architectuur

Een houten tuinhuis met een innovatief “vlinderdak”

Ontworpen door iStudio Architects uit Washington DC, VS

innovatieve dakbedekking van het zomerhuis

Ontworpen met de bedoeling een zomerverblijf te bieden aan een familie uit Maryland, is dit prachtige houten huis bescheiden maar innovatief. de “Vlinder Luifel” is een ongebruikelijk modern ontwerp voor een klein houten zomerhuisje. Het geheime aan dit gebouw is dat de luifel volledig verplaatsbaar is. Hoe slim is dit idee? Wanneer de zonwering niet nodig is, kan het onderste overdekte gedeelte wijd worden geopend om ten volle te genieten van de felle zon of de spectaculaire nachtelijke hemel.

Zijwaartse blik vanaf het innovatieve vlinderdak

innovatief vlinderdak voor het zomerhuis

De dakbedekking van de klein houten zomerhuisjeis zo delicaat als de vleugel van een vlinder. Het bestaat uit twee verhoogde houten panelen die boven de hoofdingang zweven. IStudio Architects, die de vlinderbehuizing heeft ontworpen, gelooft dat,

“Goed design speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de kwaliteit van leven door de plekken waar we wonen te verbeteren. We richten ons op creatieve, goed onderbouwde en unieke oplossingen met elke klant, ongeacht het type project.”

Dit toont de persoonlijke toewijding van de ontwerpers om levens te verbeteren door de toepassing van creativiteit en technologie. Dit kleine houten zomerhuisje is geen uitzondering. Het regenwater dat van het dak wegloopt, wordt gerecycled via een systeem van leidingen die de tuin eronder irrigeren, wat de toewijding van de ontwerper aan ecologische duurzaamheid aantoont.

Houten veranda bij het zomerhuis

Zomerhuis met houten veranda

Dat  klein houten zomerhuisje is doordacht gepositioneerd zodat de integrale lamellen en houten kozijnen een aantrekkelijk uitzicht bieden op het landschap achter de tuin. Het cederkader heeft ook het voordeel dat er aanzienlijke privacy wordt behouden van aangrenzende eigendommen.

Dit is een relatief bescheiden klein houten zomerhuisje, maar de inventieve constructie zorgt voor eindeloos plezier voor de familie die IStudio heeft ingehuurd. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om in de zomer volop te genieten van ontspanning en entertainment in de buitenlucht. Door de opmerkelijk flexibele constructie van het vlinderverblijf, kunt u deze activiteiten uitbreiden tijdens de seizoenen wanneer het weer minder mild en onvoorspelbaarder kan zijn. Het is gemakkelijk in te zien waarom iStudio Architects talloze prijzen heeft ontvangen voor hun innovatieve ideeën, sociale betrokkenheid en milieugevoeligheid.

Van Jazo

Moderne houten architectuur uit het kleine zomerhuis

houten zomerhuis

Cederhouten zomerhuis

Zomerhuis met houten architectuur

Houten huis van iStudio

Zijaanzicht vanuit het tuinhuis met innovatieve dakbedekking