Architectuur, wonen

Prefab woningen vervullen woonwensen: het droomhuis in prefabbouw

Geprefabriceerde huizen -modern-bungalows-zwembad

Een prefab woning kan snel worden betrokken: aangezien het bouwbedrijf de prefab onderdelen binnen enkele dagen in elkaar zet, is er geen casco in engere zin, noch een lange droogtijd. Hierdoor voldoet dit type gebouw vooral aan de verwachtingen van bouwers die houden van ongecompliceerd en comfortabel. Het artikel van vandaag zal je vertellen waarom steeds meer mensen het hebben over geprefabriceerde huizen in de afgelopen jaren.

Van de middeleeuwen tot vandaag – de ontwikkeling van geprefabriceerde huizen

geprefabriceerde huizen-zadeldak-gazon-groot

Leonardo da Vinci wordt beschouwd als de voorvader van de gebouwen die zijn opgebouwd uit afgewerkte elementen. In 1494 bouwde hij aan de oevers van de Tigris een huis dat geheel uit prefab elementen bestond. De vakwerkhuizen getuigen van de middeleeuwse prefab constructie met hout. Het moderne geprefabriceerde huis is uiteindelijk voortgekomen uit de houten huizen die tijdens de goudkoorts in de VS zijn gebouwd. Sinds de jaren zestig is de markt voor prefabwoningen in Duitsland booming. In die tijd kochten de bouwers vaak zogenaamde typehuizen van de postorderhandel. Vandaag groeit het Prefab industrie sneller dan de markt als geheel. In 2013 kregen 9.341 gebouweigenaren in Duitsland goedkeuring voor geprefabriceerde een- of tweegezinswoningen. Dit komt overeen met een stijging van 9,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Al met al was er in deze periode slechts een stijging van 3,3 procent op het gebied van bouwvergunningen voor particuliere woningen.

geprefabriceerde huizen-usa-houten hellend dak

Al in de jaren veertig van de vorige eeuw verstuurden bedrijven in de Verenigde Staten geprefabriceerde huizen. Tegenwoordig wordt 90 procent van alle huizen in de VS gebouwd met behulp van houtsysteemconstructies.

Het goedkope en handige alternatief voor solide huizen

Er zijn veel redenen waarom een ​​klant kiest voor een prefab droomhuis. Bovenal zijn deze punten bepalend om ervoor te zorgen dat steeds meer toekomstige Geprefabriceerde huizen de voorkeur geven aan:

• Korte bouwtijd

• Nauwelijks complicaties

• Blijvend lage bedrijfskosten

• Kostentransparantie

• Vaste prijzen en data

• Vloerplaat die constructie op moeilijk terrein mogelijk maakt

• Toon huizen helpen u bij het kiezen van het huis

• Service door de fabrikant, zelfs nadat het gebouw is voltooid

Talloze mogelijke bouwmethoden creëren veel speelruimte

prefab huizen-voordelen-snel-moderne-constructie

Tegenwoordig zijn er weinig in serie vervaardigde woningen in Duitsland. De opdrachtgever ontwerpt samen met de fabrikant meer dan twee derde van de prefab woningen. Hij heeft alle vrijheid om zijn droom te verwezenlijken. Het ontwerp varieert van houten huizen tot lage-energiewoningen:

Lichtgewicht constructie

Hier produceren de respectievelijke bedrijven de afzonderlijke elementen in lichtgewicht staal- of houtconstructie. De houten paneelconstructie is de meest voorkomende techniek. Hiervoor gebruiken de bouwbedrijven geplankte houten kozijnen gevuld met isolatiemateriaal. In tegenstelling tot solide constructie is het een droge productiewijze. Na de bouw wordt de bouwschil ter plaatse verzegeld en trotseert alle weersomstandigheden.

