architectuur

architectuur

Modern, gemakkelijk te onderhouden tuinhuis bootst zijn omgeving na

Modern zomerhuis op het eiland Skatoz door Filter Arkiteketer uit Oslo

elegant, gemakkelijk te onderhouden strandhuis

deze moderne Zomerhuis is gelegen op Skatoy, een eiland in de prachtige archipel aan de zuidkust van Noorwegen. Dit spannende project omvatte een renovatie van de oude woning. Het oorspronkelijke huis kon niet worden hersteld omdat de constructie volledig verrot was. De nieuw gecreëerde Zomerhuis heeft een moderne vorm die op een innovatieve manier de omgeving nabootst.

Milieuvriendelijk modern zomerhuis

houten huis aan de kust in Noorwegen

De huiseigenaar heeft de standaard gezet voor een onderhoudsvriendelijk Zomerhuis. Het resultaat is een structuur die de stenen en flora van het eiland nabootst. Het dak is gemaakt van Sedum – enerzijds is het milieuvriendelijk, anderzijds biedt het hoogwaardige bescherming tegen de zomerhitte en isolatie in de winter. De hoofdstructuur van het huis bestaat uit stenen muren en houten bekleding. De constructie is bewezen weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. De houten elementen op de gevel verouderen na verloop van tijd en zien er steeds natuurlijker uit. Dat Zomerhuis heeft een eenvoudige geometrische vorm maar ziet er veel natuurlijker uit dankzij de gebruikte materialen.

Onderhoudsarme moderne architectuur – een zomerhuis in Noorwegen

onderhoudsvriendelijk strandhuis - houten wand

modern huis aan zee - houten muur

Zoals vaak gebeurt, vroeg de eigenaar van het huis om een Zomerhuis, waarin buiten en binnen in elkaar overlopen. Uiteindelijk was de prachtige omgeving daar de belangrijkste reden voor Zomerhuis werd daar gebouwd. De architecten stonden voor de uitdaging om een ​​open huis met een eigen gedeelte te ontwerpen. De ruime woonkamer biedt een prachtig uitzicht, terwijl twee slim ontworpen volumes een goed beschermd privégedeelte met een terras op de tweede verdieping verbergen. Op deze manier is het onderhoudsvriendelijke tuinhuis een open en tegelijkertijd privéwoning voor de zomer.

Van Jazo

modern strandhuis - terras

Stenen gevel in het moderne, onderhoudsvriendelijke kusthuis

modern opwindend milieuvriendelijk huisontwerp - huis in Noorwegen

moderne slaapkamer met houten wand

milieuvriendelijk huisontwerp - huis in Noorwegen

Decoratie in het moderne strandhuis

modern milieuvriendelijk huisontwerp

moderne witte keuken

modern huisontwerp - huis in Noorwegen

Bouwplan van het onderhoudsvriendelijke strandhuis in Noorwegen

Bouwplan van het kusthuis in Noorwegen

 

Read more
architectuur

Een vakantiehuis met karakter – de “kleine fles” in Australië

modern innovatief huis - gevel aan de voorkant

Dit Vakantiehuis Design is gebaseerd op het concept van vloeibaarheid en vrije beweging en doorbreekt de grenzen van conventionele woonarchitectuur. Direct achter het 16e strand van Rye op het Mornington-schiereiland, op twee uur rijden van Melbourne, omgeven door duinen en stranden, ligt het huis “Klein Bottle”. Het team begon met het idee van een spiraal en bouwde dat huis met een plattegrond waarvan de vorm de natuurlijke topografische rondingen volgt.

Een vakantiehuis met karakter – moderne architectuur uit Australië

modern huisontwerp van de gevel van Australië

De ongewone woningbouw ontvouwt zich als een origami. De architecten van McBride, Charles Ryan, lieten zich inspireren door de schoonheid van de origamiversie. Ze vonden dat de “kamers” in de fles moesten zitten en kozen de spiraal als middelpunt van het project. Ze vonden de Klein-fles de perfecte manier om nieuwe relaties te creëren tussen de klassieke componenten van het huis.

