architectuur

Rijbak met moderne architectuur in “Ooievaarsnestboerderij”

Ontworpen door de Praagse studio SGL

Rijbak met moderne architectuur

Om van een oude boerderij één te maken Rijbak met moderne architectuur Transformeren is een grote uitdaging die onbegrensde mogelijkheden laat voor de verbeelding van de ontwerper. Projectplanning is niet de enige manier om dit te bereiken – een oud verlaten gebouw kan weer tot leven worden gebracht en worden omgevormd tot een charmante woonwijk, zakelijke bijeenkomst of vrijetijdsbesteding. Dit succesvolle project kwam uit in Praag. Een verlaten gebouw is omgebouwd tot een woning met een modern en eigentijds design. En vergeet niet – met een geweldige moderne rijbak.

Manege met moderne architectuur in Praag

Rijbak-met-moderne-architectuur-praag

Het idee is om een ​​oud gebouw om te bouwen tot een plek met moderne architectuur om verschillende activiteiten uit te voeren, waaronder zakelijke bijeenkomsten, bedrijfspresentaties en documentarchivering. Sinds 1926 zijn de ooievaars de enige bewoners van het gebouw. Het omringende landschap heeft uitgestrekte valleien en een groot netwerk van meren. Het is een prachtige plek, betovert met zijn ruimtelijkheid en natuurlijke schoonheid. Omdat het gebouw echter lange tijd niet is gebruikt, begon het af te brokkelen. Het bedrijf koos de plek om deze redenen en vernieuwde het met de nieuwste modernistische ideeën. Omdat de ooievaars daar de enige bewoners waren, besloot het bedrijf een ooievaarsnest als bedrijfslogo te gebruiken. Alles daar is gebaseerd op dit symbool, dus ook alle objecten in de woning. Alles wat waardevol was, werd bewaard. De gebouwen die onbruikbaar waren bevonden, werden gesloopt en vervangen door nieuwe. De residentie bestaat uit een grote tuin waar de ontvangst voor bezoekers is gevestigd, een hotel, een restaurant, een vergaderruimte, een zwembad, een bowlinghal en een luxe huis en tuin voor VIP-bezoekers. Er is ook een apart huis voor huisdieren.

De manege met moderne architectuur is het hart van de boerderij

Boerderij ooievaar nest boerderij

De kern van de hele compositie is de Rijbak met moderne architectuur, waarvan de fundamenten zijn gemaakt van houten planken. Er is natuurlijke ventilatie. De bodem is natuurlijk bedekt met zand. Van buitenaf gezien lijkt het gebouw op een ooievaarsnest, omdat de buitenste houten schaal de stokken in het ooievaarsnest nabootst. Deze Rijbak met moderne architectuur is een trekpleister met zijn ongewone uiterlijk. Het bedrijf dringt aan op het idee dat dieren in het wild in de regio moeten worden beschermd. Dit concept is tot stand gekomen door de moderne, eigentijdse vormgeving, succesvol herkenbaar als ooievaarsnest.

Rijbak met moderne architectuur – exterieur

Rijbak-met-moderne-architectuur-centrum-boerderij

interieur

Rijbak-met-moderne-architectuur-houten-vloerdelen

Indoor manege met moderne architectuur

Vergaderruimte

Ooievaarsnest boerderij vergaderruimte

Ooievaarsnest-boerderij-rijhal-houten-planken

Rijhal-met-moderne-architectuur-nachtverlichting

Rijbak-met-moderne-architectuur-doorsnede

Ooievaarsnest boerderij plan

Rijbak-met-moderne-architectuur-bouwplan

Rijhal-met-moderne-architectuur-indeling