architectuur

Modern, gemakkelijk te onderhouden tuinhuis bootst zijn omgeving na

Modern zomerhuis op het eiland Skatoz door Filter Arkiteketer uit Oslo

elegant, gemakkelijk te onderhouden strandhuis

deze moderne Zomerhuis is gelegen op Skatoy, een eiland in de prachtige archipel aan de zuidkust van Noorwegen. Dit spannende project omvatte een renovatie van de oude woning. Het oorspronkelijke huis kon niet worden hersteld omdat de constructie volledig verrot was. De nieuw gecreëerde Zomerhuis heeft een moderne vorm die op een innovatieve manier de omgeving nabootst.

Milieuvriendelijk modern zomerhuis

houten huis aan de kust in Noorwegen

De huiseigenaar heeft de standaard gezet voor een onderhoudsvriendelijk Zomerhuis. Het resultaat is een structuur die de stenen en flora van het eiland nabootst. Het dak is gemaakt van Sedum – enerzijds is het milieuvriendelijk, anderzijds biedt het hoogwaardige bescherming tegen de zomerhitte en isolatie in de winter. De hoofdstructuur van het huis bestaat uit stenen muren en houten bekleding. De constructie is bewezen weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. De houten elementen op de gevel verouderen na verloop van tijd en zien er steeds natuurlijker uit. Dat Zomerhuis heeft een eenvoudige geometrische vorm maar ziet er veel natuurlijker uit dankzij de gebruikte materialen.

Onderhoudsarme moderne architectuur – een zomerhuis in Noorwegen

onderhoudsvriendelijk strandhuis - houten wand

modern huis aan zee - houten muur

Zoals vaak gebeurt, vroeg de eigenaar van het huis om een Zomerhuis, waarin buiten en binnen in elkaar overlopen. Uiteindelijk was de prachtige omgeving daar de belangrijkste reden voor Zomerhuis werd daar gebouwd. De architecten stonden voor de uitdaging om een ​​open huis met een eigen gedeelte te ontwerpen. De ruime woonkamer biedt een prachtig uitzicht, terwijl twee slim ontworpen volumes een goed beschermd privégedeelte met een terras op de tweede verdieping verbergen. Op deze manier is het onderhoudsvriendelijke tuinhuis een open en tegelijkertijd privéwoning voor de zomer.

Van Jazo

modern strandhuis - terras

Stenen gevel in het moderne, onderhoudsvriendelijke kusthuis

modern opwindend milieuvriendelijk huisontwerp - huis in Noorwegen

moderne slaapkamer met houten wand

milieuvriendelijk huisontwerp - huis in Noorwegen

Decoratie in het moderne strandhuis

modern milieuvriendelijk huisontwerp

moderne witte keuken

modern huisontwerp - huis in Noorwegen

Bouwplan van het onderhoudsvriendelijke strandhuis in Noorwegen

Bouwplan van het kusthuis in Noorwegen