architectuur

Weelderige tuinen transformeren dit huis in Colombia in een groene oase

weelderige tuinen groene palmen modern huis natuur planten

Dit zeer bijzondere huis in Colombia kenmerkt zich door een onconventionele constructie, waarin verschillende moderne vormen zijn toegepast. De moderne architectuur is echter niet het enige dat indruk maakt in het ontwerp van het huis. Weelderige tuinen vullen zowel de binnen- als buitenruimtes met frisheid en transformeren het hele pand in een groene oase. Alle ruimtes rondom het huis zijn groen, zodat je vanuit elke kamer een prachtig uitzicht op het groen hebt.

architectuur project huis verschillende niveaus tuinen

Het project “Garden House” bevindt zich in Medellin, Colombia en is ontworpen door de architecten Edgar Mazo en Sebastián Mejía van de architectuurstudio Connatural. De totale oppervlakte van het huis samen met de tuinen is 550 vierkante meter. Deze omvatten verschillende weelderige tuinen, tuinvijvers, een zwembad en natuurlijk het huis. De groene gebieden zijn vanuit elk deel van het huis te zien en stellen de bewoners in staat een levensstijl te leiden die dicht bij de natuur staat.

tuin houten dek vijvers planten waterlelies

In het midden van de woning bevindt zich een binnenplaats die nog steeds dienst doet als terras. Het buitenmeubilair, dat op een houten vlonder is geplaatst, zorgt voor meer comfort. Vanuit deze ruimte heb je zicht op zowel de binnenplaats als de andere delen van het huis.

watertuin zwembad tuinvijver

Water is leven, aan waterzones in de buitenruimte van deze kas is dan ook geen gebrek. Een zwembad met een glazen wand is een echte blikvanger en de verschillende tuinvijvers zijn prachtig beplant zodat ze er echt natuurlijk uitzien.

natuur binnen buiten huis zwembad betonnen pijler

De binnengevels van de woning zijn voorzien van veel grote raampartijen die ook de natuur in het interieur brengen. Op deze manier kunt u zich ook in het interieur buiten voelen. Daarnaast laten de ramen veel natuurlijk licht de woning binnen, waardoor de kamers bijzonder licht en ruim zijn.

brede ramen uitzicht tuin terrasplanten meubels

De bijzondere architectuur verdeelt het huis in verschillende ruimtes, die met brede trappen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstonden een aantal kieren die als doorgang tussen de woonvertrekken dienen. Het interieur is minimalistisch gehouden, met betonnen muren, hardhouten vloeren en prachtig uitzicht over de prachtige tuinen.

woonkamer felle kleuren hout bruin bank raam uitzicht tuin

huis onconventionele constructie verschillende niveaus trappen ramen

hal buiten huis interessante constructie lichte gevel

binnenstebuiten bekijken vierkant raam tuinhuis

slaapkamer betonnen muren tv muur hangen

weelderige tuinen huis verbinding natuur modern

gang uitzicht tuin terras nachtverlichting subtiel

architectuur gesneden huis tuin zwembaden

onconventioneel huisontwerp architectuur sectie zwembad

architectuur project huis verschillende niveaus

boom midden in huis natuur binnen buiten architectuur model

weelderige tuinen huis meerdere locaties groen

tuinontwerp tuinvijverplanten weelderig natuurlijk

tuin hoogte niveau plan ontwerp architectuur

Het project “Tuinhuis” is van de architectuurstudio AANGEBOREN ontworpen.