architectuur

Modulair containerhuis met zwembad en subtiel design midden in de natuur

Voor dit project hebben de architecten een onconventionele aanpak gevolgd om een ​​modulair containerhuis in de Hamptons te creëren. Het “Amagansett Modular House” is geen traditioneel gebouw, maar bestaat uit een aantal omgebouwde containers. Het team heeft er in totaal zes geprefabriceerd en in slechts twee dagen ter plaatse geïnstalleerd. De modules van de woning zijn gesitueerd rondom een ​​bestaande eik en zijn zodanig gestapeld dat er midden in het natuurgebied een woonoppervlak van 1.800 vierkante meter ontstaat.

Plattegrond van het modulaire containerhuis

design container modulair huis met zwembad gebouwd rond eiken in het bos

Het woonoppervlak omvat dan ook in totaal vier slaapkamers, drie badkamers en een ruime woonkamer. De gevel is zwart geschilderd en harmonieert perfect met de bosomgeving. De rijkelijk beglaasde puien maken de anders strikt minimalistische uitstraling van het bouwvolume los en geven het moderne gebouw een luchtige en lichte uitstraling. Tegelijkertijd laat de beglazing veel zonlicht binnen in de kamers en ontstaat er een naadloze verbinding tussen binnen- en buitenruimte. De bouwers, een gezin met drie kinderen, hadden een beperkt budget en stonden open voor het gebruik van onconventionele bouwmaterialen en methoden.

gestructureerd ontwerp met een doormidden gesneden container zonder pilaren eronder

De Amerikaanse architecten MB Architecture stapelden zeecontainers op elkaar om dit zwarte vakantiehuis in Amagansett, New York, in een kwestie van dagen te voltooien. Als compact modulair containerhuis vertegenwoordigt dit een weekendhuis van 167 vierkante meter op een klein bosrijk terrein in het gehucht aan de zuidkust van Long Island. Om aan de verwachtingen van de klant voor een retraite te voldoen, hebben de architecten aan de noordzijde een extra container toegevoegd, die via een glazen loopbrug aansluit op het hoofdvolume met een dubbele hoogte. Er is ook nog een container op de tweede verdieping.

Verbinding gemaakt van glas tussen twee delen van het container modulaire huis met tuin

De architectuur volgt de natuurlijke contouren van de wigvormige site: het gebouw bevindt zich op een hoger niveau aan het bredere oostelijke uiteinde van de site, terwijl het buitenterras naar het westen afdaalt naar het zwembad. Grote ramen en glazen deuren aan beide uiteinden van de container creëren een woonomgeving zowel binnen als buiten. Deze veranderingen spelen ook in op het glooiende oppervlak dat de plaatsing en oriëntatie van het op het westen gerichte gebouw heeft beïnvloed. De grootte van het modulaire containerhuis is echter opzettelijk compact om overeen te komen met de aangrenzende huizen.

Minimalistisch design en ruimtelijkheid

ruimtegebruik met hoge plafonds in het interieur met minimalistisch design oranje bank en houten tafel

De architecten gebruikten de dubbelhoge ruimte en creëerden een raammuur. Zo overspoelden ze de woonkamer met daglicht en omlijstten ze het uitzicht naar het westen. Bij zonsondergang gaan de lichtstralen letterlijk door het huis. De zonovergoten woonkamer is ingericht met een vintage rieten mat van de Noord-Afrikaanse Toeareg-stam (gekocht op een rommelmarkt), een toga-bank en een Saarinen-tafel met rode Tolix-krukken.

trap met leuning leidt vanuit de woonkamer direct naar de slaapkamer met hal

De ontwerpers wilden een comfortabel, speels en leuk interieur creëren voor kinderen en ouders. Zo zijn de open indeling en de geometrische gevel ontstaan. Deze illustreren dat zo’n modulair containerhuis erg ruimtelijk kan aanvoelen. Het team sneed ook een container tot de helft van zijn lengte en plaatste deze op de tweede verdieping om de hoofdslaapkamer te huisvesten. De aparte slaapkamervleugel heeft een comfortabel ingerichte badkamer.

brede Franse deur met uitzicht op het bos en retro houten meubelen in de kamer

Grote ramen in de slaapkamers op de bovenverdieping wekken de illusie ondergedompeld te zijn in de boomtoppen. De op maat gemaakte meubels ronden het minimalistische concept van de faciliteit af. De constructieve vormgeving op de tweede verdieping is uniek. Er zijn geen balken eronder, maar het is van bovenaf getextureerd en aan de andere kant gespannen tegen de fundering. Dit is dus een soort structurele doorbraak waarbij de architecten profiteerden van de inherente sterkte van de containers.

Vlootrealisatie van het bouwproject

moderne minimalistische keuken met witte kasten en plafondverlichting

Het technische deel van het project vond off-site plaats voordat de containers in twee dagen werden vervoerd en geïnstalleerd. De keukenkasten, badkamertegels en armaturen, glazen loopbrug, landschapsarchitectuur en zwembad werden allemaal toegevoegd in de weken na de installatie. De minimalistische keuken is voorzien van werkbladen, terwijl de vloeren van gebleekt eikenhout zijn.

verlicht containerhuis in zwart met tuinpad van natuursteen modern design

De snelle en zeer efficiënte bouw hielp ook om de kosten te verlagen. Deze varieerden van $ 300 tot $ 300 per vierkante voet, exclusief de landschapselementen en het zwembad. Hoewel dit een zeer hoog aantal kan zijn in bijvoorbeeld de staat New York, is het ver onder het gemiddelde voor de locatie aan de oostkant van Long Island, waar de bouw $ 500 tot $ 800 per vierkante voet kan kosten. Om deze reden zijn de bouwkosten afhankelijk van de regio.

Zicht op slaapkamer in container met gordijnen midden in het bos

Misschien wel het meest verrassende aspect van het project was hoe zelden de hoofdarchitect klanten persoonlijk ontmoette. Het drukbezette koppel ontmoette de architecten een paar keer en slechts twee keer ter plaatse. Dit gebeurde een keer toen ze het pand voor het eerst kochten en de tweede keer toen het huis bijna klaar was. Deze regeling was enigszins ongebruikelijk voor de praktijk die gewend is aan terugkerende klantbijeenkomsten.

* Architecten website

in zwart geschilderde container modulaire woning met grote ramen en deuren gezien vanaf het tuinpad

zijaanzicht van het modulaire containerhuis gebouwd op twee verdiepingen met tuin en zwembad

aparte badkamer van de kinderkamer met hemelsblauwe muur

groot glazen raam in de hoofdslaapkamer met witte muren en laminaatvloer

vintage rieten mat van de noord-afrikaanse tuareg stam toga sofa saarinen tafel met rode tolix kruk

plattegrond amagansett container modulair huis

Door architecten ontworpen containermodule als plattegrond voor plattegrond