architectuur

Hout aan de muur – een prefab vakantiehuis met landelijke charme

houten wand klimnet i.p.v. balkonzicht vakantiehuis

Een boomhut met een verschil – zo kan het project van de getalenteerde architecten van D12 Design worden beschreven. Het geprefabriceerde vakantiehuis scoort niet alleen met een prachtige ligging en stijlvolle gevelinrichting met glas – ook binnen blijkt de villa een rustige schoonheid te zijn. Uw hoge, met hout beklede plafond, de massieve vloer, de charmante inrichting in moderne landhuisstijl zorgen voor een gezellige sfeer. Overigens is het natuurlijke materiaal overal in het interieur aanwezig – het hout op de muur bijvoorbeeld zorgt voor een naadloze overgang tussen woon- en slaapgedeelte en rondt de leefruimte af.

Hout aan de muur – de prefab woning uit D12 scoort met stijlvol geveldesign

houten muur gebouw uitzicht gevel bos

De architecten van D12 Design kregen de opdracht om een ​​vakantiehuis voor een stel te realiseren. De woning ligt diep in een bosrijke omgeving in Vietnam – de prachtige natuur met hoge loof- en naaldbomen inspireerde de architecten tot het creëren van een modern pand met een rijk beglaasde gevel. Tegelijkertijd vormde het glooiende terrein een grote uitdaging. Des te meer – de bouwers specificeerden een milieuvriendelijke bouwmethode. De enige mogelijke oplossing in dit geval was het geprefabriceerde huis – gemaakt van meerdere panelen, die vervolgens alleen ter plaatse worden geassembleerd. De architecten selecteerden specifiek materialen met een laag gewicht per vierkante meter en bouwden het huis op stalen balken.

natuursteen terras betonnen tuinvijver

Het bestaat uit twee volumes – beide kijken uit op het bos en hebben toegang tot het terras van natuursteen met een tuinvijver van beton. Familie kan er vrienden vermaken of in het weekend ontspannen in de verkoelende schaduw van de hoge bomen. Wat de gevel betreft, is de gelijkvloerse villa in de eerste plaats praktisch ontworpen. Een zadeldak voert het regenwater met succes af, de royaal beglaasde zuid-, west- en oostzijde laten veel zonlicht en frisse lucht in het woon- en slaapgedeelte. Privacygordijnen van katoen zorgen voor ondoorzichtige gordijnen. De buitenmuren zijn gestuukt en geschilderd met waterafstotende gevelverf. Bovendien wordt het huis beschermd tegen de sterke zonnestralen en wind door de nabijgelegen bomen.

houten muur hoogpolig tapijt slaapbank

Het absolute hoogtepunt in de buitenruimte is het veiligheidsnet, dat het balkon met succes vervangt. Het is zeker een duurzaam alternatief, aangezien de bomen die direct voor het huis groeien, met deze bouwmethode behouden zijn gebleven. Een ander doorslaggevend voordeel is het lage gewicht van het netwerk. Deze is zowel vanuit de woonkamer als de slaapkamer te bereiken. Kamerhoge schuifdeuren sluiten binnen en buiten naadloos op elkaar aan, zodat de bewoners echt kunnen genieten van de gunstige ligging van de woning midden in de natuur.

Hout aan de muur, aan het plafond en op de vloer – het natuurlijke materiaal als verbindend element in het interieur

hout aan de muur plafond ontwerpidee

Ook binnen maakt het huis indruk met een eenvoudige maar zeer stijlvolle esthetiek – het smalle en lange woongedeelte is verdeeld in drie zones – een kleine leeshoek direct voor het raam bestaat uit een rode vloerlamp, designfauteuils met zachte katoenen bekleding en een ladekast van hout. Lokale kamerplanten zorgen voor een gezellige sfeer. Direct naast de zithoek staat een handgeweven kruk, een glazen salontafel en een driezits slaapbank. Het Shaggy-tapijt in trendy antracietkleur scheidt dit gebied visueel van de leeshoek. De architecten hebben het huis ingericht met het ultieme idee van maximaal wooncomfort – en naar de behoefte van het jonge stel is het woongedeelte voorzien van een kleine blokkeuken.

houten muur keuken marmeren plaat eiken onderkasten planken boven

Het keukenlandschap is gemaakt van licht hout en past zo harmonieus in het totaalbeeld – hout dient als verbindingselement en is zowel aan het plafond als aan de muren en op de vloer aanwezig. De nerf van het natuurlijke materiaal laat de ogen gewoon niet los en geeft het interieur een charmant landhuiskarakter.

houten muur gebouw vakantiehuis modern airconditioning

De slaapkamer is puristisch ingericht met een tweepersoonsbed, een klein bureau en een stoel. Het huis biedt gemakkelijk plaats aan maximaal vier personen. Het koppel kan dus nog twee vrienden uitnodigen om te gast te zijn. Dus niets staat gezellige avonden buiten in de weg. Het is het perfecte weekendhuis midden in de natuur – comfortabel en stijlvol tegelijk ingericht, voorzien van alles wat je nodig hebt (airconditioning, koelkast en desgewenst tv). Ook de kosten blijven binnen redelijke grenzen, aangezien de woning sowieso eerst in een hal wordt geprefabriceerd. Op deze manier is het mogelijk om je aan het in het begin gestelde budget te houden.

houten wand plafond glazen schuifdeuren rotan kruk

Het huis in Vietnam is dan ook het definitieve bewijs van de talrijke voordelen van prefab huizen, vooral in beschermde, ontoegankelijke gebieden. Daarnaast biedt het moderne design nog andere voordelen: de beheersbare kosten, de talrijke ontwerpmogelijkheden, het lage gewicht, de snelle montage (dit vindt meestal plaats in een weekend). De architecten van D12 Design zijn zelfs nog een stap verder gegaan: ze integreerden een vangnet in het project en hoefden op deze manier de bomen rond het huis niet te kappen. Een doordacht, milieuvriendelijk concept dat natuurbehoud bevordert.

Ga met ons mee op een virtuele wandeling door de moderne villa midden in het bos.

De slaapkamer met hout aan de muur en het plafond kijkt uit op het nabijgelegen bos

houten muur slaapkamer klimnet in plaats van balkon

Er ontbreekt niets in de twee kamers – airconditioning zorgt voor het comfort van de bewoners

houten muur bureau stoel gordijnen schuifdeuren

De badkamer is ruim en heeft een vrijstaand ligbad en regendouche  

natuurstenen wandgemonteerde badkamer vrijstaande badkuip

De muren bekleed met natuursteen en de rustieke houten meubels creëren een charmante, landelijke sfeer

prefab badkamer natuurstenen muur aanrecht wastafel houten ijdelheid

De gevel van het huis is ontworpen om extreem functioneel te zijn

houten muur vloer plafond moderne landelijke stijl

houten muur boom klimnet

houten wand jacuzzi natuursteen terras

houten muur raam huis geprefabriceerde panelen raam

hout muur gebouw huis zadeldak gevel klaar nieuwbouw

geprefabriceerd huis hout glazen gevel gordijnen zonwering

stenen vloeren terras tuinvijver beton

houten muur plafond gordijnen privacy scherm vakantiehuis

houten muur houten muur moderne meubels

houten muur boom klimnet slaapkamer

houten muur huis moderne gevel

houten muur plafondverlichting huispost

huis zijaanzicht geprefabriceerde bouwschets

huis hout aan de muur blauwdruk plattegrond

huis blauwdruk landschap helling terrein

geprefabriceerd vakantiehuis blauwdruk zijaanzicht