Architectuur, VIDEO

Het hoogste standbeeld ter wereld – India onthult officieel het Statue of Unity

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto monument monument museum rotsen rivier brug

Momenteel is het hoogste standbeeld ter wereld het Unity Statue in India, een kolossaal standbeeld van de Indiase staatsman en grondlegger Sardar Vallabhbhai Patel. Het monument bevindt zich op een riviereiland in het Narmada-district van Gujarat. De samenwerking met Michael Graves Architecture & Het ontwerp resulteerde in het hoogste standbeeld ter wereld, 182 meter hoog, bijna twee keer zo hoog als het Vrijheidsbeeld van New York.

Indrukwekkende architectuur voor het hoogste standbeeld ter wereld

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto gedenkteken monument museum staalconstructie 3d plattegrond

Het monument stelt Sardar Patel voor, een leider en onafhankelijkheidsstrijder die de verschillende staten van het land verenigde om een ​​republiek te stichten. Patel, die in 1950 stierf, wordt gewoonlijk de architect van het onafhankelijke India genoemd. Het beeld en zijn omgeving beslaan meer dan 2 hectare en zijn omgeven door een kunstmatig meer van 12 vierkante kilometer.

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto monument monument museum staalconstructie betonconstructie staal vogelperspectief

Het monument is gemaakt door de bouwers van Larsen & Toubro, die in oktober 2014 ongeveer US $ 420 miljoen ontving voor planning, bouw en onderhoud. De bouw begon op 31 oktober 2014 en het grote architecturale project werd in minder dan vijf jaar voltooid.

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto monument monument museum bergketens rivier eiland

Het hoogste standbeeld ter wereld bestaat uit twee half verbonden, cilindrische delen van beton, die worden ondersteund door een staalconstructie. Dit draagt ​​ook de buitenbekleding. Een galerij met uitzicht op een hoogte van 152 meter biedt uitzicht op de Sardar Sarovar-dam en de nabijgelegen bergketens. De faciliteiten op het terrein omvatten ook een bezoekerscentrum en een tuin, en de architecten hebben ook straten ontworpen die de site verbinden met de omliggende gemeenschap.

's werelds hoogste standbeeld project bezoekerscentrum premier Narendra modi ceremonie onthulling ontheiliging

“Het standbeeld zal niet alleen hoog in voeten en voeten staan, maar veel meer in termen van wetenschappelijke, historische, nationale en spirituele waarden”, zei premier Narendra Modi. “Mijn visie is om de plek te ontwikkelen als inspiratiebron voor de komende eeuwen.”

Realisatie van het project

Natuurlijk was het eiland technisch nog geen natuurlijk verschijnsel. Zoals je je kunt voorstellen, vereiste het prachtige beeld een lastige techniek en complexe versterking om zo’n fundament te bouwen op slechts een pseudo-eiland of, zoals MGA & D dit beschrijft het ondersteunen van een richel in het midden van de Naramada-rivierbedding. Pas nadat stroomafwaarts een stuw was gebouwd (en het waterpeil was met 6 meter gestegen) werd de rivierbedding afgezonken.

hoogste standbeeld ter wereld project bezoekerscentrum museum blauwe lucht

Naast de constructie van standbeelden heeft het architectenbureau ook straten ontworpen en vooral een volledig bezet bezoekerscentrum dat de figuur van de leider benadrukt en de herinneringen toont aan zijn levenswerk als sociaal persoon.

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto monument monument museum staalconstructie onderdeel van bouwproces

Patels strijd voor de onafhankelijkheid van India en zijn vermogen om de wereld vorm te geven, waren voor premier Narendra Modi aanleiding om de gelijkenis van de staatsman nieuw leven in te blazen. Wat begon als een rotsachtig pseudo-eiland is meer een toevluchtsoord geworden voor het hoogste standbeeld ter wereld.

's werelds hoogste standbeeld project bezoekerscentrum premier narendra modes ceremonie onthulling tribune voeten tenen

Het standbeeld werd officieel ingehuldigd door de Indiase premier Naredra Modi, en het detail op de foto hierboven toont de ongelooflijke schaal van de structuur. Het duurde 56 maanden om te voltooien – 15 maanden voor de planning, 40 maanden voor de bouw en twee maanden voor de overdracht van het consortium. De benodigde materialen waren 75.000 kubieke meter beton, 5.700 ton staalconstructie en 20.400 ton andere stalen elementen.

Het hoogste standbeeld ter wereld – problemen

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto gedenkteken monument museum planten bloemen zijaanzicht

Lokale stamleden van de Tadvi-stam weigerden land te kopen voor de ontwikkeling van de toeristische infrastructuur rond het standbeeld. Ze kregen geld en walcompensatie aangeboden en banen werden aangeboden. Activisten als Medha Patkar en Gladson Dungdung hebben zich ook uitgesproken tegen het project. Ze beweerden ook dat Sadhu Bet oorspronkelijk Varata Bawa Tekri heette, naar een lokale godheid, en dus een plaats van religieus belang was..

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto gedenkteken monument museum staalconstructie betonconstructie

Milieuactivisten hebben ook een brief aan de centrale regering geschreven waarin wordt beweerd dat de uitvoering van het project is begonnen zonder goedkeuring van het ministerie van Milieu. De inwoners van Kevadia, Kothi, Waghodia, Limbdi, Navagam en Gora waren tegen de bouw van het standbeeld en eisten de teruggave van landrechten op 375 hectare grond die eerder was verworven voor de dam en de vorming van een nieuw Garudeshwar-subdistrict.

hoogste standbeeld ter wereld project eiland luchtfoto gedenkteken monument museum staalconstructie fundering

Ze weigerden ook om de Kevadia Area Development Authority (KADA) op te richten en het Garudeshwar Weir Cumeway Project te bouwen. De regering van Gujarat accepteerde hun eisen.