architectuur

Een huisingang ontwerpen – een eengezinswoning met een modulaire houten voordeur

gebouw entree ontwerp verlichting vliesgevel gevel natuursteen zichtbaar beton

Een moderne eengezinswoning met een tot in het kleinste detail doordacht concept – zo kan het Tetris House worden omschreven. De stadsvilla met plat dak scoort niet alleen met een gereduceerd design, maar trekt ook de aandacht met de vliesgevel. Natuursteen, beton en glas worden vakkundig gecombineerd en het eindresultaat mag er wezen. Het absolute hoogtepunt is echter de 4 meter hoge modulaire houten voordeur die de gasten verwelkomt. Zo kan een royale, minimalistische entree worden ontworpen – ga met ons mee op een virtuele tour en we laten je puristische perfectie zien!

Ontwerp de ingang van het huis – de voordeur voegt een natuurlijk tintje toe aan de minimalistische gevel

stadsvilla huis gevel zonwering gordijnen

Gelegen in de stad Suwa in Koeweit, bevindt het Tetris House zich in een dichtbevolkt gebied waar de stadsvilla’s dicht bij elkaar liggen. Op het terrein van 500 vierkante meter is een minimalistische eengezinswoning gebouwd, met de lange zijde naar de straat gericht. Dienovereenkomstig werd er volgens de specificaties van de huiseigenaar een privacyscherm gepland, dat hun privégebied zou moeten afschermen. De architecten kozen voor een vliesgevel. Het bestaat uit drie geprefabriceerde details die ter plaatse op de gevel zijn aangebracht. Twee van de componenten bevatten het systeem voor verticaal, de derde – voor horizontaal gecontroleerde woonruimteventilatie.

gebouw entree ontwerp natuursteen panelen gevelbekleding modern beplant

Tegelijkertijd zijn de natuurstenen elementen een echte blikvanger en versterken ze het gebouw visueel. De zes pilaren zorgen voor het gewenste privacyscherm en laten tegelijkertijd zonlicht het interieur binnen. Klimplanten maken de strikt minimalistische uitstraling van de vliesgevel los. Recht ervoor ontwierpen de architecten een overdekte parkeerplaats voor meerdere auto’s.

Gesloten aan de straat, opent het huis zijdelings naar de tuin – de royaal beglaasde begane grond wordt een zonovergoten en tegelijkertijd privé-eiland van rust. Een betonnen muur schermt ook de zijkant van het familiehuis af.

Ontwerp een huisingang – de modulaire voordeur is een echte blikvanger

gebouw entree ontwerp dubbele deur hout metalen handvat bar

De houten voordeur is een echt hoogtepunt – hij bestaat uit twee afzonderlijke modules. Rechts is er een 4 meter hoge deur – hier worden de gasten ontvangen. Links is er nog een voordeur met een standaard hoogte die dagelijks gebruikt wordt. Het is ook breder en praktischer – het meubilair hoeft bijvoorbeeld niet te worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet. Zelfs een grote woonkamer past door de voordeur.

gebouw entree ontwerp voordeur modulair hout modern

De twee deuren hebben aan de binnenkant roestvrijstalen grepen en zijn bekleed met hout. De fraaie nerf en de roodbruine tint zorgen voor een spannend contrast met de grijze betonnen gevel. Een hoge bloempot met inheemse vaste planten geeft de entree van het huis een extra kick.

Ontwerp de ingang van het huis – waterpartijen en een minimalistische wintertuin in de gang

gebouw entree ontwerp hal waterpartijen kamerplanten

Het minimalistische concept wordt voortgezet in de gang. De eenvoudige wanden, de vloer met natuurstenen tegels en het verlaagde plafond vormen de perfecte achtergrond voor de fantasierijke decoratie met witte rivierstenen. De ingebouwde verlichting laat bepaalde hoeken subtiel naar voren komen. Het absolute hoogtepunt is de kleine tuin, aangelegd volgens de oosterse ontwerpprincipes, met een boom en een kleine tuinvijver.

Ontwerp een huisingang – verlaagd plafond met ingebouwde verlichting in de gang

gebouw entree ontwerp hangend deckke inbouwverlichting bank hout

Wanneer de gasten voor de eerste keer het huis binnenkomen, worden ze verwelkomd in een ruime hal met een 4 meter hoog plafond. Smalle ramen laten het zonlicht binnen in de gang. De gecontroleerde woonkamerventilatie en de kabels voor de verlichting zijn verborgen achter het verlaagde plafond. Ondanks het grote oppervlak waren de meubels schaars – een futuristische houten tafel biedt een steunoppervlak voor handtassen, sleutels en dergelijke.

gebouw entree vorm hout lange tafel eethoek modern raam tapijt

De gang leidt naar een smal maar zeer lang woongedeelte. Het is verdeeld in verschillende ruimtes – een eethoek voor maximaal acht personen, een woonkamer met comfortabele leren meubels en een keuken. Een grote glazen wand scheidt het woongedeelte van de hal.

Ontwerp een huisingang – scheidingswand van glas

gebouw entree ontwerp scheidingswand hout glas

Het kleurenschema is bewust eenvoudig gehouden – zandkleur, samen met antiek wit en crème zorgen ervoor dat de kamers ruimer en helderder lijken. Accenten worden voornamelijk gezet met natuurlijke materialen zoals graniet en wengé, die spannende contrasten creëren en afwisseling brengen in het interieur.

De getalenteerde architecten van Massive Order stonden voor de uitdaging om een ​​privé stadsvilla te ontwerpen, afgeschermd van vreemden, op een zeer open stuk grond midden in een dichtbevolkt gebied. Met veel creativiteit en een goed gevoel zijn ze erin geslaagd een gezellig, functioneel en tegelijkertijd stijlvol huis te ontwerpen en te bouwen. De vliesgevel, die enerzijds het gewenste privacyscherm biedt en anderzijds het eenvoudige ontwerp opfleurt en de modulaire houten voordeur automatisch de aandacht trekt. De lichte, puristische hal met glazen wand verwelkomt gasten in stijl. De uiterst luxe en elegante inrichting voldoet aan de hoogste eisen van comfort. Het is een kleine oase midden in de grote stad waar het gezin kan ontspannen.

gebouw entree ontwerp geluidsisolatie muren dak

gebouw entree ontwerp dak ontwerp verlichtingspanelen

gebouw entree vorm voordeur hout hoge roestvrijstalen deurklink

huis entree ontwerp eengezinswoning betonnen houten deur zonder beglazing

huis entree ontwerp stad villa raam voordeur schets

ontwerp het huis entree plattegrond tweede verdieping

ontwerp huis entree plattegrond eerste verdieping

Ontwerp eenvoudig uw entreegevelbekleding

huis entree ontwerp eengezinswoning blauwdruk zijaanzicht

Project van het architectenbureau Enorme bestelling