architectuur

Okitu House – een kusthuis in Nieuw-Zeeland

Door Peter Bossley

interessant modern exterieurontwerp

Dat Okitu huis is gebouwd op een eiland en biedt een prachtig uitzicht op de kust. En het is het moderne glazen huis waar je altijd van hebt gedroomd. Okitu House is een prachtig gebouw. Het combineert een eenvoudige structuur met één verdieping met luxe binnen- en buitenruimtes die zich openen naar het verbazingwekkende landschap eromheen. Architect Peter Bossley heeft twee onderscheidingen ontvangen voor dit meesterwerk: de NZIA Local Prize for Architecture 2005 en de NZIA New Zealand Prize for Architecture 2006.

Okitu House – modern designidee uit Nieuw-Zeeland

interessante structuur en vorm van een innovatief gebouw

Dat Huis aan de kust, die is gelegen in Tatapouri-Point, Nieuw-Zeeland kijkt uit over de oceaan. Op dat Okitu huis je kunt de prachtige bochten van de heuvels aanschouwen en genieten van een spannend landschap. Op deze plek groeit lage vegetatie, die het landschap vooral groen en geel kleurt. Het huis zelf heeft kleine tuinen in de achtertuin en palmbomen bij het zwembad aan de achterkant.

Huis aan de kust in Nieuw-Zeeland

spannende moderne vorm exterieur design zwembad

Okitu huis heeft slechts één bodemniveau dat zich horizontaal naar de kustlijn uitbreidt. Het ontwerp komt overeen met het verzoek van de klant Huis aan de kust te hebben voor twee of meer personen. De lange T-vormige blauwdruk is hier de beste architecturale beslissing. Het bestaat uit twee delen, één is geschikt voor gasten, de andere is bedoeld voor de huiseigenaar.

modern interieur – een huis aan de kust in Nieuw-Zeeland

elegant interieur - bank en open haard

Het woongedeelte is royaal ingedeeld en bevat een keuken, eetkamer en woonkamer. Het opent naar het grote zwembad aan de achterzijde. De hoofdslaapkamer is direct verbonden met het woongedeelte met nog een kleinere slaapkamer. De rest van de kamers zijn gerangschikt langs het langste deel van het gebouw dat toegankelijk is via een hal. Dit gedeelte kan gesloten blijven als er geen bezoekers zijn op de Huis aan de kust geeft.

De geweldige uitzichten die door de hele glazen gevel worden onthuld, vormen een perfecte achtergrond voor het minimalistische interieurontwerp. De kamers worden omlijnd door de donkere zuilen. De muren en plafonds zijn wit geschilderd. De vloeren en meubeloppervlakken zijn gemaakt van elegant, gepolijst hout.

Door KH Christova

stijlvol interieur in de keuken