama komt dankzij het scherpe zonlicht – de rechthoekige vormen werpen dynamische schaduwen op de vloer. De interactie tussen de steeds veranderende schaduw en de statische constructie bieden mogelijkheden voor oneindige abstracte combinaties. Zo kun je de minimalistische huisarchitectuur zie het als een soort sculptuur.

minimalistische huisarchitectuur

Three Wall ”Huis - dramatisch minimalistisch pand in LA

De eerste indrukken van het huis – privé, geïsoleerd eigendom – zelfs de muurverf ” Terracotta ” lijkt dicht en geeft het gevoel van degelijkheid. Maar zodra je naar binnen stapt, oogt de woning transparant, licht, ruimtelijk. Plots wordt glas het belangrijkste materiaal in de grote woonkamer. Goed beschut onder de stalen loggia oogt de brede ruimte door de glazen wanden zeer open. De verbinding met het buitenterrein is perfect – een prachtig uitzicht op een zeer goed onderhouden tuin en het uitnodigende zwembad. De tuin is georganiseerd om te passen bij de architectuur – gazons en terrassen volgen dezelfde geometrische patronen als in de minimalistische huisarchitectuur.

The Three Wall House - een dramatisch minimalistisch pand in LA

Dezelfde terracottakleur die aan de buitenkant te zien is, is ook de favoriete muurkleur aan de binnenkant. Maar daarbinnen  dramatisch minimalistisch eigendom het oogt warm en zorgt voor een gastvrije sfeer. Verder is het kleurenschema een elegante mix van wit en neutrale tinten, met zwarte accenten en meubelstukken.

Zoals je zou verwachten van een exclusief pand in Los Angeles, is dit huis gebouwd om een ​​blijvende indruk te maken.

Interieurontwerp “Three Wall” Huis

minimalistische huisarchitectuur

minimalistische huisarchitectuur

minimalistische huisarchitectuur

minimalistische huisarchitectuur

minimalistische huisarchitectuur

minimalistische huisarchitectuur

Three Wall ”Huis - dramatisch minimalistisch pand in LA

  Kovac Architecten

 

Read more
Architectuur, interieurontwerp

minimalistisch huis in Ierland

Ontworpen door ODOS Architects

moderne minimalistische architectuur

Deze prachtige moderne architectuur bevindt zich in Dublin, Ierland. De ODOS-architecten hebben twee oude gebouwen uit de 19e eeuw samengevoegd en het resultaat is een minimalistische Huis in Ierland ontwikkelde. Traditionele en moderne architectuur zijn vakkundig gecombineerd. Het ontwerp is een voorbeeld van hoe architectuur in de loop van de tijd verandert en toch blijven de principes hetzelfde.

minimalistisch huis in Ierland combineert traditie en moderniteit

minimalistisch huisontwerp

Het grootste deel van het gips, evenals ramen en deuren, schilderijen en trappen werden bewaard. Dankzij de creativiteit van de ontwerpers werd het project in slechts drie weken tijd succesvol afgerond. De klant was enthousiast over het eindresultaat en helemaal overtuigd. Dat Huis in Ierland fascineert door zijn elegante design. De gevel ziet er ‘s nachts bijzonder aantrekkelijk uit – de ramen zijn asymmetrisch en dragen bij aan de moderne uitstraling.

Modern huis in Ierland

minimalistisch huisontwerp uit Ierland

Er is veel licht in de kamer dankzij de enorme raampartijen met bekledingsglas met UV-bescherming. Moderne vloerverwarmingen en zonne-energiesystemen verhogen de feelgoodfactor in de winter. Een innovatieve brugconstructie zorgt ervoor dat de tuin vanuit de woning bereikbaar is. Het ruime interieur laat veel ruimte voor een fantasierijk interieurontwerp. Het kleurenschema is traditioneel gekozen voor grijs zowel buiten als binnen. De neutrale tinten vormen de perfecte achtergrond voor gekleurde decoratie – dus in de toekomst hoeft de eigenaar alleen maar te beslissen over het interieur, zodat het huis comfortabel is ingericht. Dat Huis in Ierland combineert traditie en moderniteit op een creatieve manier onder één dak.

elegante gevel van modern huis in Ierland

spannende grijze gevel

modern huisontwerp – grijze vloeren

moderne glazen gevel - grijze vloer

Entree met moderne trap

moderne trap vooraan

minimalistisch huisontwerp – grijze gevel

grijze gevel

minimalistisch huis in Dublin

minimalistisch huis in Dublin

 

Read more
Architectuur, interieurontwerp

Sculpturaal betonnen huis in Abiko City, Japan

minimalistisch architectonisch betonnen gebouw in Japan

Het echtpaar dat opdracht heeft gegeven voor dit project, heeft de schoonheid en veelzijdigheid van beton als eigentijds bouwmateriaal volledig gewaardeerd. Ze wilden met name dat hun huis op een galerij zou lijken en de aandacht vestigde op hun collectie designmeubels.

