architectuur

Somers-Hof-Haus – een modern landhuis

door Eberesche Opat architecten

moderne architectuur - ontwerpidee uit de VS

Deze provinciale moderne Landhuis is gevestigd in Victoria, Australië. In reactie op de wens van de eigenaar creëerden de architecten een gelijkvloers familiehuis met gastenkamers. Het resultaat is een gebouw dat landhuiselementen en moderne architectuur combineert.

Een modern landhuis in Australië

innovatief tuinontwerp - nieuwe minimalistische trend

De 316 m² bruikbare oppervlakte van de Landhuis zijn ontworpen als een combinatie van binnen- en buitenruimtes, gerangschikt rond een rechthoekige binnenplaats in het midden. Het belangrijkste concept is om een ​​permanente verbinding te creëren tussen de binnen- en buitenruimtes. Rondom het gebouw groeien hoge bomen, gras en andere vegetatie.

Somers boerderij ontwerpidee uit Australië

modern ontwerpidee - houten gevel

Met de voorkeuren van de klant in het achterhoofd ontwierpen de architecten het gebouw in de vorm van een “tent”. Dankzij enkele entreegebieden lukt dat Landhuis meer open. Het belangrijkste woongedeelte bestaat uit een grote kamer met een keuken, een eetkamer en een woonkamer met een open haard. Het opent naar het voorste platform van het huis door een houten gevel met smalle ramen. Het woongedeelte is verbonden met de gedeelde badkamer en twee slaapkamers via een ruime hal die ook naar buiten leidt. De hoofdslaapkamer en badkamer zijn loodrecht op de gemeenschappelijke ruimte geplaatst en openen naar een andere buitenruimte.

modern interieur in een Australisch landhuis

modern designidee - met hout beklede muren

Het interieur van deze Australische Landhuishet vertegenwoordigt een combinatie van de traditionele en moderne stijl.De woonkamer oogt uitnodigend met zijn strakke houten entree, houten meubels en kleine kleurrijke accenten. Sommige foto’s aan de muren, de wollen dekens en die geven meer charme aan de ruimte en creëren de sfeer van een echt landhuis. Dat was het hoofddoel van de architecten.

Door KH Christova

gezellig interieur - woonkamer