Moderne en spannende architectuur – de “kleine fles”

innovatieve moderne architectuur - villa in Australië

Architectuur bestaat niet alleen als een mooi abstract idee. Indien zorgvuldig geselecteerd en ontwikkeld, kunnen er plotseling nieuwe richtingen ontstaan ​​uit concepten. Tijdens de bouw zorgden de architecten voor de heersende winden, de topografie en de vegetatie. Het hele project is een mix tussen hightech ontwikkeling en een natuurlijke aanpak. Het project vereiste uitgebreid gebruik van 3D-software voor ontwikkeling en uitvoering.

Interieurontwerp in het vakantiehuis – innovatief huisontwerp

Moderne en spannende architectuur - interieurontwerp

Dat Vakantiehuis is grotendeels bekleed met een stalen frame, maar toch lichtgewicht structuur, voornamelijk in cement en plaatstaal, terwijl de grote holtes tussen de buiten- en binnenbekleding met bulkisolatie verpakking mogelijk maakt. Het duurzame cabineontwerp omvat ook een waterzuiveringssysteem, dubbele beglazing en een centrale binnenplaats, met koeling en dwarsventilatie.

Moderne en spannende architectuur - interieurontwerp - trappen

Read more
architectuur

Cloud House Project – de nieuwe look van een oude dame

cloud-house-project-McBride-Charles-Ryan-studio

Cloud House Project introduceert het idee dat elk ouderwets huis kan worden gerenoveerd en veranderd met behoud van het authentieke retrogevoel. Kijk eens goed naar dit gebouw dat een sjabloon zou kunnen zijn voor uw eigen huisplan en laat de prachtige samenwerking zien tussen traditionele en innovatieve architectuur.

Cloud House-project – Basisinformatie

wolk huis nachtverlichting

Het Cloud House-project is de nieuwste update van het Edwardiaanse huis in Fitzroy North. In feite is het Edwardiaanse huis tientallen keren veranderd en bijgewerkt met nieuwe toevoegingen, maar we denken dat de nieuwste echt de aandacht zou trekken van elke architectuurliefhebber. Daarom voelen wij ons verplicht dit aan u te laten zien. De retro sfeer wordt verrijkt met een verfijnde stijl en onderscheidende flexibiliteit van alle omringende delen.

Cloud House Project – De oude klassiekers en hightech trends

wolk-huis-hout-bekleding-wolk-vormen

Het wolkenhuis kan ook worden gedefinieerd als de nieuwe look van een oude dame. De innovatieve trends op het gebied van architectuur en exterieurontwerp die voor deze transformatie – de verjonging – zijn gebruikt, worden vermengd met enkele nieuwe decors om het interieur aan te vullen. Mensen die deze cosmetische ingreep in het gebouw uitvoeren, zijn de architecten en ontwerpers van McBride Charles Ryan Studio. Met hun professionele bekwaamheid, passie, strijd voor schoonheid en de nieuwste benaderingen in het veld, hebben ze echt geweldig werk geleverd in het Australische huis.

Bewaarde retro sfeer

bewaard-retro-sfeer

De nieuwe aanwinsten voor het project Cloud House in het Edwardiaanse huis kunnen we in drie groepen verdelen. Dit type strategie is een voortzetting van de episodische transformatie van het gebouw in de afgelopen jaren. De eerste renovatie in het huis is de gevel, die onbehandeld is gelaten om de klanten respect te tonen voor de ontwikkeling van het gebied. De kamers in het gebouw zijn verrijkt met nieuwe glinsterende kleuren. Deze hebben in ieder geval bijgedragen aan de nieuwe, moderne en warme sfeer.

cloud-house-labyrint-innovative-architecture-project

Cloud House is eigenlijk gemaakt in de vorm van een doolhof dat je van de ene kamer naar de andere brengt door deel uit te maken van een prachtige kleurrijke reis. De belangrijkste zone die de verschillende paden en routes laat zien, is een schitterende rode kamer. Naast deze rode doos vind je de nieuwe keuken die wordt veranderd met geheel nieuwe, innovatieve keukenapparatuur en inrichtingsstijlen. De oude klassiekers zijn vervangen door de hightech trends.

