architectuur

Glazen huis in Ansley Park – Een voorbeeld van moderne architectuur

Glazen huis in Ansley Park - moderne architectuur

Het ontwerpen van huizen voor het moderne gezin is een kunst geworden die van tijd tot tijd zijn stempel drukt. Een goed voorbeeld van een huis van dit type is dit Glazen huis in Ansley Park in Atlanta, Georgia, VS. Het wordt gebouwd door de Amerikaanse architecten Brian Bell en David Yocum van GBD Architects. Het huis is een aanvulling op een huis uit 1910 in een historische binnenstad. Het bouwgebied is zeer comfortabel met een rijke natuur en een fantastisch uitzicht op de wolkenkrabbers in de binnenstad. Dat Glazen huis in Ansley Park is een gezinswoning gebouwd van glas en hout. Het heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, een garage, keuken, woonkamer en een bibliotheek. Allen zijn verdeeld over 3 verdiepingen die zijn verbonden door een nieuwe trap.

Het glazen huis in Ansley Park – moderne architectuur

Glazen huis in Ansley Park - spannend ontwerpidee

Klanten spraken de sterke wens uit dat hun woonruimtes in harmonie met de omgeving werden ontworpen en dag en nacht de skyline van de stad zouden hebben. De interieurs zijn verenigd volgens de verschillende niveaus van het huis. Elk van hen is opgesteld rond een trap die in het midden van de Glazen huis staat. De trappen hebben geen zichtbare liggers. De bovenste kamers zijn verschoven over de onderste, waardoor er een contrast ontstaat tussen kamertypes en het historische deel van het gebouw. Het gebruik van glazen wanden drukt het belangrijkste principe van het huis uit – zorgen voor licht en een prachtig uitzicht.

het glazen huis – een voorbeeld van modern interieurontwerp

Interieurdecoratie in het glazen huis in Ansley Park - bibliotheek

Het interieur van de Glazen huis is eigentijds. De minimalistische meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Er is ook wat glas dat binnen wordt gebruikt voor de trapleuning. De kleuren zijn veelal in de neutrale kleurstelling. Al deze voegen een beetje somberheid in huis toe, maar een nobele somberheid. De combinatie tussen de gevel en het interieur brengt leven in de Glazen huis in Ansley Park en creëert een relatie met de natuur.

moderne architectuur - woonkamer en balkon

Uitzicht boven eethoek houten eettafel

Muurschilderingen plafondlampen hal design

Bekijk eethoek moestuin

Zithoek gestoffeerde meubelen taupe

Glazen ramen, zwembad, antraciet gevel, bamboe planten