architectuur

Oude waterzuiveringsinstallatie wordt modern loft appartement

tuinpad zwembad in industriële stijl

Een oude waterzuiveringsinstallatie werd omgebouwd tot een moderne Loft appartement getransformeerd. De bouwwerkzaamheden hebben 15 jaar geduurd, maar het eindresultaat was het zeker waard. Het interieur inspireert met een moderne industriële look, die je niet vaak tegenkomt in Cote d’Azur.

Loft appartement in industriële stijl

Gestoffeerde meubels woonkamer interieur ruim

Een moderne Loft appartement was gevestigd in een oude rioolwaterzuiveringsinstallatie. De huiseigenaar, een voormalig piloot, kocht het pand op een veiling. Hij stond helemaal versteld van de rustieke uitstraling van het gebouw. Na de aanvankelijke vreugde ontdekte hij dat hij voor een grote uitdaging stond en zeker hulp nodig had van experts op het gebied van interieurontwerp. De transformatie naar een modern appartement nam 15 jaar in beslag en hij twijfelde zelf wel eens of de verbouwing wel zou lukken. Hij had zin om met een klein penseel een groot schip te schilderen. Maar zoals alle succesverhalen kreeg hij veel geduld en steun van de getalenteerde ontwerper Bernadette Jacques eindelijk het project succesvol afgerond.

Loft appartement met stijlvol meubilair

modern plat ontwerpidee

Het eindresultaat is het duidelijke bewijs dat de lange wachttijd de moeite waard was – moderne meubels passen bij het totaalconcept en het interieur is uitnodigend. De meeste meubels zijn op maat gemaakt en afgestemd op de specifieke kenmerken van het appartement. De grote raampartijen laten voldoende zonlicht binnen in het interieur en zorgen voor een huiselijke en gezellige uitstraling. Naast de gemakken van het moderne leven is ook een deel van de pompen in het watersysteem gerestaureerd en als accenten in het interieur gezet. Buiten kunt u ook positief worden verrast – een prachtig uitzicht wordt onthuld vanaf het houten terras. Een verwarmd zwembad biedt ontspanning na een lange werkdag.

De gang werd een eetkamer

Laminaatvloer industriële faciliteit

De kast – een stijlvol idee

moderne interieur lederen fauteuil

Slaapkamer met kamerhoge ramen

moderne vloer plafond raam

Hoogglans keuken van RVS

Idee voor modern design van roestvrij staal

Badkamer met granieten vloer

Badkamer raam granieten vloer

Vrijstaand bad

bruin vrijstaand bad aan de muur

Prachtig uitzicht – het dakterras

Whirlpool tuinmeubelen

De tuin – prachtige decoratie met rivierstenen

Werkende tuinontwerp stenen gevel

Huis met een houten terras

Frankrijk huis renovatie ontwerp