architectuur

Exotisch bamboepaviljoen bevordert het leerproces en culturele uitwisseling

Tuinontwerp bamboe steen

Een duurzaam ontwerp uit een ver land – Vietnam is sinds kort exotisch Bamboe paviljoen gebouwd. Het paviljoen maakt deel uit van het nieuwe culturele centrum in Ha Tinh.

Bamboo Pavilion – traditionele bouwtechnieken uit Vietnam

Boom gras stenen muur bamboe dak

Traditie speelt een grote rol in Vietnam. De bevolking heeft een nauwe band met de natuur, wat ook terug te zien is in de lokale architectuur. De architecten van H&P. zijn geïnspireerd door de traditionele bouwtechnieken in het land en een Bamboe paviljoen ontworpen als onderdeel van het nieuwe culturele centrum. Het paviljoen is gebouwd van bamboe, steen en klei. De open constructie biedt plaats aan veel mensen. Het centrum geeft verschillende trainingen – het paviljoen is daarom perfect als ontmoetingsplaats voor studenten en docenten, kunstenaars en ambachtslieden. Gelegen op de binnenplaats van het centrum, geeft het paviljoen uit op de tuin en de straat. Dankzij het creatieve ontwerp is natuurlijke ventilatie mogelijk. Binnen is er veel licht. Bamboe banken dragen bij aan het totaalconcept.

Bamboepaviljoen en volkstuin op de binnenplaats van een cultureel centrum

Ontwerpidee Steinweg gazon

Interactief leren en het uitwisselen van ervaringen wordt gepromoot door het cultureel centrum in Vietnam. Met dit in gedachten hebben de architecten getracht om meerdere kleinere zithoeken te creëren waar mensen in kleine groepen kunnen kletsen. Het dak van bamboe biedt bescherming tegen regen en slecht weer en de kleine groene tuin is ontspannend. Het is een Bamboe paviljoen, die er exotisch uitziet, maar tegelijkertijd heel praktisch is. Het gebruik van lokale materialen bespaarde veel geld. In de afgelopen jaren is er, vooral in ontwikkelingslanden, een tendens geweest om lokale bouwmaterialen te gebruiken om de bouwkosten te verlagen.

Paviljoen met meubels van bamboe

vorm stenen pad boom gazon

Stenen muur en open constructie

Stenen muur cultureel centrum Vietnam

Traditionele constructie in Vietnam

Ontwerp van een houten dakgebouw

Binnenplaats met gras en bomen

Gazon originele architectuur Vietnam

Houten deuren openen het gebouw naar de straat

Stenen muur gazon tuinhuisje

Paviljoen in de avond

Vietnam bamboe stenen dak

Verlichting op de gevel

Architectuur Vietnam tuinpaviljoen

Kleine paviljoens midden in de stad

Bekijk hierboven lichtontwerp

Blauwdruk – weergave van bovenaf

Stenen dak blauwdruk cultureel centrum