architectuur

Romantisch hotel in de bergen in Noorwegen met een geweldige gevel

Innovatieve architectuur van romantisch hotel

EEN Romantisch hotel in de bergen biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar trekt zelf ook de aandacht. Het Juvet Landscape Hotel ligt in Valldal, Noorwegen, vlakbij de prachtige Gudbrandsjuvet-waterval. De eigenaar, Knut Slinning, groeide op in het gebied. Hij wilde de uitstekende locatie gebruiken zonder de natuur te schaden. Dat is het idee van dit onconventionele hotel – in plaats van dat alle kamers in één groot gebouw zijn gehuisvest, zijn er verschillende kleine huizen gebouwd. Elke woning heeft minimaal 2 wanden die geheel van glas zijn, zodat het prachtige landschap nog beter geaccentueerd kan worden. Doordachte positionering van de individuele huizen zorgt ervoor dat elk huis niet naar de anderen kijkt, en op deze manier blijft het privégedeelte van de gasten beschermd.

Romantisch hotel in de bergen – interessante constructie

romantisch hotel in het bos

Dat Romantisch hotel in de bergen heeft momenteel 7 kamers te bieden en in de toekomst zullen nog eens 21 kamers worden gebouwd. Alle kamers hebben een andere constructie en passen perfect in het landschap. De kamers zijn gemaakt van massief hout en zijn alleen bewoonbaar in de zomer – omdat er geen verwarming of isolatie is. Elk gebouw is “verankerd” in de grond met massieve stalen balken met een diameter van 40 mm zonder de omringende planten en stenen op enigerlei wijze te beschadigen. De glazen gevel is ongetwijfeld het grootste voordeel van deze moderne architectuur en creëert een interessante optische illusie – het bos wordt weerspiegeld in het glas en je kunt het hotel zelf nauwelijks zien.

Romantisch hotel in de bergen – interieurdesign

modern hotel in de bergen

De interieurs van Romantisch hotel in de bergen  vanJensen et alen Skodvin Archtektkontor is extra donker zodat het van buitenaf niet te zien is. Planken, banken en een kleine tafel – allemaal gemaakt van hetzelfde hout als de gevel, in een minimalistische stijl blijven op de achtergrond en laten het prachtige landschap op de voorgrond komen. Een modern romantisch hotel in de bergen met een milieuvriendelijke constructie – het Juvet Landscape Hotel.

Modern hotel met een houten gevel

milieuvriendelijk hotel gemaakt van hout

Interessant hotelcomplex in Noorwegen

Gevel van hout en glas

minimalistisch interieur

minimalistisch interieur in het hotel

Milieuvriendelijk hotel voor de zomer in de bergen

milieuvriendelijk bouwen midden in de natuur

Hotel in de bergen biedt geweldig uitzicht

Romantisch hotel glazen gevel

Kamer in het hotel – preview