Solide constructie

Fabrikanten bieden zelden geprefabriceerde huizen in solide constructie aan. Bij dit type constructie prefabriceert het bedrijf de muren van gewapend beton, betonblokken of bakstenen en transporteert ze naar de plaats waar de actie plaatsvindt. Dit type constructie is merkbaar duurder dan de bovengenoemde varianten.

Geprefabriceerde huizen -modern-plat-dak-zwembad-terras

U heeft de keuze uit gelijkvloerse bungalows en gelijkvloerse woningen met of zonder kelder. Dit kunnen zowel eengezinswoningen als tweegezinswoningen zijn.

Individuele wensen – de weg naar het droomhuis

De bouwers hebben in ieder geval veel inspraak in het ontwerp van hun eigen woning. Dit begint bij de planning van de plattegrond en eindigt bij de keuze van het dak. Carports, erkers, balkons of terrassen vervolledigen de ideeën van de klanten. Door het plaatsen van een lift kan de bouwer zijn droomhuis makkelijk bereikbaar maken.

Daarnaast beslissen de opdrachtgevers over isolatiepakketten, installaties, verwarmingssystemen en nog veel meer. Ook de inrichting van het interieur wordt overgelaten aan de huiseigenaren. Ze kiezen zelf de muurkleuren of het behang, het sanitair en de vloerbedekking. Wooncomfort staat voorop. Of de klanten kiezen voor een turn-key gebouw of ook hun eigen werk inbrengen, dat bepalen ze zelf.

Technische toevoegingen voor meer wooncomfort en veiligheid

smart-home-comfort-beveiliging-mobiele-bediening

Naast moderne verwarmingstechnologieën zoals houtpelletverwarming of zonnesystemen, speelt met name het slimme huis in de 21e eeuw een belangrijke rol. Deze technologie biedt huisbewoners een wooncomfort dat ze in de toekomst niet meer willen missen. Met je laptop of smartphone bedient u rolluiken en ramen op afstand of regelt u uw verwarming. Met behulp van eenvoudige instellingen dooft het gebouw zelf de lichten of activeert het alarmsysteem. Dankzij deze innovatie hoeft de bewoner niet langer allerlei routinetaken zelf uit te voeren. Hij kan zelfs zijn genetwerkte huis bedienen terwijl hij onderweg is.

Een lage belasting van de gezondheid

geprefabriceerd huis-hout-grijs-dakraam-zadeldak

Het materiaal hout heeft de eigenschap om waterdamp uit vochtige lucht op te nemen en af ​​te geven aan droge lucht. Zo regelt het het binnenklimaat, dat nooit te vochtig mag zijn. Want voor het welzijn van mensen is er één constante vochtigheid tussen 40 en 60 procent ideaal. Met hout als buffer voor vochtige en extreem droge lucht wordt op geheel natuurlijke wijze een aangenaam binnenklimaat gecreëerd. Dit zorgt voor welzijn en veiligheid.

Bovendien stelt de kwaliteitsvereniging van Duitse geprefabriceerde gebouwen (QDF), waartoe de toonaangevende fabrikanten van geprefabriceerde houten huizen behoren, de hoogste normen voor de compatibiliteit van de gebruikte bouwmaterialen. Om deze reden behandelt geen enkel bedrijf houten oppervlakken met chemische middelen. Bovendien bieden de fabrikanten van geprefabriceerde huizen alternatieven van vlas of kurk in plaats van isolatiematerialen met CFK’s.

prefab huis-familiehuis-binnen-schuifdeuren-terras

bronnen:

Afbeeldingen 1, 5: pixabay.com © Giovanni (CCO Public Domain)

Afbeelding 3: pixabay.com © paulbr75 (CCO)

Afbeeldingen 2, 4: pixabay.com © midascode (CCO)

Afbeelding 6: pexels.com / picjumbo.com (CCO)

Afbeelding 7: pexels.com Oliur Rahman (CCO)

Afbeelding 8: pixabay.com 3dman_eu (CCO)