Architectuur, interieurontwerp

Sculpturaal betonnen huis in Abiko City, Japan

minimalistisch architectonisch betonnen gebouw in Japan

Het echtpaar dat opdracht heeft gegeven voor dit project, heeft de schoonheid en veelzijdigheid van beton als eigentijds bouwmateriaal volledig gewaardeerd. Ze wilden met name dat hun huis op een galerij zou lijken en de aandacht vestigde op hun collectie designmeubels.

Het hele huis is gemaakt van gewapend beton en het resultaat is puur sculpturaal. De architecten “Fuse-Atelier” zijn de creatieve geesten achter dit project en hebben het omarmd als een kunstwerk. De locatie hiervoor sculpturaal betonnen huis werd niet zonder problemen gekozen, omdat de fundering aanzienlijk moest worden versterkt om het pand op zachte grond te stabiliseren. Die uitdaging beheerste ook de vorm die de Betonnen huis zou uiteindelijk in beslag nemen.

Sculpturaal betonnen huis in Japan als een echt kunstwerk

moderne Japanse architectuur gemaakt van beton

Om dit probleem op te lossen, werd het contact met de zachte grond geminimaliseerd, waarbij de bovenstructuur dramatisch vrijdragend werd. Als gevolg hiervan hebben de architecten verklaard dat:

“… De muren werden gebouwd in verschillende volumes en de dakplaat in driedimensionale doorlopende hellende vlakken en de belasting werd gerationaliseerd, resulterend in een karakteristieke vorm.”

Adembenemende kamers in het moderne huis van gewapend beton

minimalistisch design - betonnen huis

Buitenaanzichten van dit onderscheidende clupturaal betonnen huis laten zien dat de aandacht naar binnen is gericht en grotendeels weg van de omliggende eigendommen. Uitzondering hier is het grote raam in het woongedeelte. Dit wijst als een enorme periscoop weg van de buitenwijken en naar een open bosgebied. Aangename uitzichten op de natuurlijke wereld zijn daarom geïntegreerd in het dominante beton, wat een meer harmonieuze en rustige lucht geeft.

Ultra minimalistisch woonkamerontwerp

ultra minimalistische woonkamer

Het hele interieur van het huis is dramatisch geconfigureerd als een opeenvolging van onderling verbonden sculpturale ruimtes. Het beton blijft zichtbaar en heeft een decoratieve functie. De uniforme neutrale grijze kleur hierin sculpturaal betonnen huis wordt tot leven gebracht door de inwerking van licht op de veelzijdige schuine wanden. Natuurlijk licht is noodzakelijk voor het succes van deze faciliteit. Het komt het huis binnen via onregelmatige openingen die een naadloze voortzetting zijn van de hoekige betonconstructies.

Cantilever-niveaus zijn overal in huis

minimalistische architectuur van Fuse-Atelier

Absoluut geen overbodige functies of samenstellingen die de aandacht afleiden van de fabelachtige sculpturale concrete vormen. Afgezien van het designmeubilair, zijn alle andere elementen perfect geïntegreerd, inclusief de kitchenette, trappen en verborgen verlichting.

De ervaring van het leven in deze uitstekende en smaakvolle omgeving moet ongewoon en uniek zijn, meer als leven in een enorm soort installatie.

door Jaz

Een uniek ontwerpproject van Fuse-Atelier Architecten

onbehandeld beton als wanddecoratie gebruikt

onbehandeld beton als wanddecoratie

minimalistisch interieur van beton

Prachtige verlichting in de woning van Fuse Atelier

magische verlichting in het betonnen huis

Betondesign in minimalistische stijl

Ongelooflijk keukenontwerp in een betonnen huis

ongebruikelijke architectuur gemaakt van gewapend beton

De zwarte vrijdragende trap ziet er magnetisch uit

zwellende zwarte trap

Ontwerp van gewapend beton vanuit huis in Japan