architectuur

Kamerhoge ramen zorgen voor een prachtig uitzicht op de tuin

Kamerhoge ramen, grote tuin-prachtig-huis

De internationaal bekende Japanse architect Kengo Kuma ontwierp het eerste huis in de VS voor het Japanse woningbouwbedrijf Suteki. Hij heeft een intercultureel ontwerp gerealiseerd dat de inrichtingstrends van de Amerikaanse architectuur en design combineert met de tijdloze Japanse basisprincipes van stabiliteit en harmonie met de omgeving. Het huis is gelegen in Portland, Oregon en heeft een grote tuin. Kamerhoge ramen bieden uitzicht op de bijbehorende tuin en zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Kamerhoge ramen hout-moderne-architectuur-huis-tuin

Bij de ontwikkeling van het project heeft de architect gekozen voor naadloze overgangen tussen binnen en buiten. Dit concept sluit aan bij de filosofie van het Japanse bouwbedrijf, dat staat voor wonen dicht bij de natuur. Als de grenzen tussen binnen en buiten worden opgeheven, kan men het hele jaar buiten leven.

Kamerhoge ramen binnen-buiten-woonkamer-terras

Het huis in Portland is ontworpen met een diepe dakrand die een overdekt terras creëert voor bewoners en hun gasten. Het resulterende terras met houten vlonder is ingericht met comfortabele loungemeubels en biedt uitzicht op de tuin. Kamerhoge ramen scheiden dit gedeelte van de woonkamer en kunnen bij mooi weer opzij worden geschoven. Zo komt de woning uit op de lommerrijke buitenruimte.

vloer tot plafond-raam-huis-natuurlijke-materialen-hout

Bij de bouw van de woning worden voornamelijk natuurlijke materialen zoals hout, steen en tegels gebruikt. Waar de woning geen glazen puien heeft, is de gevel bekleed met licht essenhout. Verticale jaloezieën gemaakt van inheemse ceder uit Alaska worden gebruikt voor ventilatie en privacy en creëren geweldige lichteffecten in de kamer. Deze worden prachtig gecombineerd met essenhout, steen en tegels in het interieur. Hout uit Japan wordt zelfs gebruikt voor de toegangsdeur en twee decoratieve wanden binnenin. Alle gebruikte materialen geven warmte in het interieur en zorgen voor een gezellige sfeer.

vloer tot plafond-raam-dak overhang-hout-view-tuin-gazon

De moderne Japanse tuin is ontworpen door Sadafumi Uchiyama en wordt gekenmerkt door groene gazons, prachtige bomen en veel steen. Het houten terras grenst aan het hele huis en biedt een prachtig uitzicht op het natuurlijke landschap.

vloer tot plafond-raam-schuifraam-terras-houten dek

Wanneer de raamfronten open zijn, is er geen drempel tussen het terras en het woongedeelte. Zo wordt de licht ingerichte woonkamer onderdeel van de tuin. Dit maakt een leven in nauwe verbondenheid met de natuur mogelijk.

vloer-tot-plafond-raam-lichtbron-woonkamer-natuurlijke-kleuren

De architect gebruikte natuurlijke kleuren en materialen voor de inrichting. Een open woonkamer is in het midden van het huis en kijkt uit op de tuin. Het lichte parket voor de vloer harmonieert met de houten gevel en de accentmuren. Witte plafonds en muren reflecteren het daglicht en creëren een lichtovergoten interieur. Hout is opnieuw de focus van het meubilair en wordt aangevuld met lichte bekleding en witte oppervlakken.

kamerhoge-raam-huis-woonkamer-keuken-indirecte-verlichting

Kamerhoge ramen laten van alle kanten daglicht in het interieur en creëren lichtovergoten kamers. De verlichting door het hele huis heeft een modern design en maakt gebruik van minimalistische verlichting. Indirecte verlichting voor het plafond en de vloer zorgt voor geweldige highlights in het woongedeelte, de hal en de slaapkamer.

vloer-tot-plafond-raam-uitzicht-tuin-hal-vloerverlichting

woninginrichting-natuurlijke-materialen-houten-ingangsdeur

vloer-tot-plafond-raam-open-wonen-concept-voedzame-overgangen

vloer tot plafond-raam-glas-fronten-huis-dak overhang

Een project van de Japanse architect Kengo Kuma