architectuur

Een ondergronds huis in Griekenland

ondergronds huis aan de voorkant van griekenland

EEN ondergronds huis ligt op de top van een heuvel. Het is gelegen in Antiparos, op de Cycladen, Griekenland, en is ontworpen door Deca-architectuur. De studio is een internationaal team van jonge architecten in Athene en werkt sinds 2001. Voor dit project werden ze beïnvloed door “Zabriskie Point”, een film van Michelangelo Antonioni, en noemden het project Krater.

Een ondergronds huis in Greichendland

ondergronds huis in Griekenland - lavapad

OK, maar waarom een? ondergronds huis? Is het een schuilkelder of zo? Absoluut niet! De echte uitdaging was om een ​​woonruimte te creëren die beschermd was tegen de harde wind van de Egeïsche Zee en om het huis onderaan de heuvel te verbergen. De belangrijkste buitenste delen van het huis zijn geïntegreerd in het landschap en een verzonken gebied is beschermd tegen de harde wind.

Interessante en moderne architectuur – een huis in Griekenland

ondergronds huis - interessant zwembad

Het grootste deel van het huis is begraven in de grond en blijft daarom verborgen. Je kunt alleen de tweede verdieping van het twee verdiepingen tellende gebouw zien. Het huis is bekleed met steen en stenen oppervlakken bepalen ook de grenzen van het kraterhuis. Aan de zuidkant is er een stenen band met een metalen structuur ondersteund door een bamboe dak.

Interieurdecoratie in het ondergrondse huis

ondergronds huis - interieur in de woonkamer

Dat ondergronds huis werd gebouwd van natuurlijke materialen, maar ze werden innovatief gebruikt. Kijk maar naar het lava-element. Er is een pad van “lavastromen” onder het zwembad dat een prachtig uitzicht biedt. Het zwembad van 25 meter is dieper en breder op de binnenplaats en wordt gescheiden van het woongedeelte door grote glazen schuifdeuren.

ondergronds huis - gevel boven

ondergronds huis - voorgevel