architectuur

Trendy groene gevels: het innovatieve Skyflor® systeem

Groene gevels systeem-skyflor-nieuwe-esthetische-stad

Groene gevels zijn geen nieuw fenomeen, maar werden lange tijd vermeden omdat de wortels van de planten de gevel zouden kunnen beschadigen. Groene gevels zijn echter steeds populairder geworden en er zijn veel nieuwe systemen ontwikkeld die een schadevrije groei van gevels en muren mogelijk maken. Vandaag presenteren wij u de innovatieve oplossing van Creabeton Matériaux AG – The Skyflor® System.

Een bijzonder opmerkelijk voorbeeld van groene gevels

beplant-gevelsysteem-skyflor-porose-keramische laag

Skyflor® is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Creabeton en de Geneva University of Landscape, Engineering and Architecture Hepia. Het doel was om een ​​nieuwe generatie vergroenbare, geventileerde gevels te ontwikkelen. Het gepatenteerde Skyflor® systeem bestaat uit modulaire elementen – een drager van hoogwaardig beton en een poreuze keramische laag. De vegetatie gedijt op deze buitenste keramische laag. De wortels dringen er doorheen en komen bij het substraat om water en voedingsstoffen te laten groeien. De drie lagen – beton, keramiek en ondergrond – zijn extreem dun en direct op de constructie van het gebouw gemonteerd. Dit zorgt tevens voor een korte bouwtijd.

Groene gevels groeien en ademen

geplant-gevelsysteem-skyflor-porose-ceramic-layer-roots-get-substraat

Skyflor® is de ideale oplossing voor duurzame stedelijke ontwikkeling en kan worden gebruikt voor nieuwbouw of renovatie van gebouwen. Een groene gevel die groeit en ademt, brengt een geheel nieuwe esthetiek in de gevelconstructie. Het systeem verbetert niet alleen visueel grijze gevels, maar fungeert ook als een natuurlijk airconditioningsysteem en vermindert het geluid, wat vooral in grote steden wordt gewaardeerd.

Skyflor® werd op de internationale beurs van Genève bekroond met de gouden medaille voor uitvindingen in de categorie “Constructie / Architectuur”. Ook in Genève werd de eerste gevel begroend met Skyflor® gerealiseerd.

U kunt meer informatie vinden op: Creabeton Matériaux AG

www.skyflor.ch

Groene gevels systeem-skyflor-verschillende-lagen

geplant-gevelsysteem-skyflor-constructie-illustratie

geluidswerende muur-big-city-system-skyflor

geluidswerende muur - greened-system-skyflor

groen-gevelsysteem-skyflor-modulaire-constructie

groen-gevelsysteem-skyflor-creabeton

groen-gevelsysteem-skyflor-vegetation