architectuur

minimalistische architectuur – het Karuizawa Museum

modern museum in Japan

Dit is zeker niet zomaar een voorbeeld van minimalistische architectuur, het is een kunstvorm uit Japan. Het prachtige museumcomplex is gelegen nabij het Yatsugatake-gebergte in Nagano, Japan. Het project, ontworpen door Yasui Hideo Büro, werd in 2011 voltooid. Zijn ongebruikelijke vorm trekt ieders aandacht. Het is namelijk vergelijkbaar met origami, een Japanse kunst die over de hele wereld bekend is. We kunnen gerust zeggen dat dit uitstekend, onconventioneel is, minimalistische architectuur  is een bijzondere bijdrage aan het Japanse kunstenaarschap.

Moderne minimalistische architectuur uit Japan

innovatief exterieurdesign uit Japan

de minimalistische architectuur Het samenbrengen van de Japanse traditie onder één dak is een lastige opgave en een uitdaging voor de architect. Hij moest verschillende origami-technieken bestuderen om de beste te kiezen en deze op een originele manier in het project te integreren. Het resultaat is indrukwekkend – dit minimalistische gebouw is misschien wel het meest unieke gebouw in de omgeving.

Innovatief design uit Japan – minimalistische architectuur

minimalistisch exterieurdesign - moderne structuur

Het creatieve idee voor dit minimalistische gebouw heeft ook een futuristisch aspect. Zoals je kunt zien, is het gebouw ontworpen zonder rondingen. Net als een origami heeft het een nogal hoekige vorm en doet het denken aan gevouwen papier. Dit specifieke ontwerp vereiste speciale materialen om contrasten te creëren. De originele structuur onderscheidt dit gebouw in minimalistische stijl van de andere.

Door de verschillende onderdelen waan je je echt in een echte origami. De minimalistische structuur staat altijd bekend als innovatief en het Karuizawa Museum met zijn moderne uitstraling is daar een uitstekend bewijs van.

moderne architectuur uit Japan

modern museum in Japan - interessante vorm?

modern interieur - minimalistisch museum

minimalistisch design - modern museum

minimalistische stijl - modern gebouw in japanminimalistische moderne architectuur in japan - museumblauwdruk

moderne architectuur - japan - blauwdruk