architectuur

Het brughuis – milieuvriendelijke architectuur

Door Max Pritchard Architects

milieuvriendelijk huisontwerp - het brughuis

Dit ongebruikelijke Brughuis, ontworpen door Pritchard Architects werd opgericht tussen wilde natuurlijke vegetatie in de buurt van Adelaide, Australië. Het is een compact modern gebouw dat dienst doet als woning en kantoor voor een stel. Het ontwerp is innovatief en combineert functionaliteit, verbinding met de natuur en energie-efficiëntie.

Dat huis zit op interessant terrein dat erg ongepast lijkt om een ​​huis te bouwen. Met een uniek ontwerp weten de architecten echter het maximale te halen. Het hele gebouw staat op een stalen brugconstructie, die bestaat uit twee geprefabriceerde liggers. Deze bouwmethode zorgde ervoor dat het huis stabiel op de grond stond.

Een ongewone Huisontwerp – het brughuis

een moderne innovatieve constructie

Het één verhaal  huis zelf werd gebouwd met een verlengde rechthoekige vorm. Het gebouw heeft een bruikbare oppervlakte van slechts 110 vierkante meter, maar het is volledig genoeg voor twee personen. Het interieur bestaat uit een kantoor, wasruimte, grote woonkamer en woonkamer met badkamer. Het uitzicht van alle kanten van het huis is pure wilde natuur. De glazen gevel opent het huis naar de adembenemende omgeving. En het is geen wonder – het gebied is tenslotte volledig privé en er worden geen buren verwacht.

Interessante en innovatieve moderne architectuur

een interessante gevel

Dat Brughuis milieuvriendelijk gebouwd. Op het dak is een zonnesysteem geplaatst, een ander systeem op het dak vangt het regenwater op en reinigt het. Het vuile water wordt weggepompt om vervuiling te voorkomen. Dit huis maakt ook gebruik van gerecyclede materialen zoals staal en aluminium. Het unieke ontwerp van deze huis vertegenwoordigt een verbinding tussen de energiebesparende systemen en milieuvriendelijke materialen en de moderne architectuur, en het resultaat is een adembenemend gebouw

Door KH Christova

Foto: Sam Noonan

milieuvriendelijke accommodatie - open terras

moderne innovatieve constructie