architectuur

Ruwe natuurstenen klinkergevel en gladde oppervlakken in het interieur

Natuursteen klinker gevel moderne grote ramen schuifdeuren

Op een prachtig perceel van 440 vierkante meter staat deze moderne woning met plat dak. Er zijn eindeloze uitzichten naar het zuiden, maar er is een parkeergarage voor vrachtwagens naar het noorden. Om deze reden besloten de architecten om de plattegrond en architectuur van het huis te organiseren in relatie tot deze invloeden. Hun concept: een smal huis op twee niveaus. Het huis zelf dient als scherm en keert lelijke, luidruchtige buren de rug toe. Aan de buitenkant ziet het gebouw er aards en natuurlijk uit dankzij de ruwe natuurstenen klinkergevel, terwijl gladde, witte oppervlakken binnen domineren.

Natuursteen klinker gevel bruin moderne voordeur jaloezieën raam

Enerzijds is de woning volledig afgeschermd van ongewenste blikken, anderzijds komt deze uit op een grote, zonnige tuin. Door de grote panoramische ramen valt veel daglicht naar binnen en kunt u ongestoord genieten van het buitenleven. De resulterende plattegrond heeft een asymmetrische vorm, maar is optimaal aangepast aan de omstandigheden buiten.

Natuursteen klinker gevel bruine deur draaias

De kamerhoge panoramaramen zien eruit als grote houten schilderijlijsten die het landschap omlijsten. Ze laten een blik in de verte toe en nodigen tegelijkertijd de natuur in huis uit. Aan de buitenzijde van de ramen worden grote jaloezieën van horizontale houten lamellen bevestigd. Op deze manier kan de hoeveelheid licht en de gewenste mate van privacy worden gecontroleerd. De natuurstenen klinkergevel geeft het geheel een levendige textuur en een nobel karakter.

Natuursteen klinker gevel bruin moderne kamerhoge ramen

In het interieur wordt de gereduceerde vorm- en materiaalkeuze voortgezet. Ongepleisterde wanden in zichtbetonlook zijn gekozen als uitgangspunt voor het interieurontwerp. Dankzij houtfineer met dezelfde nerf en kleur is alles harmonieus. Ook de witte gietvloer en het wit gestuukte plafond onderstrepen het ruwe effect van het beton. De keuken complementeert dit kleurenpalet met een betonnen eiland in combinatie met een wit werkblad. Het houten parket in de slaapkamer zorgt voor een gezellige sfeer.

Natuursteen klinker gevel schuifdeuren wit privacyscherm

De sfeer in huis is uitnodigend en gezellig. Alles is gericht op de rust van het landschap. Brede, zacht glooiende velden, een paar bomen en een eenzaam huis. Je zou uren naar dit landschap kunnen kijken.

Natuursteen klinker gevel huis modern plat dak

Natuursteen klinker gevel bruin zonwering geluidsisolatie

Natuursteen klinker gevel jaloezieën buiten

Woongedeelte ingebouwde open haard kijkvenster panoramisch raam

Woongedeelte wit zichtbeton zwart panoramaraam

Thuiskantoor bureau met zichtbare betonnen muur witte wandplanken

Keuken eethoek opengewerkte betonnen trap zakdeur

Keuken zakdeur hout zichtbare betonnen muur ontwerp

Keuken eethoek smal eilandblok geïntegreerde eettafel beton

Eettafel beton gepolijst zwarte stoelen hanglampen

Keukeneiland betonnen witte eettafel geïntegreerd

Keukeneiland verstopt achter schuifdeuren

Slaapkamer houten raam klinker gevel decoratief accent

Badkamer foto jaloezieën spiegel muur witte wastafel

Badkamer bad alle witte jaloezieën

Plattegrond plattegrond eerste verdieping slaapkamer badkamer Plattegrond plattegrond doorsnede Huis Garate plat dak Plattegrond plattegrond smal huis garage begane grond

* Een project van DMOA Architecten