Het hele huis is gemaakt van gewapend beton en het resultaat is puur sculpturaal. De architecten “Fuse-Atelier” zijn de creatieve geesten achter dit project en hebben het omarmd als een kunstwerk. De locatie hiervoor sculpturaal betonnen huis werd niet zonder problemen gekozen, omdat de fundering aanzienlijk moest worden versterkt om het pand op zachte grond te stabiliseren. Die uitdaging beheerste ook de vorm die de Betonnen huis zou uiteindelijk in beslag nemen.

Sculpturaal betonnen huis in Japan als een echt kunstwerk

moderne Japanse architectuur gemaakt van beton

Om dit probleem op te lossen, werd het contact met de zachte grond geminimaliseerd, waarbij de bovenstructuur dramatisch vrijdragend werd. Als gevolg hiervan hebben de architecten verklaard dat:

“… De muren werden gebouwd in verschillende volumes en de dakplaat in driedimensionale doorlopende hellende vlakken en de belasting werd gerationaliseerd, resulterend in een karakteristieke vorm.”

Adembenemende kamers in het moderne huis van gewapend beton

minimalistisch design - betonnen huis

Buitenaanzichten van dit onderscheidende clupturaal betonnen huis laten zien dat de aandacht naar binnen is gericht en grotendeels weg van de omliggende eigendommen. Uitzondering hier is het grote raam in het woongedeelte. Dit wijst als een enorme periscoop weg van de buitenwijken en naar een open bosgebied. Aangename uitzichten op de natuurlijke wereld zijn daarom geïntegreerd in het dominante beton, wat een meer harmonieuze en rustige lucht geeft.

Ultra minimalistisch woonkamerontwerp

ultra minimalistische woonkamer

Het hele interieur van het huis is dramatisch geconfigureerd als een opeenvolging van onderling verbonden sculpturale ruimtes. Het beton blijft zichtbaar en heeft een decoratieve functie. De uniforme neutrale grijze kleur hierin sculpturaal betonnen huis wordt tot leven gebracht door de inwerking van licht op de veelzijdige schuine wanden. Natuurlijk licht is noodzakelijk voor het succes van deze faciliteit. Het komt het huis binnen via onregelmatige openingen die een naadloze voortzetting zijn van de hoekige betonconstructies.

Cantilever-niveaus zijn overal in huis

minimalistische architectuur van Fuse-Atelier

Absoluut geen overbodige functies of samenstellingen die de aandacht afleiden van de fabelachtige sculpturale concrete vormen. Afgezien van het designmeubilair, zijn alle andere elementen perfect geïntegreerd, inclusief de kitchenette, trappen en verborgen verlichting.

De ervaring van het leven in deze uitstekende en smaakvolle omgeving moet ongewoon en uniek zijn, meer als leven in een enorm soort installatie.

door Jaz

Een uniek ontwerpproject van Fuse-Atelier Architecten

onbehandeld beton als wanddecoratie gebruikt

onbehandeld beton als wanddecoratie

minimalistisch interieur van beton

Prachtige verlichting in de woning van Fuse Atelier

magische verlichting in het betonnen huis

Betondesign in minimalistische stijl

Ongelooflijk keukenontwerp in een betonnen huis

ongebruikelijke architectuur gemaakt van gewapend beton

De zwarte vrijdragende trap ziet er magnetisch uit

zwellende zwarte trap

Ontwerp van gewapend beton vanuit huis in Japan

Read more
Architectuur, interieurontwerp

Voormalig slachthuis wordt omgetoverd tot moderne bioscoop

Cinema-Innovative-Design-Madrid-Spanje

Cineteca Matadero is niet gewoon moderne bioscoop. De sfeer in de bioscoop Cineteca Matadero is absoluut opwindend, gecombineerd met innovatief design en interessante architectuur. Het is een intieme ruimte waar je een horrorfilm of triller kunt kijken, maar ook kunt genieten van een liefdesverhaal of drama.

Cineteca Matadero – moderne bioscoop

magische verlichting bioscoop salon

Zoals we eerder al zeiden, is het gebouw tegenwoordig een fascinerend gebouw moderne bioscoop.  Het is gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid – en vertegenwoordigt het idee van het gemoderniseerde verleden. De retro-look gevel zag er niet altijd even vriendelijk uit – het huis was oorspronkelijk een slachthuis dat is gemoderniseerd en gerenoveerd. Het gebied waar de bioscoop nu is, werd vele jaren geleden omringd door fermen.

