architectuur

Sculpturale architectuur: gevel van glas zorgt voor een weids uitzicht en uitzicht

Glazen gevel -beton-tuin-grind-natuurlandschap

Een indrukwekkende eengezinswoning ligt direct aan de oceaankust in Carmel, Californië en maakt indruk met zijn eigentijdse, sculpturale architectuur. De woningconstructie bestaat in wezen uit glas en beton, waardoor de kamers ruim en licht lijken en een prettige helderheid in het hele huis oproepen. De glazen gevel biedt een adembenemend uitzicht op de omringende ongerepte natuur, die vanuit elke hoek te bekijken is. De tuin fascineert met prachtige geometrische vormen en gebogen lijnen die zachtjes overgaan in de dakstructuur.

Glazen gevel -beton-sculpturale-architectuur-tuin

Door de natuurlijke lichtinval bloeien niet alleen de planten, maar ook wij mensen. De glazen wanden, die van vloer tot plafond hoog zijn, en de glazen gevel zorgen voor een aangename helderheid en een gevoel van welzijn in elke ruimte. Het transparante materiaal geeft het huis een zeer moderne touch en geeft tegelijkertijd de mogelijkheid om van binnenuit te genieten van het prachtige landschapspanorama – de omgeving en de liefdevol onderhouden tuin. Binnen opent zich een naadloos, weids uitzicht op de kust, de oceaan en het steile landschap.

Glazen gevel -beton-tuin-grind-architectuur

De vloer door het hele huis is gemaakt van gepolijst beton. Het robuuste materiaal harmonieert prachtig met de glas- en staalelementen die zowel binnen als buiten de kamers te zien zijn. Er wordt een elegante en moderne sfeer gecreëerd, die perfect past bij de eenvoudige, ongecompliceerde inrichting. De afzonderlijke ruimtes en het meubilair zijn volledig gericht op het uitzicht en het prachtige landschap. Zo kun je de natuur vanuit verschillende hoeken bekijken en ervan genieten. De woonkamer, behalve het plafond en de vloer,

lijkt volledig transparant te zijn. De contouren lossen volledig op in de azuurblauwe oceaan en de omringende lavasteen. De variabele wanden onderstrepen de flexibele en ruime woonstijl van de bewoners.

Glazen gevel -beton-tuin-grind-licht-verlichting

Lichtovergoten interieurs ontmoeten neutrale kleuren en ruime vormen. De keuken is geheel in grijs uitgevoerd, maar oogt door de natuurlijke lichtinval open en positief. In het eetgedeelte kunt u tijdens het dineren van beide kanten genieten van de adembenemende natuur. De badkamer met vrijstaand ligbad maakt open en toegankelijk contact met de natuur, ook in deze privéruimte. Een paar trappen met glazen balustrades en treden van licht eiken verbinden de twee woonniveaus.

gevel-glas-beton-tuin-uitzicht-natuur

Een gevel van glas zoals deze moet zeker worden doordacht, zodat de vogels tijdens de vlucht niet ronddwalen. Een compromis met de transparantie van de glazen wanden kan ertoe leiden dat de vogels de gevel als een obstakel zien en er niet tegenaan stoten en zich verwonden. Je kunt het beste kiezen voor glazen wanden die niet helemaal transparant zijn of om gordijnen voor de ramen te hangen.

gevel-glas-beton-badkamer-transparant-badkuip

gevel-glas-beton-eetkamer-uitzicht-natuur

gevel-glas-beton-sculpturaal-moderne-architectuur

gevel-glas-beton-glas-wand-outlook-licht

gevel-glas-beton-glazen wand-view-landschap

gevel-glas-beton-licht-lichte-kamer

gevel-glas-beton-licht-glazen wand-slaapkamer

gevel-glas-beton-keuken-modern-minimalistisch

gevel-glas-beton-glazen wand-trappen-glazen balustrade

gevel-glas-beton-trappen-buitenverlichting-tuin

* Het huis is ontworpen door de architect Wallace Cunningham en ontwierp de panelen Zahner.