architectuur

Ruitvormige platen beschermen dit weekendhuis tegen de noordenwind

weekendhuis noorwegen asymmetrisch hellend leien dak

De vele Noorse fjorden en hun eilanden voor de kust zijn perfect voor een leuk weekendje huis in de natuur. Het huis dat we vandaag presenteren, staat op een weelderig eiland ten noordoosten van Stavanger. Aangezien het eiland geen verbinding heeft met het vasteland, worden alle materialen voor de constructie per schip vervoerd. Het project voor het weekendhuis is ontworpen door de Noorse architecten Ressel en Pir II. De experts kozen voor een gevel van leisteen, die het gebouw en de tuin beschermt tegen de harde noordenwind. Hieronder vindt u meer informatie over de architectuur en het interieurontwerp van het huis:.

klein weekendhuis architectuur leistenen gevel

De bijzondere, licht gehoekte vorm van het gebouw ziet eruit als een kwartcirkel en is bedoeld om het zuidelijke buitengebied te beschermen tegen de noordenwind. Als bekleding wordt Noorse leisteen gebruikt, die is ontworpen in de vorm van ruitvormige leien. Hierdoor ontstaat een soort gebouwschil die niet alleen als windscherm dient, maar ook een interessant visueel effect geeft. De leien bestaan ​​uit een donkergrijze, bijna zwarte steen, die wordt omschreven als bijzonder veerkrachtig en weerbestendig.

leisteen ruitvormig gebouwschilvenster

Hoewel het grootste deel van de gevel is bekleed met leisteen, zijn er ook verzonken gevelvlakken waarvoor geacetyleerde houten lamellen worden gebruikt. Ze worden omschreven als zeer stabiel en hun donkere kleur harmonieert perfect met de leistenen platen.

interieurinrichting weekendhuis houten bekleding essen

In het interieur wordt voornamelijk essenhout als materiaal gebruikt, vooral in de vorm van multiplex en massief houten bekleding voor wanden, vloeren en plafonds. Op de begane grond is de vloer nog van gepolijst beton en is er vloerverwarming in verwerkt voor meer comfort. In deze kamer staat ook een houtkachel van beton, die zowel als oven als als open haard werkt.

zuid terras raam uitzicht bos fjord

Binnen is het huis comfortabel en praktisch ingericht. Op de begane grond bevinden zich een woon- en eetkamer en een kitchenette op de gang, drie slaapkamers, twee badkamers en een apart toilet. Omdat de opdrachtgever meerdere slaapplaatsen in het weekendhuis wilde hebben, hebben de architecten de dakruimte ook als slaapkamer ontworpen. Daar is de plafondhoogte echter niet voldoende en wiskundig loopt de woonruimte niet over in de woonruimte. De ramen en beglazing in het huis bieden een prachtig uitzicht op de fjord en de omgeving.

houten lambrisering in gang weekendhuis

houten muren plafond cottage interieurdesign

zolder houten lambrisering essen betonnen muur

zolderraam schuin dak slaapplaatsen

zolder slaapkamers bedden nissen bergruimte

badkamer klein weekendhuis eiland

ruitvormige leistenen gevel windscherm

klein raam gevel leisteen

leisteen ruitvorm donkergrijs windscherm

begane grond plattegrond kamers distributie

architectonisch gesneden huis noorwegen eiland

* Een project van Ressel-architectuur en Pir II