Geometrie en symmetrie in het wolkenhuis

rode design huis renovatie

Architecten en ontwerpers van McBride Charles Ryan Studio voegen een nieuw beeld van het verleden toe aan de gevel van Cloud House door de regels van geometrie en symmetrie te volgen. De ronde vormen van de kamers zijn afgestemd op de hoekige vormen van het meubilair en het enorme rechthoekige zwembad, wat het exterieurontwerp nog luxer en weelderiger maakt.

cloud-house-innovative-architecture

De symmetrie is op een bepaalde manier te zien in het feit dat het nieuwe Cloud House doet denken aan het oude Edwardiaanse huis. De nieuwe decors benadrukken het ouderwetse idee van ruimte en gezelligheid in de retro eetkamer, die is ingericht in een oude landhuisstijl. De aanwezigheid van lak en kleine ebbenhouten planken die in een strikte volgorde zijn gerangschikt, brengen wat romantiek en authenticiteit in deze warme en originele setting.

Abigaïl

moderne-architectuur-cloud-huis-project

Edwardiaanse huisrenovatie – bloementapijt

Edwardiaans huisrenovatie bloementapijt

Edwardia huis gevel

Edwardia huis gevel

Doorsnede plan

Dwarsdoorsnedeplan voor cloudhuizen

Read more
architectuur

minimalistisch huis met elegant interieur

fink-haus-minimalistische-architectuur

Fink House is een minimalistisch huis met klassieke constructie en elegant interieur. In feite is dit een minimalistisch huis uit de nieuwe catalogus van hedendaagse plannen en programma’s voor het bouwen van woningen. Het geheim is dat deze minimalistische architectuur een gerenoveerd oud zandstenen landhuis is met een prachtige gevel en een retro romantisch exterieur.

minimalistische woning Fink – buitenruimte

het-fink-house-minimalistische-huis-exterieur

Het minimalistische huis is interieurontwerp met prachtige zandstenen muren die de hoofdlijn van de hele constructie volgen. De retro-geest van het huis is behouden gebleven met de houten elementen in het interieur en de eenvoudige milieuconcepten. Daarnaast twee nieuwe gipsplaten en enkele wijd openstaande ramen aan de achterkant van het mooie huis zodat zonlicht de kunstverlichting kon aansluiten.

minimalistische huisrenovatie

de-fink-house-gevel-ingang

Het minimalistische huis bekend als Fink House is een geweldig en praktisch renovatieproject uitgevoerd door Ian Moore Architecten, Yoshihito Kashiwagi en Zoe Spiegel zijn ontworpen. Fotograaf Brett Boardman maakte graag enkele foto’s van het eigentijdse herontwerp door een accent toe te voegen aan het grote raam. Ze maken het mogelijk om naar binnen te kijken en een binnenbrug te zien die de slaapkamers verbindt.

Grillruimte in huis Fink

grill-ruimte-the-fink-house-minimalistisch-huis

De uitgebreide gang van dit minimalistische huis is smal maar lang genoeg om je het gevoel te geven dat je in een doolhof bent en je op elk moment in een andere maar mooie en gezellige kamer kunt verschijnen. De lichte en zachte kleuren van de kamers zijn warm genoeg om de hele sfeer zo uitnodigend en gezellig te maken. Zo kan zo’n mooi vakantiehuis veranderen in een kasteel van je dromen. Dit is de magie van interieur- en architectonisch ontwerp.

