architectuur

Milieuvriendelijke minimalistische architectuur van Luigi Valente

Actieve biomonitoring in Gronmo, Noorwegen

De minimalistische architectuur is de voorkeursstijl voor de renovatie van Gronmo, op slechts 12 kilometer van de hoofdstad. Het fascinerende en ambitieuze project werd uitgevoerd in opdracht van de stad Oslo. De spectaculaire beelden die we hier laten zien zijn het voorstel van architect Luigi Valente om deze wijk te transformeren van een vuile, ongezonde vuilstortplaats naar een milieuvriendelijk complex.

minimalistische architectuur door Luigi Valente

moderne architectuur - interessant idee

Het Gronmo-project omvat activiteiten zoals recycling en energieproductie uit hernieuwbare energiebronnen. De verdere ontwikkeling van het project omvat ook de bouw van een vlaggenschipstructuur als een soort cultureel centrum. Het cultureel centrum toont alle karakteristieke kenmerken van de minimalistische architectuur en het is een genoegen om hier lokaal, nationaal en internationaal van te genieten.

moderne minimalistische architectuur

innovatieve interessante minimalistische architectuur

Dit project is opmerkelijk, niet alleen omdat het ons de meest opwindende voorbeelden geeft van minimalistische architectuur gepresenteerd, maar ook omdat het elementen van innovatieve architectuur en biologie combineert. De holistische benadering van de architect van het ontwerp en de duurzaamheid van dit project beloven dat Gronmo in elk opzicht een ervaring zal zijn. Hiertoe installeerde Luigi Valente een systeem voor biomonitoring dat past bij het minimalistische ontwerp en dat de luchtkwaliteit regelt.

Milieuvriendelijke minimalistische architectuur

Milieuvriendelijk minimalistisch ontwerp

In een artikel over de minimalistische architectuur de term biomonitoring klinkt misschien onlogisch en zelfs te wetenschappelijk. Het beschrijft echter een heel eenvoudig concept. In dit geval zat korstmos in de minimalistische architectuur geplant. Korstmos is een kleine biologische vorm die alleen kan overleven als de luchtkwaliteit goed is. Het korstmos fungeert als een soort indicator – als de lucht vervuild raakt, zal het korstmos opdrogen en afsterven. Het is dus belangrijk om de groei van korstmossen aan te moedigen – en de minimalistische architectuur speelt hierin een belangrijke rol.

minimalistische architectuur in Noorwegen

Milieuvriendelijk minimalistisch design uit Noorwegen

Gebouwd in massieve rechthoekige blokken van lokale materialen, toont het culturele centrum het best de functionaliteit van de minimalistische architectuur. De structuur is zo ontworpen dat de elementen visueel harmoniseren terwijl ze praktische toepassingen hebben. Zo wordt het water dat door de constructie stroomt gerecycled en gebruikt als energiebron. Maar ook zonder dit aspect draagt ​​dit culturele centrum bij aan een nieuwe dynamische en energieke omgeving.

Milieuvriendelijk minimalistisch ontwerpidee - blauwdruk

Luigi Valente maakte zijn sculptuur bewust van gerecyclede materialen en liet als eerste zien hoe dat komt minimalistische architectuur zou een zeer goede basis kunnen worden voor toekomstige milieuvriendelijke constructies.

Van Jazo