Architectuur, interieurontwerp

Voormalig slachthuis wordt omgetoverd tot moderne bioscoop

Cinema-Innovative-Design-Madrid-Spanje

Cineteca Matadero is niet gewoon moderne bioscoop. De sfeer in de bioscoop Cineteca Matadero is absoluut opwindend, gecombineerd met innovatief design en interessante architectuur. Het is een intieme ruimte waar je een horrorfilm of triller kunt kijken, maar ook kunt genieten van een liefdesverhaal of drama.

Cineteca Matadero – moderne bioscoop

magische verlichting bioscoop salon

Zoals we eerder al zeiden, is het gebouw tegenwoordig een fascinerend gebouw moderne bioscoop.  Het is gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid – en vertegenwoordigt het idee van het gemoderniseerde verleden. De retro-look gevel zag er niet altijd even vriendelijk uit – het huis was oorspronkelijk een slachthuis dat is gemoderniseerd en gerenoveerd. Het gebied waar de bioscoop nu is, werd vele jaren geleden omringd door fermen.

Authentieke en raadselachtige moderne cinema

ongelooflijke concept bioscoopsalon

De bekende Spaanse architecten van Churtichaga en Quadra Salcedo Studio kwamen samen en bedachten dit bijzondere concept. De mysterieuze moderne bioscoop, de elegante buitenruimte, het dynamische interieur en de spannende geschiedenis maakten het gebouw al snel beroemd.

Cineteca Matadeiro – buitengewoon concept en perfecte uitvoering

voormalige-slachthuis-transformatie

Dat bioscoop  is gemoderniseerd, maar je kunt nog steeds de retro-sfeer binnen voelen. Enkele houten trappen zijn bewaard gebleven, in ieder geval gecombineerd met geheel nieuwe panelen. De decoratie is ook nieuw. De verlichte oranjekleurige structuren domineren het interieur van de drie verdiepingen. Gedempt licht zorgt voor een mysterieuze sfeer.

Moderne bioscoop in Spanje

rode deur bioscoop salon

Dat Cineteca Matadero-bioscoop bestaat uit twee zalen, een filmstudio, archief en een terras voor zomercinema. De bakstenen muren in de bioscoopstudio trekken ieders aandacht. De magische aantrekkingskracht van de bioscoopwereld is duidelijk voelbaar in de twee zalen.

Abigaïl

Bakstenen muur doet denken aan het verleden

Bakstenen muur bioscoop interieur

Uitstekende verlichting in de bioscoopzaal

uitstekende verlichting bioscoop salon

Cineteca Matadero – innovatieve verlichting

Cineteca Matadero bioscoopzaal

Moderne bioscoop met een interessant ontwerp

modern bioscoopsalonontwerp

Grijs kleurenschema in de bioscoop

Innovaitves bioscoop salon interieur

Gemoderniseerd bioscoopinterieur

gemoderniseerd bioscoopinterieur

Retro sfeer – bioscoop in Spanje

Retro sfeer bioscoopsalon Spanje