architectuur

Scandinavische woonstijl: moderne villa in Denemarken

Moderne villa Denemarken donker houten gevel zadeldak

Het volgende project hebben we te danken aan de Deense architect Knud Holscher: de getalenteerde ontwerper heeft in nauwe samenwerking met de Staffan Tollgärd Design Group een moderne villa gebouwd en ingericht aan de kust van Denemarken. De nieuwbouw fascineert door een eenvoudige uitstraling en een geslaagde stijlcombinatie. Terwijl het uiterlijk sterk wordt beïnvloed door de ontwerpprincipes van de industriële stijl, blijkt de binnenkant van het huis een puristische schoonheid te zijn. Scandinavische woonstijl met een moderne twist: zo kan het interieur worden omschreven. Ga met ons mee op een virtuele tour door het weekendhuis en laat je inspireren!

Scandinavische woonstijl: Puristisch meubilair in neutrale kleuren

Scandinavische woonstijl woongedeelte kussen blauw modulair ligbed

De moderne gelijkvloerse villa is gelegen op het eiland Fano, in het zuidwesten van Denemarken. Een familie uit Groot-Brittannië huurde de architecten in om een ​​vakantiehuis op het strand te bouwen. Het zou in de zomermaanden je nieuwe toevluchtsoord moeten zijn, weg van de drukte van de grote stad. Met het idee van een ontspannen strandhuis kozen de interieurontwerpers en architecten voor een open bouwplan. Hiervoor werd het bouwvolume in tweeën gedeeld. Het woongedeelte is aan drie zijden beglaasd en heeft daardoor een uitstekend uitzicht op de kust. De slaapkamers, met directe verbinding met de woonkamer, zijn afgeschermd van de buitenwereld door een houten wand.

Scandinavische woonkamer houten fauteuil, ronde salontafel, tapijt met korte vloer, handgeweven

In het woongedeelte vormen twee comfortabele fauteuils en een modulaire bank samen met meerdere salon- en bijzettafels en een vloerlamp aan één kant een gezellige loungehoek. Het nodigt uit om te blijven hangen en te ontspannen met een boek en warme dranken.

Scandinavische woonstijl bank bijzettafel hout

De gestoffeerde meubels beloven het hoogste zitcomfort en zijn bekleed met zachte natuurlijke materialen. Een laagpolig tapijt houdt je voeten warm op koude dagen. Wat het kleurenpalet betreft, hebben de architecten specifiek gekozen voor een neutrale zandkleur, grijs en azuurblauw. Een Scandinavische woonstijl met een maritieme flair: zo is het eindresultaat te omschrijven.

Scandinavische woonstijl bank stoelen bank hout

Een kast scheidt de woonkamer visueel van de eetkamer. Het eetgedeelte is eenvoudig maar stijlvol. In lijn met de mix-and-match trend zijn stoelen en banken gecombineerd. Warme spreien van imitatiebont zetten accenten en creëren een gezellige sfeer.

Scandinavische eetkamer faux fur houten stoelen rugleuning

De eetkamer is direct naast de keuken. Slechts een deur scheidt het van de eethoek in de buitenlucht, waar het gezin op warme dagen kan zitten en de dag met vrienden kan afsluiten bij een barbecue.

Scandinavische woonstijl tafeltennistafel leistenen vloer

Als de bewoners liever buiten eten, kan de eettafel binnen worden omgebouwd tot tafeltennistafel. Op deze manier hebben de kinderen in het gezin ook een vrijetijdsbesteding.

Scandinavische woonstijl: gezelligheid staat voorop

Scandinavische woonstijl handgeweven stoelen rotan open haard

Een houthaard zorgt voor een gezellige sfeer en verwarmt ‘s avonds de ruime woonkamer.

Scandinavische woonstijl zand vakantiehuis keuken greeploze fronten

De keuken, met directe verbinding met de eethoek buiten, is puristisch. Greeploze kastfronten van massief hout, inbouwapparatuur en een betegelde spiegel in wit ronden het keukenprogramma af.

Scandinavische woonstijl keuken afzuigkap oven kookplaat betegeld spiegel

Het royale werkblad is uiterst praktisch en stelt het hele gezin in staat om samen de maaltijd te bereiden. De natuurstenen vloer zorgt voor een visuele verbinding tussen het woongedeelte en de keuken en zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende ruimtes.

Kinderkamer klaptafel in Scandinavische woonstijl

De spreien worden gebruikt als kleuraccent in de kinderkamer en in de slaapkamer van de ouders. Rood en geel maken de kamers vrolijk en uitnodigend en versoepelen de strakke, puristische woonomgeving.

Zowel van buiten als van binnen is het huis in Denemarken een uitstekend voorbeeld van functionele en stijlvolle moderne architectuur.

Scandinavische woonstijl slaapkamer gele kussens granieten vloeren

Scandinavische woonstijl spiegel wastafel onderkast hout

Scandinavische woonstijl granieten gootsteenverwarmer

Scandinavische woonstijl ronde spiegel houten panelen

Zitbank in Scandinavische woonstijl één verdieping

Scandinavische woonstijl huis entree houten manier

Scandinavische woonstijl eethoek houten buitenterras modern

Moderne villa schuifgevel zand

Massief houten toegangsdeur in Scandinavische woonstijl

Opzetten van terrasdesign in Scandinavische woonstijl

Moderne villa donkere houten beglazing gevel

Strandhuis Denemarken gelijkvloers midden in de natuur

Huis moderne gevelverlichting avond

Project in samenwerking met Knud Holscher en Tollgard