Abigaïl

    wit minimalistisch interieur

wit-minimalistisch-interieur

wit meubeldesign – minimalistisch huis

wit-meubel-design-minimalistisch-huis

Keuken en eetkamer minimalistisch huis

keuken-en-eethoek-minimalistisch-huis

witte badkamer

witte badkamer

smalle trap bij Fink House

smal-trap-fink-huis

het fink huis blind raam

het-finkhouse-blind-venster

wit minimalistisch interieur

wit-minimalistisch-interieur-design

minimalistische badkamer en slaapkamer

minimalistische-badkamer-slaapkamer

A + A van DVA Arhitekta – een wit huis met een abstract exterieurontwerp

Read more
architectuur

Het brughuis – milieuvriendelijke architectuur

Door Max Pritchard Architects

milieuvriendelijk huisontwerp - het brughuis

Dit ongebruikelijke Brughuis, ontworpen door Pritchard Architects werd opgericht tussen wilde natuurlijke vegetatie in de buurt van Adelaide, Australië. Het is een compact modern gebouw dat dienst doet als woning en kantoor voor een stel. Het ontwerp is innovatief en combineert functionaliteit, verbinding met de natuur en energie-efficiëntie.

Dat huis zit op interessant terrein dat erg ongepast lijkt om een ​​huis te bouwen. Met een uniek ontwerp weten de architecten echter het maximale te halen. Het hele gebouw staat op een stalen brugconstructie, die bestaat uit twee geprefabriceerde liggers. Deze bouwmethode zorgde ervoor dat het huis stabiel op de grond stond.

Een ongewone Huisontwerp – het brughuis

een moderne innovatieve constructie

Het één verhaal  huis zelf werd gebouwd met een verlengde rechthoekige vorm. Het gebouw heeft een bruikbare oppervlakte van slechts 110 vierkante meter, maar het is volledig genoeg voor twee personen. Het interieur bestaat uit een kantoor, wasruimte, grote woonkamer en woonkamer met badkamer. Het uitzicht van alle kanten van het huis is pure wilde natuur. De glazen gevel opent het huis naar de adembenemende omgeving. En het is geen wonder – het gebied is tenslotte volledig privé en er worden geen buren verwacht.

Interessante en innovatieve moderne architectuur

een interessante gevel

Dat Brughuis milieuvriendelijk gebouwd. Op het dak is een zonnesysteem geplaatst, een ander systeem op het dak vangt het regenwater op en reinigt het. Het vuile water wordt weggepompt om vervuiling te voorkomen. Dit huis maakt ook gebruik van gerecyclede materialen zoals staal en aluminium. Het unieke ontwerp van deze huis vertegenwoordigt een verbinding tussen de energiebesparende systemen en milieuvriendelijke materialen en de moderne architectuur, en het resultaat is een adembenemend gebouw

Door KH Christova

Foto: Sam Noonan

milieuvriendelijke accommodatie - open terras

moderne innovatieve constructie

Read more
architectuur

Milieuvriendelijk luxe huis in Californië

luxe strandhuis - voorgevel

Gelegen in Laguna Beach, Californië, deze luxe huis  past perfect in de omgeving en behoudt het overzicht over de oceaan. Dit opvallende ontwerp, ontworpen door de architecten van Schola, integreert de helling in de constructie. Het gebouw kenmerkt zich door zijn rechthoekige volumes, prettige asymmetrie en een harmonieuze relatie tussen binnen en buiten.

Luxe huis in Californië met een modern design

luxe strandhuis - tuin

Het huis is gebouwd met lateibalken. Het is een praktische oplossing en maakt het mogelijk om de woning op een later tijdstip uit te breiden. Natuurlijk heeft de traditionele constructie de vorm van het pand beïnvloed en zo is de specifieke hoekige gevel ontstaan. EEN luxe huis moet gezelligheid en warmte uitstralen. Zoals te verwachten is, opent het pand zich naar het panorama met beglazing ter grootte van een muur. De materialen als steen en beton brengen spanning in de constructie in lichte, natuurlijke kleuren. Het gelakte staal contrasteert hiermee en zorgt voor een heldere en moderne bouwstijl.

