architectuur

Huis met stenen gevel – moderne constructie met een rustiek tintje

huis met stenen gevel glazen front-1

In dit artikel presenteren we u een prachtige woning die is gelegen in Texas, in de Franklin Mountains. Het rustieke huis op de berghelling is in 2015 ontworpen door Studio Hazel Baker in de Amerikaanse staat Arizona. De residentie is aangepast aan de topologie van het dorp en ligt in de rotsachtige wildernis hoog boven de riviervallei van Rio Grande. De indrukwekkende, drie verdiepingen tellende Huis met een stenen gevel biedt een adembenemend uitzicht op de stad El Paso en Juarez in het zuiden.

Modern stenen gevelhuis met rustieke flair door Hazel Baker Rush

trappen-heuvel-hek-gebouw-2

Het rauwe, inheemse landschap verandert geleidelijk in een prachtige oase met inheemse vetplanten, cactussen, kleurrijke grassen en geurige kruiden. De terrasvormige omgeving biedt directe toegang tot het buitengebied vanuit alle drie niveaus van het huis. De bergen aan de oostkant van het huis houden de eerste zonnestralen tot laat in de ochtend buiten. Vanaf de zuidelijke patio kunt u vaak herten en konijnen zien wandelen langs de aantrekkelijke flora. Een adembenemend panorama streelt het oog zodra de zon zich achter de horizon verschuilt. De overdekte buitenruimte is de perfecte plek om naar de vurige rode lucht te kijken, die geleidelijk indruk maakt met tinten oranje en indigo.

Het stenen gevelhuis biedt comfort en een fascinerend uitzicht over de stad

zicht-stenen-gevel-beplanting-raam-voor-3

Het indrukwekkende huis met stenen gevel heeft een woonkamer, keuken met eethoek, evenals een privégedeelte met slaapkamers en speelkamers. Materialen die zowel binnen als buiten worden gebruikt, zijn geïnspireerd op lokaal El Paso-handwerk en hebben een sterke band met de stad. Natuurlijke en deels conventionele materialen werden gebruikt om het volksambacht een fijne toets te geven. Bij het betreden van het gebouw laten de deur- en kastgrepen, die zijn gemaakt van zwart staal en leer, de anders koele randen visueel zachter lijken. De kamers worden overspoeld met licht dankzij de grote glazen pui en fascineren met een modern interieur. De houten wanden en vloeren creëren een warme sfeer die de rustieke stijl van de woning behoudt. Het comfortabele zwembad met ligstoelen biedt ontspanning voor het hele gezin en een uniek uitzicht. De gevel van de woning is een vakkundige combinatie van crèmekleurige wanden en wanden met indrukwekkende natuurstenen bekleding.De natuurstenen gevel geeft de moderne constructie een warm tintje.

zwembad-ligstoelen-schuifdeuren-glas-front-4

woning-slaapkamer-badkamer-raam voorzijde-5

keuken-hanglampen-eethoek-eiland-6

slaapkamer-stoel-bergen-stenen-trap-7

badkamer-bad-vrijstaand-raam-8

zwembad-ligbedden-gevelstenen-9

* Een project van Architekturstudio Hazel Baker Rush