architectuur

Een neoklassieke eengezinswoning in Frankfurt am Main, op een eigentijdse manier gerenoveerd

Woonverbouwingsproject-opname-van-de-buitenruimtes-verbouwde-woning-bovenverdieping

“Pünktchen” is de naam van deze historische eengezinswoning in Frankfurt am Main, die werd uitgevoerd door groente & Braun Architecten + Dynamo Studio schittert in nieuwe pracht in 2011. Om recht te doen aan de wensen van de opdrachtgever is het woongebouw aan de Fichardstrasse 12 met veel transparantie ontworpen met behoud van het oorspronkelijke karakter en ingrijpend gemoderniseerd.

Eengezinswoning in Frankfurt met een rijke historie

eigentijds-gerenoveerde-woonhuis-dots-groen & bruin-architecten + dynamo-studio

“Pünktchen” was aanvankelijk ontworpen als een burgerlijk herenhuis voor een gezin en gebouwd in de neoklassieke stijl als onderdeel van de noordelijke uitbreiding van de stad na de val van de wallen – net als een aantal vergelijkbare aangrenzende gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de originele sierornamenten en kroonlijsten aan de buitenzijde van het pand volledig afgebroken en is de gevel bedekt met grof stucwerk. Van de voorheen goed geproportioneerde kamerindeling binnen was er een indeling in kleine appartementen. Een lage derde verdieping werd aan het huis toegevoegd en omgevormd tot een eenvoudig, bijna gezichtsloos appartementengebouw.

De licht gepleisterde gevel ziet eruit als een passepartout

gesloten-binnenplaats-raamelementen-achtergevel-moderne-verbouwde-woning

Geïnspireerd door de muziek van José Gonzalez liep het creatieve team vanuit Grün & Braun Architects heeft de bestaande structuur in het hart van het stedelijke centrum van Frankfurt omgebouwd tot een zeer geïndividualiseerde en warm uitstralende eengezinswoning. Om te beginnen moet het oude huis opvallen. Aan de andere kant moet het team een ​​nieuwe uitdrukking vinden waarin de cliënten zichzelf kunnen vinden. De renovatie volgde op de wens om de buitenruimtes sterker te integreren, zowel de tuin en de binnenplaatsen op de begane grond, als de zonovergoten zolder. Het streven naar meer transparantie en openheid kwam ook tot uiting in de details.

Binnen- en buitenruimtes koppelen

historisch-gebouw-na-volledige-renovatie-modern-gevelontwerp

De eengezinswoning in Frankfurt am Main nodigt u vandaag uit met een buitengewone woonomgeving op maat. Net als de aangrenzende huizen is het van de straat gescheiden door een smalle voortuin. Aan de achterkant – een idyllische wintertuin vervaagt de grens tussen huis en natuur.

Foto’s door: P. Wünstel

Harmonische eengezinswoning in Frankfurt am Main 

Dot-eengezinswoning-veel-licht-transparantie-zadeldak-constructie-dakramen

De donkere metalen kozijnen van de studioramen benadrukken de openingen.

Slimme herinrichting op de begane grond

rustieke-houten-keuken-greeploze-kastfronten-eilandmuurpleister

Originele onderdelen zoals de oude cassettedeuren, een van de twee gewelven en de houten trap met gebogen wangen zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. De straatgevel moest volledig herbouwd worden.

Een huis uit het midden van de 19e eeuw weer tot leven gebracht

Gerenoveerd-huis-neoklassiek-binnenmuren-gewelf-historisch-gebouw in neoklassieke-stijl gebouwde-huis-omgebouwde-eethoek-gewelven Kinderkamer-bedden-kamer-hoge houten lambrisering-paarse vloerbedekking Huisideeën-kinderkamer-muurverf-verzadigd-paars-hout-stapelbedden spannende-spel-games-op-het-plafond-slaapkamer-muren-wallpaper-patroon Hout-interieur-trap-mezzanine-design-neoklassiek-huis-volledig herbouwd Wenteltrap-leuning-treden-massief houten vloer-muren-textuur-patroon behang Hout-spiltrap-binnenplaats-tuin-op-de-begane grond gerenoveerd-neoklassiek-huis-uit-het-midden-van-de-negentiende-eeuwse-eethoek-decoratieve-plafondlamp Gerenoveerde-woning-buitengewone-maatwerk-woonsfeer-binnenmuren-hout modern-gerenoveerd-neoklassiek-huis-muur-design-3d-patroon Badkamer-wandkasten-spiegeldeuren-onderkasten-hout-beton-wastafel Veel-licht-in-de-badkamer-inbouw-bad-natuursteen-vloer-wandtegels Ruimte-indeling-stippen-huis-frankfurt-Grün-Braun-Architekten

Dots-Green-Brown-Architects-Dynamo-Studio-zijaanzicht-in-sectie