architectuur

Modern Atelier Design – minimalistische architectuur in Japan

minimalistische architectuur Foto’s: Hiroshi Ueda

Een moderne Atelier ontwerp en eengezinswoning onder één dak? Dit moderne architectuurproject uit Japan is het duidelijke bewijs dat met een beetje creativiteit een multifunctioneel gebouw kan worden ontworpen dat tegelijkertijd als winkel en woonhuis kan functioneren. Gelegen in een woonwijk in de stad Minoh, moeten de studio en het huis ruim en open lijken, terwijl de privacy van de bewoners wordt beschermd.

minimalistisch studio-ontwerp

moderne witte gevel - atelier design Foto’s: Hiroshi Ueda

In het ontwerp van Atelier ontwerp de architecten werden niet alleen beperkt door de beperkte bruikbare oppervlakte, maar ook door de specifieke stadsregels. Er is een norm ingevoerd zodat de stad voldoende groen heeft. Volgens de norm moest minimaal 10 procent van het terrein beplant worden. Daarom ontwierpen de architecten een groene ring rond het atelier. De rijkelijk beglaasde gevel opent de woning naar de tuin en laat voldoende zonlicht binnen in de studio.

Modern studiodesign met een minimalistisch interieur

minimalistisch interieuratelier Foto’s: Hiroshi Ueda

Het huis werd op verschillende niveaus gebouwd, waarbij het interieur werd verdeeld volgens de functies – het atelier werd op het lagere niveau geplaatst en ligt op het noorden. De winkel kijkt uit op de straat, terwijl het woongedeelte goed wordt beschermd door een grote stenen muur. Een multifunctionele ruimte is speciaal ontworpen om voldoende opberg- en werkruimte te bieden aan de winkel. Dat Atelier ontwerp van de UID-architecten is omgeven door groene vegetatie dankzij de woningbouw. De verse planten zijn de enige decoratie die het huis nodig heeft. Het interieur is eenvoudig maar comfortabel. Al het meubilair, de vloeren en de kleur van de muren zijn wit. In de kast staat een grote witte tafel en een modern wit rekkensysteem dat voldoende opbergruimte biedt voor alle projecten. Er worden veel verschillende ruimtes aangeboden voor alle behoeften van de klant. Het huis is speciaal aangepast aan de levensstijl van de eigenaren zodat zij hun werk en privéleven zonder veel moeite effectief kunnen combineren.

Moderne glazen gevel en wit interieur

minimalistische architectuur Japan - Atelier Design Foto’s: Hiroshi Ueda

Wit reksysteem en leren bank in de woonkamer

wit woonkamerontwerp Foto’s: Hiroshi Ueda

Atelier interieurontwerp

Kast interieur Foto’s: Hiroshi Ueda

Interessante woningbouw met wintertuin

Ontwerp de wintertuin Foto’s: Hiroshi Ueda

Japans tuinontwerp

Japanse tuin Foto’s: Hiroshi Ueda

Bouwplan van de studio

Bouwschets van de studio