architectuur

Het papieren opvouwbare kunsthuis – uniek landhuisontwerp

door architect Janes D Burnside

Papieren vouwkunsthuis innovatieve architectuur

Het papier vouwende kunsthuis is een modern woongebouw ontworpen door architect Janes D Burnside. Het is gelegen in Noord-Ierland, in Kells. De locatie heeft een idyllisch landschap te bieden aan dit mooie huis. Het is groen en vol loofbomen en kleine plantjes. Het huis is zeer goed verlicht en biedt een mooi uitzicht op het landschap door de lage vloerramen.

Modern landhuisontwerp – het papieren opvouwbare kunsthuis

innovatieve huisconstructie - papiervouwkunsthuis

Dat Papier vouwend kunsthuis heeft slechts één niveau en heeft daarom meer vloeroppervlak nodig. Om het saaie, eenvoudige uiterlijk van een uitgestrekt gebouw met één verdieping te vermijden, ontwerpen de architecten het huis op een interessantere manier met behulp van het effect van de ongewone orde. Het idee is eigenlijk heel simpel. Dat Papier vouwend kunsthuis bestaat uit acht verschillende onderdelen – elk heeft de vorm van een landhuis. Ze zijn verbonden met een brug. Er zijn vijf huizen aan de ene kant van een brug en nog drie aan de andere kant. Die twee groepen vormen een groot deel van het huis. Het lijkt eigenlijk meer op twee huizen die verenigd zijn door dezelfde stijl en hetzelfde concept.

modern exterieurontwerp – een innovatief landhuis

modern huisbouwpapier opvouwbare kunsthuisvijver

De schuine daken van alle woningen laten het beeld van het gebouw goed tot zijn recht komen. De gevels zijn wit geschilderd en de daken zijn bedekt met donkergrijze dakpannen. De ramen zijn groot en nemen een aanzienlijk deel van de gevel in beslag waar de woonruimtes zich bevinden. De meer besloten delen van de Papier vouwend kunsthuisze hebben kleinere smalle ramen. Enorme witte open haarden worden gebruikt als accenten.

Het interieur is ontworpen in lichte kleuren, meestal wit en wat beige in het meubilair en de decoratie. De verschillende kamers zijn gecombineerd tot een hele grote woonkamer die ruimer aanvoelt Papier vouwend kunsthuis met veel hoeken en dakhellingen.

Door KH Christova

modern landhuis - interessante tuin

meerdere bouwvolumes met zadeldak

wit keukeneiland en glazen eettafel

rechthoekige salontafel van donker hout in de woonkamer

Vloertegels in natuursteen look beige in het woongedeelte

Tuin en groen rondom het huis