architectuur

Geprefabriceerd huis met een spiegelgevel combineert elegantie, functionaliteit en comfort

prefab woning met spiegelgevel gebouw-trap-landschap-1

In het artikel van vandaag willen we u kennis laten maken met de modulaire ÖÖD Geprefabriceerd huis met spiegelgevel voorstellen. Het indrukwekkende huis was gemaakt van baksteen & Wonder ontworpen en binnen acht uur in elkaar te zetten. Het elegante huisje, bekleed met spiegelglas, is ontworpen en vervaardigd in Estland en strekt zich uit over 18 m². In de ÖÖD-projecten zijn functionaliteit en comfort erg belangrijk, omdat de modulaire huizen op verschillende locaties worden geplaatst voor korte verblijven. Oorspronkelijk was het modulaire prefab huis met spiegelgevel speciaal ontworpen voor vakantiehuizen en hotels. Door zijn kleine footprint kan het geprefabriceerde huis zonder bouwvergunning overal in Estland worden gemonteerd. Het kleine, mobiele huisje biedt plaats aan twee tot drie personen en gaat naadloos op in de omgeving.

entree-geprefabriceerde huis-houten bekleding-veranda-2

Op het eerste gezicht valt de fascinerende spiegelgevel ongetwijfeld op. Het spiegelglas aan de drie zijden van het huis reflecteert het omringende landschap waardoor het huis opgaat in de natuur. De ingang van het huis is aan de achterkant van het gebouw, dat is bekleed met hout. De individuele kamer in dit geprefabriceerde huis met een spiegelgevel was slim georganiseerd en ingericht om de individuele ruimtes te benadrukken en af ​​te bakenen. De studio heeft een op maat gemaakt bed, een kitchenette, een woonkamer en een badkamer. Het grote en comfortabele bed belooft een ontspannen nachtrust. Onder het houten frame van het bed bevindt zich een uitschuifbaar bed dat zorgt voor extra slaapruimte.

uitzicht-bont-glasfront-slaapgedeelte-3

Aan het einde van de gang staat een moderne fauteuil en een zwart-witte vloerlamp, die de ruimte omtoveren tot een fijne ontspannings- en leeshoek. De grote raampui biedt een onbelemmerd, fantastisch mooi uitzicht. Een scheidingswand van matglas scheidt de badkamer van het woongedeelte zonder de lichtinval naar binnen te beperken. De badkamer is voorzien van een regendouche, een kleine wastafel en een toilet. De woning is voorzien van moderne, geautomatiseerde techniek en heeft regelbare vloerverwarming, koeling en LED verlichting. Op de houten veranda buiten bevindt zich een ingebouwde jacuzzi van waaruit men kan genieten van de adembenemende omgeving.

slaapgedeelte-uittrekbaar bed-raam voor-commode-4

Helaas kunnen zulke fascinerende en moderne spiegelglazen gevels een bedreiging vormen voor wilde vogels. De reflecties in het spiegelglas simuleren een leefruimte. Om de glazen puien effectief en blijvend zichtbaar te maken voor vogels, is het raadzaam om tijdig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van dummy vogels.

prefab huis-kleine leeshoek-fauteuil-5

studio-douche-woonkamer-verlichting-6

wastafel-badkamer-toilet-raam-voor-7

jacuzzi-veranda-planten-hout-8

* een project van Steen & Vraag me af