architectuur

De bijzondere charme van minimalistische moderne winkelarchitectuur

‘Inhotim’  is een buitengewone kunsttentoonstelling in Brazilië. De plaats toont een verscheidenheid aan kunstwerken, waarvan de meeste buiten liggen, samen met de rest in tijdelijke en permanente galerijen. De hele tentoonstellingsruimte bevindt zich in een botanische tuin, die wordt bewonderd om zijn zeldzame schoonheid. Wereldwijd bekend om zijn fantastische moderne kunst, trekt het ‘Inhotim’ de belangstelling ook door zijn unieke botanische collectie. De botanische winkel in ‘Inhotim’ indruk op veel bezoekers met de planten die uit de grond groeien. De beslissing om van deze interesse te profiteren resulteerde in de constructie van dit eenvoudige voorbeeld van de minimalistisch moderne winkelarchitectuur.

Moderne winkelarchitectuur in de botanische winkel

In overeenstemming met de hoofdkenmerken van het gebied, staat dit gebouw wijd open voor de elementen. Een dak en twee vaste wanden beschermen de tentoonstelling tegen bijzonder slechte weersomstandigheden. Anders bezorgd de minimalistisch moderne winkelarchitectuur een stijlvolle achtergrond voor prachtige planten, indrukwekkende tuinmeubelen en andere gewenste objecten en accessoires.

Vrijheid in minimalistische winkelarchitectuur

Het eenvoudige hoekige ontwerp van de drie wandvlakken en het dak bepalen de ruimte en creëren de structuur van de plant- en producttentoonstelling. De vloer is gemaakt van grof geslepen stenen, waarvan de organische kwaliteit prettig contrasteert met de hoekige elementen van de winkelwanden. De combinatie van warmgekleurde natuursteenbestrating en een prachtige opstelling van planten is verfrissend en opbeurend.

Plantententoonstelling in de botanische winkel

De informele charme van de minimalistisch moderne winkelarchitectuur nodigt bezoekers uit in de winkel. Tuinmeubelen en planten zijn nonchalant opgesteld, waardoor de indruk ontstaat van een natuurlijke opstelling. Om te voorkomen dat de auteurs er te rommelig uitzien, zijn veel van de grote planten in plantenbakken in dezelfde kleur geplaatst – zoals de vloer en wanden van de stijlvolle botanische winkel. Extra metalen en glazen structuren voegen visuele en materiële diversiteit toe en creëren een alternatieve, lichte en luchtige zone.

Producttentoonstelling met minimalistische winkelarchitectuur

‘S Nachts wordt de botanische winkel verlicht door vele ronde lampen die aan het dakplafond hangen. Als gevolg hiervan ziet het interieur er ‘s nachts net zo magisch uit als overdag.

De botanische winkel in ‘Inhotim’ in Brazilië door Rizoma Architects

door Jaz

architecten: Rizoma

Locatie: Brumadinho, Minas Gerais, Brazilië

“>