architectuur

Bakstenen muur binnen en buiten als basis voor een duurzaam huis in India

De architecten van het bureau “Wallmakers” gebruikten een golvende bakstenen muur binnen en als luchtdoorlatende buitenmuur voor hun bouwproject in India. Beschreven door het team als het Pirouette House, is het huis een eerbetoon aan de gerespecteerde architect Lawrence Wilfred Baker. Het toont een eigentijdse weergave van zijn kenmerkende Rat Trap Bond-techniek die bekend staat als metselwerk. Een bakstenen muur binnen en buiten werd verticaal gebouwd in plaats van horizontaal om de warmte- en materiaalefficiëntie van het duurzame huis te verbeteren.

Bouwconcept gedefinieerd door een golvende bakstenen muur binnenin

De binnenkant van een bakstenen muur definieert het bouwconcept voor een huis in India

De schoonheid van de woning is voornamelijk gebaseerd op puur geometrische vormen, een schaaldak en zorgvuldig ontworpen, schuine wanden. Op een typische manier hebben de architecten de steiger verhoogd om de trappen en de metalen roosters te bouwen, terwijl overgebleven houten planken deel uitmaken van de vloer. Een unieke samenstelling van suikerriet eromheen zorgt voor een subtiel privacyscherm en opmerkelijk meubilair. Scroll naar beneden voor meer informatie.

de bouw van een huis met een bakstenen muur binnen en buiten en golvend metselwerk in de avond

Het sculpturale Pirouette-huis ligt in het centrum van de stedelijke en drukke stad Trivandrum in India. Het huis, opgetrokken uit golvend metselwerk, staat op een klein stuk grond dat aan alle vier de zijden werd omringd door andere woonprojecten. Met het bouwproject was het ontwerpteam op zoek naar een naar binnen gericht appartement met al even naar binnen gerichte interieurs die uitkijken op een centrale binnenplaats. Het huis is georiënteerd langs een oost-west-as met doorgaande openingen aan elk uiteinde om maximale dwarsventilatie mogelijk te maken.

bouwtechnologieraad trap hechting metselwerk of metselwerk hechting met lucht in het midden

Het is bekend dat de 20e-eeuwse Britse ontwerper en architect Laurie Baker vergelijkbare passieve koelstrategieën en een palet van geperforeerde baksteenmaterialen gebruikt. De nieuwbouw is opgevat als een aanpassing van zijn idee, een icoon op dit gebied. Het team gebruikte ook een metselstrategie die werd geïntroduceerd door wijlen architect. Binnenin wordt een bakstenen muur gelegd met een gedraaide verticale oriëntatie. Dit creëert een holte in de muur die de thermische efficiëntie verhoogt en het totale volume aan gereduceerde stenen gebruikt.

Bijzonder duurzame en praktische constructie

perspectief van onderaf met de draagconstructie met metselwerk en het dak met ramen

De dynamische elementen doorkruisen de ruimte van links naar rechts en ontmoeten elkaar om het dak van ferrocement te ondersteunen. Bovendien is elke verspringende bakstenen muur aan de binnenkant individueel ontworpen, zodat deze het interieur van het huis zo efficiënt mogelijk kan indelen. Dit leidt tot grotere volumes en een element van privacy. Leidingen die overbleven uit de bouwfase werden hergebruikt voor de centrale trap en het traliewerk.

De houten planken zijn ook in elkaar gezet om deel uit te maken van de vloer in de woonruimtes. Dus het zou kunnen Team van architecten creëer een duurzame bouwmethode met praktische buiten- en binnenruimtes, die tegelijkertijd een functionele en gezellige woning mogelijk maken.

onafgewerkt huis gebouwd met baksteen en beton in India

Indiase familie tussen de bakstenen muren van het nieuw gebouwde huis gemaakt van duurzame materialen

Peuter slaapt op een bed in een ongewone kinderkamer van baksteen en cement

gezellige slaapkamer met bakstenen muur binnen en ferrocementvloer

huisvrouw gebruikt de houten kasten in een keuken met een bakstenen muur erin en betonnen wandbekleding

eigentijdse keuken in rustieke stijl met bakstenen muur binnen en kookeiland met betonplaat

Vrouw zittend op gerecycled meubilair in woonkamer met versierde bakstenen muur erin

bijzondere trap gemaakt van hergebruikte materialen zoals bamboe en metalen roosters in een modern huis

Indiase vrouw beklimt een wenteltrap die in de lucht lijkt te zweven in een duurzaam gebouwd huis

twee vrouwen praten op een balkon omringd door bakstenen muren

twee architecten van het architectenbureau wallmakers zitten op een schommel in het recent gebouwde huis met een bakstenen muur erin

rustgevende sfeer in een studeerkamer met een bakstenen muur aan de binnenkant en natuurlijke materialen voor de reling

hondje ligt op trappen gemaakt van ferrocement voor een huis met geweven bamboe als privacyscherm

plattegrond van pirouettehuis door architects wallmakers in india

plattegrond van een huis met twee verdiepingen en golvende muren

plan en positionering van interieurs in een Indiaas huis

eerste verdieping van een huis bevat slaapkamer en toilet evenals woonkamer en binnenplaats met schommel