architectuur

Leven in contact met de natuur in kleine houten hutjes in het bos

Houten hutten in het bos dichtbij natuur-woonterras

Hoe meer de wereld globaliseert, hoe vaker men op zoek gaat naar een plek waar men in contact kan komen met de natuur. Omdat iedereen een pauze nodig heeft van het hectische leven van alledag, is de natuur de beste plek om te ontspannen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een woning in een natuurgebied dat een privé toevluchtsoord wordt. De architecten van Studio Miti in Thailand ontwierpen vier kleine houten hutjes in het bos, die in nauw contact staan ​​met de omringende natuur. U kunt meer te weten komen over het idee achter het project en de architectuur in dit artikel!

Houten hutten in het bos bomen achtertuin terras

Een familie uit Uthai Thani, Thailand wilde ooit in het bos wonen, dus plantten ze bomen in hun achtertuin. Nu, 30 jaar later, als de ouders al met pensioen zijn, zijn de bomen groot en vormen ze een klein bos. De architecten ontwierpen de vier kleine houten hutjes in het bos speciaal voor het pand, zodat ze perfect tussen de bomen passen. Ze kozen voor een ongebruikelijke kruisvorm voor de houten huizen.

Houten hutten in het bos bijzondere-architectuur-houten huizen

De hutten zijn ontworpen met een houten gevel om perfect op te gaan in het natuurlijke landschap. Ze versmelten prachtig tussen de bomen en zorgen voor een prachtig totaalbeeld. Een prachtig uitzicht op het bos opent zich vanuit de ramen van elke hut.

houten hutten-bos-bomen-gevel-hout-ramen

De houten hutten in het bos zijn van de grond getild en elke andere hut is 1,20 meter hoger gebouwd dan de vorige. Ze hebben dus een ander gezichtspunt. Niettemin delen de houten hutten in het bos een gemeenschappelijk terras met een houten vlonder, dat ook bovengronds is. Hierdoor ontstaat er een verbinding tussen de afzonderlijke woningen zodat de bewoners en hun gasten samen op het terras kunnen vertoeven.

houten hutten-bos-interieur-slaapkamer-badkamer

Elke kruisvormige hut in het bosgebied heeft in totaal vijf aparte ruimtes: een terras, hal, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze zijn ingericht in een rustieke stijl en hebben een eenvoudig ontwerp. De ramen gaan naar boven open zodat ze ook als luifel dienen.

houten hutten-bos-terras-houten dek-hangmat

Het buitenterrein is comfortabel ingericht met diverse houten tuinmeubelen en comfortabele hangmatten. Naast de bomen staan ​​er op het grote terras veel potplanten, die het natuurlijke totaalbeeld mooi afronden. In de kleine houten hutten in het bos heb je alles wat je nodig hebt om in contact met de natuur te leven.

houten hutten-bos-wonen-natuur-houten huizen

plot-plan-houten-hutten-bos-cross-vorm

blokhut bos architectuur overzicht

plattegrond-houten-hut-bos-kruisvorm

Bekijk de andere projecten van Studio Miti op zijn officiële website Bij.