architectuur

Casa Zafra – een huis van geometrische chaos

Casa Zafra draadgaas gevel

Casa Zafra symboliseert de controversiële kant van de nieuwste architectuur, waar flexibiliteit, beperking en afzondering op het voetstuk staan ​​voor toekomstige bewoners die deze ideeën delen met hun makers. Het gebouw vertegenwoordigt een huis van geometrische chaos dat zowel aantrekkelijk als comfortabel is. We zouden op tour moeten gaan?

Casa Zafra – het meesterwerk met verlaten architectuur

modern-minimalistisch-huis-design

Casa Zafra is ontworpen en gebouwd door de Spaanse ontwerper Eduardo Arroyo van No.mad Arquitectors. De foto’s zijn echter gemaakt door een fotograaf die verbaasd was met dit standpunt in gedachten. Wat Roland Halbe echt aantrok, was de verfijnde schoonheid van deze rustieke en onregelmatige architectuur. Het wordt beschreven als een meesterwerk, maar ligt verlaten in een woestijngebied. Casa Zafra ligt op een golfbaan in Aranjuez, Spanje en we moeten vermelden dat deze omgeving absoluut van twijfelachtige kwaliteit is. Door de leegte van de omgeving ziet dit prachtige gebouw er echter zo geweldig uit dat het op een mysterieuze manier breed kan reageren.

Casa Zafra – korte beschrijving

modern-minimalistisch-huis-gaas-element

Casa Zafra is een huis met twee verdiepingen, ontworpen en gebouwd volgens een rauw maar origineel architectonisch plan. De kromme geometrie en de gevel met draadgaas is het belangrijkste element van zijn buitengewone conceptie. Dit draadgaas is ingebouwd als hindernis voor de rondvliegende golfballen. Aan de andere kant hebben de bewoners de mogelijkheid om hun kijk op de omgeving te veranderen. Dit kan dankzij de mobiele schermen.

Het exterieurdesign van Casa Zafra is opvallend en praktisch. Als je de foto’s van dichterbij bekijkt, zie je de talrijke gaten in het buitenterras. Dit zijn geen fouten of misverstanden. Integendeel, hun idee is om het zonlicht op te vangen, te reflecteren en terug te brengen naar het gebouw van het huis. Na de chaos van opgesloten zonlicht op een bepaalde route, begrijpen we de schoonheid van de chaos die soms perfect georganiseerd zou kunnen zijn.

Casa-Zafra-moderne-architectuur

Je zult zien dat de belangrijkste elementen – zoals staal en hout – in de vorm van schoppen zijn gebouwd. Ze worden verzameld en vreemd genoeg weer opgebouwd, maar uiteindelijk is het resultaat dat we zien meer dan indrukwekkend. Het gereflecteerde zonlicht, de kunstmatige verlichting en de rustieke omgeving verrijken de charme achter de gevel van Casa Zafra.

Casa Zafra – neem een ​​kijkje binnen

modern-huis-spanje-minimalisme

Er zijn twee eigenaardigheden die u zult opvallen in het Casa Zafra-gebouw. Allereerst natuurlijk de originele keuze voor binnenmeubels. Hoewel gescheiden van het interieur van het huis en van het verlaten omringende landschap met de gaaswanden, wekt het meubilair de illusie dat het deel uitmaakt van de rustieke binnenplaats. Eenvoudig maar elegant, ze passen ook in de geometrische chaos als hoofdconcept achter het architecturale plan.

 Glazen badkamer en cactussen

moderne-minimalistische-huis-glazen-badkamer-cactussen

De belangrijkste voorziening in het interieuridee van Casa Zafra is de hoeveelheid exotische cactussen. Ze zijn geplaatst als onderdeel van de botanische binnentuin en wekken de indruk dat ze slechts het enige levende wezen in het gebied zijn.

Abigaïl

moderne-architectuur-casa-zafra