Authentieke en raadselachtige moderne cinema

ongelooflijke concept bioscoopsalon

De bekende Spaanse architecten van Churtichaga en Quadra Salcedo Studio kwamen samen en bedachten dit bijzondere concept. De mysterieuze moderne bioscoop, de elegante buitenruimte, het dynamische interieur en de spannende geschiedenis maakten het gebouw al snel beroemd.

Cineteca Matadeiro – buitengewoon concept en perfecte uitvoering

voormalige-slachthuis-transformatie

Dat bioscoop  is gemoderniseerd, maar je kunt nog steeds de retro-sfeer binnen voelen. Enkele houten trappen zijn bewaard gebleven, in ieder geval gecombineerd met geheel nieuwe panelen. De decoratie is ook nieuw. De verlichte oranjekleurige structuren domineren het interieur van de drie verdiepingen. Gedempt licht zorgt voor een mysterieuze sfeer.

Moderne bioscoop in Spanje

rode deur bioscoop salon

Dat Cineteca Matadero-bioscoop bestaat uit twee zalen, een filmstudio, archief en een terras voor zomercinema. De bakstenen muren in de bioscoopstudio trekken ieders aandacht. De magische aantrekkingskracht van de bioscoopwereld is duidelijk voelbaar in de twee zalen.

Abigaïl

Bakstenen muur doet denken aan het verleden

Bakstenen muur bioscoop interieur

Uitstekende verlichting in de bioscoopzaal

uitstekende verlichting bioscoop salon

Cineteca Matadero – innovatieve verlichting

Cineteca Matadero bioscoopzaal

Moderne bioscoop met een interessant ontwerp

modern bioscoopsalonontwerp

Grijs kleurenschema in de bioscoop

Innovaitves bioscoop salon interieur

Gemoderniseerd bioscoopinterieur

gemoderniseerd bioscoopinterieur

Retro sfeer – bioscoop in Spanje

Retro sfeer bioscoopsalon Spanje

Read more
Architectuur, interieurontwerp

minimalistisch compact kantoormeubilair voor effectief werken

modern-kantoorgebouw-architectuur-minimalisme

Mori x hako is minimalistisch compact kantoormeubilair, die bijna volledig is gemaakt van natuurlijke materialen en bijdraagt ​​aan een elegante, gezellige en mooie werkomgeving. Als je geïnteresseerd bent in minimalisme en op zoek bent naar een interessant en praktisch idee, dan zul je dit ontwerp zeker leuk vinden.

Compacte kantoormeubelen gemaakt van natuurlijke materialen – een idee uit Japan

modern kantoormeubilair japan

Meestal leggen de Japanners meer nadruk op het praktische interieur dan op de esthetiek. Hier wordt een spannende combinatie van beide gepresenteerd – niet alleen is het hele gebouw interessant – de ene muur is volledig beplant, terwijl aan de andere kant ramen van verschillende afmetingen een moderne uitstraling geven. Binnen is elke kamer anders ingericht. Wat ze gemeen hebben zijn de open, ruime ruimtes en het gebruik van hout. de compact kantoormeubilair wordt gekenmerkt door de elegante golvende vorm van het meubel.

Compact kantoormeubilair met veel groene vegetatie

minimalistisch-compact-kantoormeubilair-hout

Vergaderruimte-modern-houten meubilair

Veel planten zijn de enige decoratie die de kamer nodig heeft. Bamboe, eiken en teakhouten meubelen zorgen voor een gezellige sfeer. De praktische compact kantoormeubilair komt goed tot zijn recht dankzij het zonlicht dat rijkelijk door de ramen naar binnen komt. Zachte natuurlijke tinten dragen bij aan een beter milieu, grote ronde kroonluchters zorgen voor extra verlichting.

Elegante verlichting draagt ​​bij aan een gezellige sfeer

moderne-ronde-kantoortafel-praktisch-houten meubelen

Het minimalistische ontwerp van UID Architecten is eenvoudig, maar elegant. In de vergaderruimte worden bijvoorbeeld verschillende modellen stoelen van hetzelfde materiaal naast elkaar geplaatst. Kleine foto’s bij de ingang zijn de enige decoratie die dit kantoor eigenlijk nodig heeft. Sommige witte meubels laten de kamer zelfs groter lijken. Het interieur is ook praktisch – alle werkplekken zijn dicht bij elkaar en veel interessante kasten en ingebouwde planken verbergen de documentatie zodat het kantoor er goed georganiseerd uitziet.

Van Abigail

Minimalisme-compact-kantoormeubilair

Moderne beplante gevel van het kantoorgebouw

modern-kantoorgebouw-geplant-gevel

minimalistisch gevelkantoor in Japan

moderne-architectuur-minimalisme-gevel

Elegante entree met veel planten

minimalistisch compact kantoormeubilair

Read more