architectuur

Intrekbare glazen wanden verwijderen de grenzen tussen huis en tuin

Uitschuifbare glazen wanden huis-uitbreiding-woongedeelte-tuin-boom

De architecten van het Italiaanse architectenbureau Bergmeisterwolf ontwierpen een moderne uitbreiding van een 17e-eeuwse villa in Italië. De aanbouw is achter de woning gebouwd en staat daardoor direct in de tuin. Zo creëren de woning, de aanbouw en de tuin een harmonieus totaalbeeld. Het bijzondere aan deze aanbouw zijn de glazen puien die met een druk op de knop verticaal in de grond verdwijnen. Intrekbare glazen wanden verwijderen de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes volledig en laten het huis opgaan in de tuin.

uitbreiding-villa-italië-intrekbare-glaswanden-dakbedekking

Deze moderne uitbreiding is gebouwd op een villa uit de 17e eeuw, die is gelegen aan het grootste meer van Italië – het Gardameer. De woninguitbreiding heeft een modern design met reflecterende glazen puien in harmonie met gekleurd beton. De architectuur van de uitbreiding vormt een mooie aanvulling op de gepleisterde stenen gevel van de villa.

uitschuifbare-glazen-wanden-huis-uitbreiding-tuin-raamfronten

De zogenaamde afdaalfronten bieden een verbeterd alternatief voor schuifdeuren. Bij de glazen schuif- of vouwdeuren worden de afzonderlijke bladen opzij gestapeld en nemen daardoor ruimte in de ruimte in beslag. Uitschuifbare glazen wanden daarentegen verdwijnen met slechts één druk op de knop volledig en vrijwel geruisloos in de vloer. Op deze manier kan een grenzeloos woonconcept worden gecreëerd en wordt tegelijkertijd ruimte bespaard. Dergelijke buitenmuren zijn volledig weerbestendig en bestand tegen extreme klimatologische omstandigheden. Daarnaast is de aanbouw snel om te toveren tot een gezellig terras met een overkapping die open staat naar de tuin.

intrekbare-glazen-wanden-overkapping-terras-open

In de moderne aanbouw bevindt zich een gezellige woonkamer die uitkijkt op de tuin en uitzicht biedt op het meer. De inrichting is modern, waarbij de moderne hanglampen een industrieel karakter hebben. Direct naast de woonkamer is een ingerichte keuken met een groot kookeiland in het zwart. Wanneer de glazen wanden verzonken zijn, wordt deze ruimte omgetoverd tot een praktische buitenkeuken met eethoek. Een moderne trap verbindt de villa met de aanbouw. Voor de trappen wordt gekleurd beton en lichtgekleurd hout gebruikt.

uitschuifbare-glazen-wanden-uitbreiding-keuken-woonkamer-glazen fronten

De prachtige villa aan het Gardameer heeft een grote tuin die rijkelijk beplant is met bomen. Een boomgaard met citroenbomen en enkele 100 jaar oude palmbomen zorgen voor een prachtig, natuurlijk landschap. Er is een klein zwembad tussen de bomen, perfect voor de warme zomerdagen.

Uitschuifbare-glazen-wanden-uitbreiding-villa-garda-italy

intrekbare-glazen wanden-moderne-huisuitbreiding

uitschuifbare-glazen-wanden-moderne-uitbreiding-huis-verticale-front-dakbedekking

uitschuifbare-glazen-wanden-onbeperkt-leven-concept-tuin

intrekbare-glazen-wanden-verdwijnen-in-de-vloer

intrekbare-glazen-wanden-vertical-front-down-sliding

villa-italië-zwembad-palm-gazon-stenen muur

interieur-trap-modern-gekleurd-beton-hout

Het project is van de Italiaanse architectuurstudio Bergmeisterwolf ontworpen.