architectuur

Moderne woning met glazen pui – architectonisch project voor eengezinswoning met glazen pui

huis met glazen pui drie verdiepingen nieuwbouw oude victoriaanse achtertuin glazen gevel achtertuin tuinmeubelen daglicht

Het uitgesneden huis met glazen pui strekt zich uit over 232 vierkante meter en heeft drie slaapkamers die volledig opnieuw zijn ontworpen. Het nieuwe gebouw heeft een Victoriaans gebouw vervangen dat sinds de jaren 1920, dat wil zeggen meer dan een eeuw, onaangeroerd is gebleven. Om een ​​moderne woning te creëren, moest de bestaande interne structuur volledig opnieuw worden ontworpen.

Fougeron Architecture transformeert een oud gebouw in een huis met een glazen pui

huis met glazen pui nieuwbouw van drie verdiepingen oude victoriaanse achtertuin glazen gevel achtertuin buitenaanzicht

Het team van architectenbureau Fougeron draaide het oorspronkelijke ontwerp om en maakte van het achterste deel van de site het belangrijkste woongedeelte. De ontwerpers maakten verschillende ontwerpen voor de vloerplaten, wat resulteerde in een reeks holtes die natuurlijk licht binnenlieten. Elke verdieping is tussen drie sleuven geplaatst, zodat het huis met glazen gevel verticaal is verbonden in plaats van horizontaal.

origineel victoriaans huis zwarte gevel trap garage straatkant

Traditionele Victoriaanse huizen zijn vaak slecht verlicht en van verdieping tot verdieping gescheiden, maar het hangen van vloeren zorgt voor helderheid en vloeibaarheid in het Cut Out House. In dit uitzonderlijk smalle stuk grond waren blootstelling aan de zon en natuurlijke lichttransmissie van groot belang. Deze zorgden ervoor dat het huis met glazen gevel warm en open aanvoelde.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellend nieuw gebouw ontwerp glazen raam aanrecht moderne gestoffeerde meubels

Om de kleine footprint van het gebouw te maximaliseren, hebben bouwvakkers de begane grond bij de achteraanbouw uitgegraven. De glazen achtergevel, onder een hoek van 9 graden, bestaat dan ook uit een klantspecifiek beglaasd stalen kozijn met isolerende beglazing. De schuine buitengevel maximaliseert zo de ruimte en de vierkante meters in het glazen huis. Door de hele kamer opnieuw in te richten en de programmaoriëntatie om te keren, hebben de architecten het huis opnieuw uitgevonden met een glazen pui.

Het huis met zijn glazen pui zet moderne accenten

huis met glazen front badkamer houten lambrisering retro stijl spoelbak dubbele functie keuken eiland spoelbak ingebouwde oven

Een fel oranje trap en een glazen gevel met randen behoren tot de aanpassingen die het Amerikaanse architectenbureau heeft gedaan. The Cut Out House bevindt zich in de Noe-vallei, een welvarend deel van de stad, en het project omvatte de volledige verbouwing van het oude gebouw.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellend nieuwbouwontwerp tweede verdieping plafondmeubilair woonkamer

Het appartement beslaat een smal perceel van 20 x 8 meter en staat in verbinding met de aangrenzende bijgebouwen. Terwijl de straatkant behouden bleef, hebben de ontwerpers de achtergevel opnieuw ontworpen. Een muur van twee verdiepingen helt negen graden naar buiten, waardoor het vloeroppervlak groter wordt. Het deel van de derde verdieping helt ook naar buiten, maar in de tegenovergestelde richting.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellend nieuw gebouw ontwerp raam uitzicht tweede verdieping laptop werkstation

De glazen gevel bestaat uit glasplaten die zijn ingebed in een op maat gemaakt frame. Het interieur van het drie verdiepingen tellende appartement maakt indruk met zijn moderne, minimalistische design, met de woonkamer verbonden met de tuin in de achtertuin.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellende nieuwbouw ontwerp glazen raam vooraanzicht drie verdiepingen avond

Grote glazen schuifdeuren openen de woonkamer, keuken en eetkamer naar de buitenruimte. Een kalkstenen vloer, een blauwe schutting en kasten markeren de grens tussen binnen en buiten.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellende nieuwbouw ontwerp lichtblauw bed kinderkamer bureau speelgoed uitzicht

De kinderkamer en studeerkamer bevinden zich op de tweede verdieping, terwijl de master suite en logeerkamer zich op de bovenste verdieping bevinden. De ramen en een veranda zijn zo georiënteerd dat ze uitzicht bieden op de heuvels van San Francisco in de verte.

Ontwerp elementen

huis met glazen pui drie verdiepingen tellend nieuwbouwontwerp oranje trap lichtblauwe muur

Als hoogtepunt van het ontwerp plaatsten de architecten een oranje trap in een vide. Dit dient als een soort organiserend ontwerpelement in het huis. Een geperforeerde metalen rail klapt in en uit en doet denken aan de vorm van de glazen gevel.

huis met glazen pui nieuwbouw van drie verdiepingen ontwerp glazen ramen terras balkon paars fauteuil bed slaapkamer laminaatvloer

Aan de achterkant van het appartement worden de holtes geaccentueerd met vlakken die zijn geschilderd in verschillende tinten blauw, van licht tot donker. De koers wordt van boven naar beneden benadrukt.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellend nieuw gebouw plattegrond 3d foto architectonisch projectplan

Het huis met glazen gevel bevat een aantal duurzame strategieën, waaronder natuurlijke ventilatie, geen airconditioning, armaturen met een laag debiet en een oplaadstation voor elektrische voertuigen. Het appartement heeft ook warmwaterverwarming geïntegreerd in de stenen en houten vloeren.

huis met glazen pui drie verdiepingen tellende nieuwbouw plattegrond 3d foto architectonisch project blauwdruk

Fougeron Architecture heeft verschillende bouwprojecten voltooid in zijn thuisstaat Californië, waaronder een stedelijk appartementengebouw bekleed met donkere houten deuvels. Het team ontwierp ook een huis dat op een klif uitsteekt en over de rand hangt.

Architecten website

huis met glazen front badkamer houten lambrisering retro stijl wastafel dubbele functie grote spiegel tegels

huis met glazen pui nieuwbouw ontwerp van drie verdiepingen oranje trap lichtblauw bed kinderkamer

kinderbadkamer geometrisch patroon muren vormen douchecabine glazen paneel badkuip

huis met glazen pui nieuwbouw drie verdiepingen ontwerp glazen ramen eettafel woonkamer overspoeld met lichte kalkstenen vloer