Luxe interieur – een strandhuis in Californië

luxe strandhuis - kunstdecoratieIn het interieur is gebruik gemaakt van warm hout, waardoor de kamers er warm en huiselijk uitzien en intimiteit ontstaat. Het interieur is nog steeds modern en eenvoudig, sommige gekleurde meubels zetten accenten in de woonkamer en in de keuken. Met het idee van de natuur, de architecten im luxe huis Milieuvriendelijke energiebesparende systemen en recyclingsystemen geïnstalleerd. Als je het voorrecht hebt om in zo’n prachtige omgeving te wonen, bescherm het dan ook.

Van Jazo

luxe huis aan de kust in Californië

elegant strandhuis - gezellige badkamer

Interieurdecoratie - gekleurde bank

moderne gele keuken

warme kleuren in de woonkamer

Houten bekleding in de woonkamer

Luxe huis - glazen gevel

modern houten terras - luxe

Luxe huis aan zee buitenkant

Exotisch huis Casa Fazenda in Brazilië biedt een toevluchtsoord in de natuur

Read more
architectuur

Modern familiehuis in Praag met een ongewone plattegrond

moderne-eengezinswoning-gelijkvloers-kameleon-huis-petr-hajek-architectuur

Geïnspireerd door de verbazingwekkende kameleon, ontwierp de Tsjechische studio Petr Hajek Architect een moderne gezinswoning, die harmonieus in het omringende landschap integreert – eigenlijk niet zo onopvallend als het veelzijdige reptiel, maar uiterst harmonieus. Het pand van 157,0 vierkante meter aan de rand van Praag, gebouwd in 2014, maakt indruk met zijn architecturale verfijning, gecombineerd met moderne functionaliteit.

Een moderne eengezinswoning als een veelzijdige kameleon

moderne-huis-in-het-bos-gedeeltelijk-beglaasde-gevel-weerspiegelt-het-groene-kameleon-huis

Het huis bestaat uit zes verschillend georiënteerde, onderling verbonden bouwvolumes, die elk uitkomen op de natuurlijke ruimte ‘bos’. Net als bij de kameleons is het hele lichaam ontworpen voor het leven in de bomen. Midden in de natuur, midden in een tuin met een bosachtige sfeer, straalt het Kameleonhuis rust en geborgenheid uit. Ondanks zijn monolithische vormentaal en strikte geometrie, lijkt het gebouw in lijn te zijn met het licht in een spel van transparantie en samenhang

Matglanzende gedeeltelijk beglaasde gevel met dieptewerking

eengezinswoning-anders-georiënteerde-plat-dak-bouwdozen

Het project voor een moderne gezinswoning houdt rekening met de belangrijkste elementen van de natuurlijke omgeving en integreert deze in de ruimte. De lichtovergoten, transparante kamers met een bijzondere plattegrond geven een rustgevend uitzicht op het omringende groen.

Chameleon House door Petr Hajek Architekti

Aanpassing-van-huis-naar-natuur-landelijk-schoonheid-kameleon-geïnspireerd-huis

Het is zo comfortabel om weg te wonen van auto’s en straatlawaai, omringd door bomen. De ruim opgezette kamers bieden toegang tot een binnenplaats, die anders niet zichtbaar is. Er is een holle ontvangstruimte, een ruimte om te werken, eten, relaxen, een slaapkamer en badkamer, altijd vergezeld van uitzicht op de natuurlijke omgeving.

Gebouwen met speelse geometrie

betonnen-huis-plat-dak-zes-gevels-beglaasde-Petr-Hájek-Architekti-Chameleon-huis

Elke kamer in het Chameleon House is ontworpen volgens een specifieke boom – slaapkamer en woonkamer – appelbomen, perzikbomen in de badkamer en kersenbomen. Zilverspar- en walnotenbomen verrijken het tuinlandschap en dragen bij aan de biodiversiteit.

