architectuur

Google-datacenters – eerste foto’s zijn gepubliceerd

Netwerkkamer-datacenter-mooie-verlichting

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe Google eigenlijk werkt – dan gaan we die vraag nu voor je beantwoorden – had de internetgigant onlangs spannende foto’s van zijn Google-datacenters vrijgelaten.

Google-datacenters – eerste spannende blikken achter de schermen

Datacenter vs moderne architectuur

de Google-datacenters zijn veel meer dan opslagruimtes waar zich kabels, servers, routers en leidingen bevinden. Het is een leefruimte waar technologie en menselijke ervaring samenkomen, zodat gebruikers ten volle kunnen genieten van de opwindende voordelen van internet. Het is de ruimte waar het “fysieke internet” zich bevindt. De internetfabrieken zitten ‘verborgen’ achter een simpele façade, meestal op een rustige plek. Ze zijn zeer effectief en uitgerust met de nieuwste energiebesparende systemen. Design en energiezuinige oplossingen gaan voor Google hand in hand. Hun fabrieken behoren tot de meest milieuvriendelijke en energiezuinige ter wereld. Daar worden meer dan 3 miljard zoekopdrachten uitgevoerd door gebruikers over de hele wereld en wordt daar elke minuut 72 uur aan YouTube-video’s verwerkt.

Google-datacenters – de bronnen van de internetzoekmachine

Google-datacenters-spannende-looks

U kunt op het eerste gezicht zien Google-datacenters super romantisch en grappig – in sterke kleuren en bijna als uit een kinder Lego. Daarachter schuilt echter de moderne techniek en de ervaren medewerkers die er werken. Zo is de tube in verschillende kleuren geverfd, niet omdat het er grappiger uitziet, maar zodat je direct de functie van elke tube kunt zien. De verlichting is ook een bijzonder informatiesysteem – verschillende kleuren geven aan dat de systemen in orde zijn en dat alles naar behoren werkt. Het Google Center in Finland maakt bijvoorbeeld gebruik van een speciaal koelsysteem met zeewater. In de VS is een ultramodern systeem met water onder hoge druk geïntegreerd – zodat men bij brand tijdig kan reageren. De moderne fabrieken bevinden zich over de hele wereld – VS, België en Finland.

Foto’s – Google / Connie Zhou

 Datacenter in Hamina

google hamina datacenter

Moderne energiezuinige architectuur

moderne-energiezuinige-architectuur-datacenter-Google

Finland-moderne milieuvriendelijke architectuur

Finland-moderne-milieuvriendelijke-architectuur

Servers in datacenter Hamina

Servers Hamina datacenter

Gekleurde Peipen in het datacenter

gekleurd Peipen datacenter