architectuur

Een vakantiehuis met karakter – de “kleine fles” in Australië

modern innovatief huis - gevel aan de voorkant

Dit Vakantiehuis Design is gebaseerd op het concept van vloeibaarheid en vrije beweging en doorbreekt de grenzen van conventionele woonarchitectuur. Direct achter het 16e strand van Rye op het Mornington-schiereiland, op twee uur rijden van Melbourne, omgeven door duinen en stranden, ligt het huis “Klein Bottle”. Het team begon met het idee van een spiraal en bouwde dat huis met een plattegrond waarvan de vorm de natuurlijke topografische rondingen volgt.

Een vakantiehuis met karakter – moderne architectuur uit Australië

modern huisontwerp van de gevel van Australië

De ongewone woningbouw ontvouwt zich als een origami. De architecten van McBride, Charles Ryan, lieten zich inspireren door de schoonheid van de origamiversie. Ze vonden dat de “kamers” in de fles moesten zitten en kozen de spiraal als middelpunt van het project. Ze vonden de Klein-fles de perfecte manier om nieuwe relaties te creëren tussen de klassieke componenten van het huis.

Moderne en spannende architectuur – de “kleine fles”

innovatieve moderne architectuur - villa in Australië

Architectuur bestaat niet alleen als een mooi abstract idee. Indien zorgvuldig geselecteerd en ontwikkeld, kunnen er plotseling nieuwe richtingen ontstaan ​​uit concepten. Tijdens de bouw zorgden de architecten voor de heersende winden, de topografie en de vegetatie. Het hele project is een mix tussen hightech ontwikkeling en een natuurlijke aanpak. Het project vereiste uitgebreid gebruik van 3D-software voor ontwikkeling en uitvoering.

Interieurontwerp in het vakantiehuis – innovatief huisontwerp

Moderne en spannende architectuur - interieurontwerp

Dat Vakantiehuis is grotendeels bekleed met een stalen frame, maar toch lichtgewicht structuur, voornamelijk in cement en plaatstaal, terwijl de grote holtes tussen de buiten- en binnenbekleding met bulkisolatie verpakking mogelijk maakt. Het duurzame cabineontwerp omvat ook een waterzuiveringssysteem, dubbele beglazing en een centrale binnenplaats, met koeling en dwarsventilatie.

Moderne en spannende architectuur - interieurontwerp - trappen