architectuur

Wit beton en staal vormen een minimalistische hut op pilaren

witte betonnen hut-huis-sneeuw-grote-ramen-canada

Iedereen die van ongebruikelijke architectuur en ontwerpen houdt, zal zeker plezier beleven aan dit huis van delordinaire. Wit beton en staal creëren een minimalistische constructie die op vele manieren indruk maakt. Het huis staat op een stalen frame en staat dus als het ware midden in de lucht, waardoor het ook bij hevige sneeuwval goed bereikbaar is, wat in deze regio normaal is.

wit betonnen hoog huis quebec design wintervakantie

Het huis is gelegen in Quebec, Canada en wordt het “High House” genoemd. Wit cement wordt gebruikt om de gevel te ontwerpen en past zich prachtig aan de witte sneeuw aan. Het lijkt alsof het huis uit de sneeuw oprijst. Naast het moderne, eenvoudige ontwerp heeft de hut ook een energiezuinig ontwerp.

witte betonnen delordinaire stalen steun stalen kabel

De woning betreedt u via een trap, die als het ware onder de woning ligt. Het entreegebied wordt tevens beschermd tegen weer en wind door een luifel die overgaat in een reeks ramen met houten kozijnen, die tegelijkertijd garant staan ​​voor veel lichtinval.

wit-beton-entree-trap-plexiglas-raam

Het interieur is niet minder indrukwekkend. In plaats van de effen, witte oppervlakken vind je meubelen van warm hout, dat niet alleen een gezellige sfeer creëert, maar ook beschermt tegen weersinvloeden. Dus het isoleert tegelijkertijd in de kou in de winter en in de hitte in de zomer.

witte-betonnen-verlichting-huis-design-gevel

De woonkamer is voorzien van een groot raam, dat dankzij de verhoogde constructie een adembenemend panoramisch uitzicht biedt op de bergen in de verte. Extra ramen zorgen ook voor natuurlijk licht in de andere kamers, waaronder een keuken, slaapkamer en badkamer.

wit-beton-helling-dak-huis-bouw-wonen - verhoogd-huis

Wit beton in de vorm van panelen is slechts één van de materialen die zorgen voor de minimalistische uitstraling van de woning. Over het geheel genomen is echter voor bijna alle materialen in de buitenruimte gekozen voor een witte kleur, waardoor het huis in de sneeuw lijkt te verdwijnen, terwijl het in de zomer tot zijn recht komt. Het dak is gemaakt van gegolfd staal

witte-betonnen-architectuur-moderne-minimalistische-stalen-ligger-vierkante-ramen

Het idee voor het hoge gebouw moet niet alleen beschermen tegen de diepe sneeuw in de winter. In de warme zomer, wanneer de zon te sterk is om in de zon te zitten, dient de ruimte onder het huis ook als terras en heeft dus ook een overkapping. Dit betekent dat u meerdere voordelen haalt uit deze bouwmethode.

wit-beton-plattegrond-keuken-woonkamer-slaapkamer-badkamer

Hier ziet u nogmaals de plattegrond van het huis, evenals twee zijaanzichten. De grootste kamer met het grootste raam is de woonkamer. Daarachter is een kleine open keuken. De twee slaapkamers en een kleine badkamer strekken zich uit langs de gang, zodat het beste wooncomfort in de minimalistische woning gegarandeerd is.

Ontworpen door delordinaire.