Foto’s: Benedikt Markel, Pavel Pszczolka, Radka Jankova

Glazen gevels weerspiegelen het groene landschap

Moderne-architectuur-in-harmonie-met-natuur-Petr-Hájek-concept-Praag

Kameleonhuis genesteld in het omringende landschap

moderne-eengezinswoning-anders-georiënteerde-woondozen-glaswand

Op koude winterdagen stroomt er veel zon de kamers binnen

minimalistisch-huis-aan-natuur-aangepast-houten-vloer-vloer-tot-plafond-beglazing-ruwe-betonnen-muren

Kamers met een ongebruikelijke plattegrond 

Betonnen-huis-met-veel-glazen-kamers-open-kameleon-huis-Praag

Modern familiehuis omgeven door bomen

moderne-eengezinswoning-glazen-gevel-beton-muren-houten-vloer-privacy-gordijnen

In elke kamer hangt een unieke sfeer dicht bij de natuur

ruw-beton-plafond-plat dak-huis-houten-vloer-platen-open-space-design

Comfortabel wonen dicht bij de natuur

woondozen-open-design-vloer-tot-plafond-ramen-Petr-Hájek-Architekti-Chameleon-huis

Aanpassing van het huis aan de natuur afhankelijk van het seizoen

moderne-eengezinswoning-minimalistische-kamers-open-ontworpen-keuken

Lichtovergoten-kamers-huis-met-glazen-gevels-winter-Petr-Hájek-Architekti

moderne-badkamer-minimalistisch-ogende-houten-kuip-bekleding-glazen wand

kameleon-huis-interieur-opklapbed-houten-vloer-beton-plafond

asymmetrisch-huis-met-zes-gebouwen-aan-de-rand-van-praag

kameleon-huis-zes-gebouw-volumes-petr-hajek

Bouwen-met-speelse-geometrie-kameleon-huis-petr-hajek-architekti

Read more
architectuur

Y-vormig landhuis modern design uit Portugal

door SousaSantos Architects

Y-vormig landhuis - moderne gevel

Sousa Santos Architects zijn de ontwerpers hiervan modern wit huis, die is gevestigd in Arelho, Obidos, Portugal. Dat Y-vormig landhuis ligt op vlak terrein, een ruim gebied waar frisgroen gras en blauwe lucht elkaar ontmoeten.

Dat Y-vormig landhuis is interessant vanwege de vreemde vormlay-out en het ongebruikelijke concept. Het idee van de architecten is om het effect te creëren van een videocamera die langs de gang beweegt, zodat bewoners volop kunnen genieten van het landschap. Dit wordt bereikt door curven in de plattegrond te plannen. Het resultaat is een Y-vormige plattegrond.

Modern huisontwerp – het Y-vormige huis uit Portugal

Y-vormig landhuis in Portugal - voorzijde

De moderne Y-vormig landhuis heeft twee niveaus verbonden door een binnentrap. Het souterrain is vrij klein en bestaat uit slechts één kamer die is ingericht als kantoor. De hoofdingang van het gebouw ligt op het zuidwesten. Rechts is een garage. Links komt u in de keuken, die leidt naar de ruime woonkamer, waar de drie componenten samenkomen. In deze kamer is ook het souterrain via een trap verbonden met de bovenverdieping. In de andere richting, aan het einde van de gang, ziet u de ingang van de slaapkamergedeelten in de moderne Zoek een landhuis.

Modern landhuisontwerp

moderne architectuur - een innovatief huisontwerp

De gevel heeft de gladde vorm en kleur van een echt modern gebouw. Het is wit geschilderd en heeft grote ramen. De grote ramen in de slaapkamers laten het zonlicht de kamer binnen. Ook het interieur wordt gedomineerd door witte kleuren, waaronder de meubels, wanden en plafonds. De enige uitzonderingen zijn de houten vloeren en trappen.

Door KH Christova

Read more