architectuur

Kubusvormig huis op de heuvel met een eigentijdse uitstraling

Berghuthuis op de helling Rierson Salmons-Cabin Salmela Architect-Steile rotskust

Rierson-Salmons Cabin is een project van Salmela Architects, voltooid in 2012, dat bestond uit de renovatie van een oude hut. Van het voormalige gebouw is alleen de fundering bewaard gebleven, die in de nieuwbouw weer is gebruikt. De kubusvormige Huis op de heuvel is voorzien van alle moderne comfort. Geometrisch en streng van buiten, gezellig en warm van binnen, de hut, gebouwd op een steile rotskust, biedt een exclusieve woonstijl dichter bij de natuur.

Huis op een helling midden in de natuur

Huis met gastenverblijf - in het bos - garage zonnepanelen - nul energie zonnecellen

de hedendaagse Huis op de heuvel met een milieubewust en passief bouwconcept biedt een adembenemend uitzicht op de natuur. Het huis is gelegen in Tofle, Minnesota, VS, en is 127,5 vierkante meter groot. Vanaf het ruime dakterras kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de schoonheid van de noordoever.

Huis op een helling met een dakterras

Boshuis gebouwd op steile klif Amerika rotsachtige kust-meer superior

De woonkubus biedt ruime leefruimte voor een groot gezin en ook voor hun vrienden. Het pension ligt op een granieten rots en kijkt uit over het Superior Lake beneden. De solide funderingen van de vorige garage werden gebruikt voor het gastenverblijf. Na demontage van een oude, gecorrodeerde windgenerator, kwam er een extra betonnen sokkel met een driehoekige vorm beschikbaar, die nu functioneert als een buitenschoorsteen van metselwerk. Er is voldoende buiten zitplaatsen beschikbaar met een prachtig uitzicht op de rotsachtige kust.

 Beide structuren bieden een geweldig uitzicht

Woongebouw uitzicht kubus modern dakterras houten dek winterlandschap

De gastenkamer ontvouwt zich op 2 niveaus en opent zich naar de natuur. Op de bovenverdieping is er een badkamer en slaapkamer. Op de benedenverdieping is er een kleine keuken, een gezellige woonkamer en een wasruimte. Ontspannende sauna is altijd beschikbaar voor de eigenaren en gasten. De hut was in loftstijl ingericht. Dankzij de hoge plafonds wordt het gebouw in de zomer passief gekoeld. Het verharde platte dak biedt een extra plek voor ontspanning of vermaak.

Huis in het bos past naadloos in het natuurlijke landschap

Moderne hut in het bos Duurzaam-milieuvriendelijk Amerika-Rierson Salmons-Salmela-Architect

Kamerhoge ramen versterken de communicatie van binnen en buiten. De woonkamer opent royaal naar het houten terras. Naast de optische warmte die het hout aan het interieur geeft, is er driedubbel glas en een koudebrugvrije fundering. De hut is voorzien van royale warmte-isolatie en heeft een minimaal energieverbruik. De nieuwe garage is voorzien van zonnecellen.

Contrasterende en onderhoudsvrije gevelbekleding

Moderne huishut op de heuvel panoramische raam-zwarte gevel

Er zijn dramatische uitzichten van buiten

kubusachtig huis op een helling boslandschap-houten terras op het dak-landschap

Moderne hut Rierson-Salmons Cabin by Salmela Architecten

Winterlandschappen Rierson Salmon's house-in the forest-Salmela Architect-view lake

minimalistisch huis aan het meer

Huis op een heuvel glazen wanden te openen ruit-muur hout-terras-dak verhard

Dakterras met uitzicht op het meer

modern huis aan de kust-dakterras-houten balustrade-meerzicht

Muren en fundering zijn ontworpen om koudebruggen vrij te zijn

Modern boshuis houten terras uitzicht op de natuur meer Chalet-riersom residentie salmela-architect

Dennen- en berkenhout binnen

Kubusvormig huis-in het bos-driedubbele beglazing houten lambrisering interieurontwerp

Sauna met stoom

Gastenverblijf sauna hout inbouw wandlampen bekleding hut

Huis in het bos hout interieur bekleding schoorsteen ingebouwd

Dennenhout berkenhouten gevelbekleding ramen met driedubbele beglazing warmte-isolerend

Woonkubus ontwerp aanzichten plattegronden Salmela Architect

Blauwdruk Kusthuis Plattegrond Woonkamers Huis gebouwd in het bos

Landhuis met eigentijdse woning plattegrond uitzicht in de Forest-Rierson Salmons-Cabin

Foto’s door: David Getty