architectuur

The Wasted Landscape Project – indrukwekkende kunstinstallatie van CD

kunstinstallatie van cd's verspild landschap overzicht

Dit indrukwekkende Kunst installatie werd opgericht voor het project “Wasted Landscape”. Het grote bouwwerk staat in Parijs en is gemaakt door Elise Morin en Clemence Eliard gemaakt.

De kunstinstallatie “Wasted Landscape” – idee en uitvoering

kunstinstallatie van cd's verspild landschapspantser

De enorme Kunst installatie bestaat uit ca. 60.000 oude cd’s die een paar uitstulpingen als pantser bedekken. De hele constructie strekt zich uit over 600 vierkante meter. Het hele idee voor “Wasted Landscape” is geïnspireerd op de snel evoluerende omgeving. Het is al bekend dat cd’s binnenkort niet meer in ons dagelijks leven worden gebruikt. Vandaar het idee om deze “relikwieën” te gebruiken als een braakliggend landschap voor een Kunst installatie gebruik maken van.

Betekenis van de kunstinstallatie “Wasted Landscape”

installatie cd's verspilde landschap moderne kunst

Het project “Wasted Landscape” behandelt enkele belangrijke aspecten in de moderne wereld van vandaag, zoals de rol van kunst in de huidige samenleving, de problemen in de natuurlijke omgeving die dergelijke projecten populairder kunnen maken, en duurzame ontwikkeling in alle vormen. Het project maakt gebruik van een wereldwijde innovatieve aanpak om meer bewustzijn te creëren over bepaalde onderwerpen en probleemgebieden van vandaag.

installatie cd's verspilde landschap metalen optica

installatie-cd's verspilde landschapscurven

installatie-cd's verspilde landschapsdetails

 kunstinstallatie van cd's verspilde landschapszwarte elementen